Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED televizory SAMSUNG

Od: fijojo odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jaký je rozdíl mezi LED televizory SAMSUNG
UE40C6530 a UE40C6500 . Nemohu to nikde najít.
Mezi těmito dvěmi se rozhoduji, který by bylo lepší pořídit.
Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

00 černá

10 bílá

30 stříbrná

tak to má myslím samsung značené tedy se rozhoduješ mezi černou a stříbrnou TV

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že typ 6530 není na oficiálních stránkách Samsungu, jedná se patrně o výrobek určený pro prodejní řetězce. Tyto výrobky jsou určitým způsobem "ošizeny", aby bylo dosaženo nižší ceny než u základního typu. Nejsou ošizeny na funkcích, ale např. na materiálu skříní, ovládacích prvcích a pod. Nevím, jak je to u TV, ale u praček a sporáků se to dělá např použitím tenčích plechů, jiného typu knoflíků atd.

A to u tech pracek si sezral kde...anebo pepikum se vlastne dodava jinej matros...

ladinpraha*

Od pracovníků fabrik, kteří tyto výrobky prodávají a detailně znají výrobní procesy.

A na ktere lince v CR makaji..?

jofa*

Tak u některých výrobků to možné je . Na zakázku od prodejce se různé úpravy dělají. U nás v nejmenované fabrice běžně. Je ale pravda, že spíše k lepšímu než k horšímu. Ale třeba obaly a pod. je docela možné, že se to dělá aby to bylo levnější. Ale aby to vedlo k zhoršení kvality, to v žádném případě. Má to svoji certifikaci a to by byl potom docela prů...

Ja se ptal konkretne..nwm jak u tv a spol ale vetsina Bile techniky sjizdi z jedne linky at pro obchody ci vylohy..jen a pouze kusy prezentacni na různe akce atd,,jsou vybaveny kvalitou a nespoctem fičůr..

buky*

možná tě to překvapí, ale třeba SONY v evropě montuje televize v Anglii a ve španělsku. A pokus se uhodnout, které jsou určeny výhradně pro tzv. západní trh a které pro východ. Rozdíl v kvalitě je znát, můj švagr pracuje v záručním aut. servisu. Další příklad je pračka AEG. Tu první mám 10 let a šlape jak hodinky, stála ovšem 38000kč, druhá o3roky mladší, kterou mám na chatě stála 15000kč, naběháno má taky dost a taky šlape bez závad, až na jednu dosti nezanedbatelnou věc a to dosti silnou korozi skříně pračky, která se začela objevovat už po 2letech.Taky výrobce šetřil, aby snížil cenu na úkor kvality. S umístěním pračky to nemá nic společnýho, chata je celoročně obývaná rodiči, krom toho, že její předchůdkyně stará gorenje dosloužila po 15 letech na opotřebení. Ale koroze skříně nikde!

doplněno 27.10.10 21:23:

Proč montuje Electrolux své top modely chladniček ve Švédsku a zbytek v Itálii, Samsung top modely telefonů v Korei a zbytek v Číně, TV top v Korei a zbytek na Slovensku? Jestlipak uhádneš, který prodávaj až na malé vyjímky u telefonů u nás a které v první vesnici za Rozvadovem?

Drobna elektronika me nijak netankuje...

Ja osobne dobre vim priciny rezaveni v brzke dobe a vidim ze asi nema se cenu o tom bavit a taky vim za co se cvaklo tech 40 tis..(soucastky cca 8-11tis)..(pracka za 10 tis ma 85% soucastek stejnych jako ta za 40-50tis..) Trochu smutne..ale pro vyrobce pecka.

Co se tyce montaze kde..bylo to dle modernizavce linek a kam půjde distribuce a samozrejme jak bylo levne zanussi, se delala u spanelů a priplacene AEG ve swedsku..Ono totiz swed si nekopupi zanussi..atd..

Ona ta koroze bude to asi tim ze ta gorenje byla smalt a to nove jsou pouze plechy...

Jinak jsem poslouchal o tom jak se zachazi se zbozim behem dopravy a muzu jen rict ze stroj co bych si sam vzal domu bych cely prolez...je to hnus..

V tomto clanku hezky priblizeno jen o jine firme.. fiser.blog.idnes.cz/...

buky*

To je tvůj názor, já mám zase svůj. Platí - levná věc =drahá věc. Já si to ověřil mnohokrát a tak si rád připlatím, nejsem boháč a tak se držím hesla než levnou pračku a lednici tak raději jen jednu ,ale pořádnou.Na druhou si raději počkám. Příště si koupím Miele. Auto za 200000kč taky jezdí jinak a kvalita je taky jinde než auto za1000000kč. A přesto toho maj tak 80% stejně- 4 kola, volant , sedačky, motor...Levný věci stály za prd už v dobách minulých a dnes to platí dvojnásob. I drahá věc se rozbije, ale určitě ne tak často jako něco za pár korun, o užitných vlastnostech se ani nemusíme bavit. Jinak proším piš pomaleji a čti to po sobě. Dvacet tisíc překlepů, a neskákej z jedný myšlenky na druhou a dokomčuj je! Máš v tom trochu chaos ,občas mi nějak uniká, co tím chtěl básník říct.

Basnik to basni na telefonu a kdyz uz je u pc, na ty korejsky klavesnici to taky neni koser..za myslenky se omlouvam kdyz clovek dela 5veci naraz neni to ono..

Tady nejde o to ze kazda pracka ma motor, buben a dvere jako auto ma kola atd..

Jde tu o to ze dacia ma kola z jine linky nez bmw x5...jenze u tech pracek to pada z jedne linky a sype se to za různe ceny do ruznych obalů..jedinne co se meni je vnejsi vzhled elektroniky a zevnutr pracky se delaji jen dva- tri tipy a ty jsou rekneme velmi podobne..(pokud nepocitam sw ktery je prakticky zadarmo a to jeste velmi jednoduchy)kdyz to shrnu tak se lisi motory a jejich casti a pote vzhled zvenku zbytek je uplne stejny kdyz jsem videl kousek za 5tis a za 19 tis, trochu jsem nechapal, rozdil pouze v motoru realne podrazeni tak tisicikorunu..to se odviji pote i na vydrzi ktera je praktocky stejna vyjma laku a plastů..ale ty se "opravne" neresi..kolega automechanik to tak na na 3/4 potvrdil..ohledne peugeotů..ktera dela v ofiko dilne u koncesionare..

Ah, miele..stat ve state..a nekazi se nikdy..lidi stale ziji v iluzi vecpanou reklamou ze vsech stran..ale kvalitni zase je :)

buss

No co, když to vydrží dva roky, tak co? Je to OK, ne?

jofa*

Hledej rozdíl.

shoppydoo.co.uk/...

shop.bt.com/...

doplněno 26.10.10 20:56:

Na pohled je podstavec jiný.

doplněno 26.10.10 20:58:

Barva stejná,dál hledej.

doplněno 26.10.10 21:14:

U typu 6500 nevidím tunery ale má to slot pro pro CI modul, tak nevím.

doplněno 26.10.10 21:20:

A na závěr. Tak samozřejmě by byla lepší 6530.

fijojo

alza.cz/...

Samsung UE40c6500 ma tento typ tuneru. Jde mi o to, jestli koupit ten a nebo ten model. 6530 maji jen v electro worldu.

jofa*

Tak podrobnosti jsem neštudoval, tunery mají stejný a tak bych bral tuhle jestli je lacinější. Rozdíl je asi v podstavcích.

fijojo

Podstavce skutečně řešit nebudu, jelikož bude na stěně. Jednalo se mi o technické specifikace výrobků, které jsou zřejmě zcela totožné, akorát mi uniká, proč 6530 není oficiálně na stránkách SAMSUNG.COM. Zřejmě koupíme UE40C6500, jednak je oficiální a jednak se dá koupit kdekoliv, 6530 asi jen na 3 místech, z čehož jeden je electro world.

zikjasa*

možná není na škodu nevědět že obchodnící velice rádi doporučují zn.Samsung proč asi?

jofa*

Máte ve větě tajemno. Tak to napište.

mrpeper

Protoze je kvalitni a muze se vyrabet po cele planete. Je to na stejne urovni.

Tak můj ntb taky nenajdete na strankach ceskeho samsungu..neb je z koreje a s evropskym modelem ho rozdeluje pouze jedno pismenko..streva jsou identicka..odahuduji ze to bude neco obdobneho..nejaky dovoz za levnocha neb to neni uplne ceske oficialni distro ale prodavat se i tak můze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]