Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem ti tento kompresor
na takové domácí foukání pneumatik. Je to 12V do zapalování auta, takže jsem si k tomu koupil tuhle redukci:
a ono to nejede, buď je něco z toho rozbitý, a nebo to ta redukce nezvládá. Výstupní proud má výstup: DC12V, 500mA
a u kompresoru je napsáno: Max. proud 10A. Pokud to je redukcí, nevíte někdo jakou bych si mohl pořídit?
Problém je opravdu v oné redukci. Řešením by bylo jedině koupení zdroje 12V 10A -a lépe více A (při rozběhu si vezme víc). Ale jeho cena se Vám líbit nebude - je několikanásobně vyšší, než cena onoho kompresoru. Navíc kvalita toho kompresoru naprosto odpovídá ceně. Pro info - pohon zajišťuje modelářský komutátorový motorek, kompresor samotný nemá žádnou olejovou náplň, tudíž běží prakticky nasucho. Jeho životnost je pár hodin provozu.
děkuji za odpověď? Nevíte o nějaké pumpě, která by zvládla nafouknout pneumatiku od kola alespoň na 3 atmosféry nebo bary (teď nevim v čem se to měří) Prostě nějakou dobrou pumpu
Oficiálně se měří v Pa (pascalech) nicméně pro většinu lidí zůstává ,,představitelnější´´ atm, či bar
3 bary zvládne kdejaká pumpa, i ta na bicykl (některé se hustí i na 5bar). Spíše jde o to, jak velkou pneu chcete foukat a jak moc se u toho nadřít. Už dlooouho se používají klasické pumpy fortel-katalog.cz/...
nebo nožní pumpy :
a samozřejmě, i kompresory. Sám jsem si koupil také kompresor, bydlím v RD a máme tři auta ( ne, nejsem zbohatlík, máme rodinné Mondeo, tchán má Felcku a já mám služební Astru ) takže dofukuju pneu, občas něco nastříkám, používám sponkovačku, pneunářadí. Proto jsem koupil za cca 3.000 klasický, olejový kompresorek (bezolejové mají slabší životnost) . Je to Einhell, s nádobou 24 litrů. Do paneláku by se asi nehodil, přece jen je hlučný.
Takže - pokud Vám nevadí hluk, jděte do olejového pístového. Pokud však preferujete tichý chod a používání jen např. na huštění gum, bez ambicí na stříkání a pod, dalo by se uvažovat i o tom bezolejovém - např:
nebo
Ta redukce to nezvládá a zvládat nebude, dává 500mA což je 0,5A to je dvacetina toho co požaduje ten malý kompresor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.