Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu, mám LCD televizi + satelit která má jeden SCART... mám rozdvojku na pro zapojení DVD přehrávače a Videa.
Jakmile to všechno propojím tak dvd přehrává jenom zvuk a občas problikne obraz...a video nejede vůbec...Nevíte prosím někdo jak propojit satelit, DVDčko a video tak aby to všechno fungovalo tak jak má?.
Mockrát děkuji za odpověď.
ten DVD ani VIDEO nemá dva skarty? Pokud alespoň jeden z nich dva skarty má tak bych je propojil. DVD scartem do VIDEA a z VIDEA scartem do TV. Pak funguje vše bez problémů. Rozdvojka je k ničemu pokud signál jen rozdvojuje, musí jej přepínat jako ta výše uvedená, ale to je hóóódně nepraktické - mít všechno na dálkové ovládání a pak stejně k tomu chodit a něco přepínat...
To jsem zkoušel a u videa píše že není video signál...potom jsem prpojil satelit do videa, dvd do satelitu a z videa do TV tak zase všechno krom videa jelo v pohodě.. ještě zkusím někde sehnat ten rozbočovač a uvidíme...
co to je to video? to ještě dneska v době DVD přehrávačů za 800kč používá? Dejte ho na recyklaci a máte jeden problém z krku.
Máte SCART se všemi obsazenými a zapojenými kolíky? Pokud ne tak se nedivím, že to nechodí. Ty zařízení se musí navzájem přes SCART ovládat, pak doporučuji změnit pořadí SCARTU na videu nebo na DVD - to který bude vstupni a který bude pokračovat do TV v tom bývá taky často problém.
Satelit zapojte scart do videa a z videa scart do TV. DVD propojte- scart do DVD a druhý konec cinch, žlutý-červený-bílý do TV. LCD TV rozhodně má 1Xscart a 1x cinch AV vstup.
doplněno 31.10.10 19:05:Neviděl jsem LCD TV jenom s jedním AV vstupem. Scart a cinch AV vstup tam musí rozhodně být.
doplněno 31.10.10 19:20:Pokud to je video recorder.
No podle toho jaká je to LCD TV typ jste sem nenapsal... já bych volil tu možnost že každé zařízení bych zapojil na samostatný vstup na TV.. většinou třeba satelit přes SCART, DVD přehrávač přes Y Pb Pr a to starověké video přes cinch ( Video, Audio L+R) nebo pokud má TV dva SCARTy tak to video šoupnout na SCART. Tyto rozdvojky SCARTu mají tu nevýhodu že pokud připojíte spotřebiče a máte je v režimu Stand by tak většinou stejně do kabelu vysílají nějaký signál a ten pak ruší ostatní zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.