Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni!
Kamarád je majitelem hospůdky a má starší ústřednu na zabezpečovačku, která dlouhá léta fungovala přes pevnou linku na PCO. V týdnu mu dělníci při terénních úpravách překopli "Telekomáckej" kabel, a nechce opravu, chce další připojení řešit přes GSM. Otázka zní: znáte (a případně můžete doporučit) nějaký GSM modul, který by se dal bez větších problémů implantovat do starší EZS ústředny? Předem moc díky za případné tipy nebo náměty! ![]()
Pokud bude třeba další upřesnění, zkusím zjistit podrobnosti o ústředně, akorát bych musel odstěhovat lednici
...
Jdete na to od konce. V první řadě je potřeba zjistit, jaká EZS ústředna tam je. A následně jako druhý krok, zjistit, jestli původní výrobce EZS ústředny něco takového neprodává. Teprve v případě že nic takového neexistuje, bych hledal náhradu jinde, od jiného výrobce. Toť můj názor.
Ano, já vím, ale historická EZS je za lednicí v hospodské minikuchyňce a původně jsem chtěl problém vyřešit bez nutnosti stěhování půlky kuchyně. Ale asi mi opravdu nic jiného nezbyde, takže jdu stěhovat, abych zjistil výrobce a typ ústředny...
Na 99% Vás musím zklamat, protože ke starší ústředně jen tak žádný GSM modul nepřipojíte.
ŘEŠENÍ:
A) nechat si namontovat vysílač od Vašeho PCO
B) vrátit se k původnímu přenosu přes pevnou linku
C) pořídit si novou ústřednu
A) Tato možnost zde samozřejmě je, ale hledáme cestu minimální investice.
B) Tuto možnost jsme z praktických důvodů předběžně vyloučili.
C) Nová ústředna je také možnost, ale hledal jsem řešení, aby se mohla zachovat ústředna stávající, plně funkční.
Každopádně díky za názor. ![]()
těžko doporučit nějaký univerzální gsm modul protože ten by měl pasovat k určité udstředně. Budeš mít modul, ale jak do něj dostaneš informace jak a co má dělat (nebude ti sedět s klávecnicí atd..)... no já můžu poradit takový můj vynález... jednou jsem tak dělal levnou hlídačku hladiny. stačí když budeš mít stařičký spolehlivý mobil i s nabíječkou. tehdy se oplatil nový (bylo to pro školu a slouží do dnes) byl to siemens a50 myslím...ted už je poznat jak to bylo dávno
sakra ten čas letí... No a ten rozebereš na plošnák s tlačítky. Jo a nejdřív si tam nezapomen nastavit rychlé vytáčení na určité číslo. Kam chceš aby to volalo. A na to číslo kde jsi si to nastavil, napájíš na ten kontakt dva drátky. A dál to je jasný. V ustředně jistě nějaký spínací kontakt najdeš. Ten sepne ty dva drátky a mobil bude vyzvánět. Jen nezapomen že ten kredit má nějakou platnost. To byla reklamačka po půl roce, že to nefunguje.
malinký zapomenutý detail. Ale po výměně simky a dobití to zas jelo.
Tak snad to alespon malinko pomůže pokud si jinak nebudeš vědět rady... a neseženeš original gsm. pokud to je nějaký z Jablotronu tak to by jsi neměl mít problém sehnat. A ještě p.s. ten mobil nebude hlásit poplach pokud bude nějaký koumák s rušičkou signálu, a nebo když bude to jediné číslo vypnuté.. myslet na to, že to není stopro ochrana!
Hranole, mně nejde pouze o volání, ale i o přenos informací, například dveře otevřeny nebo čidlo1 zaregistrovalo pohyb. Potřebuji tedy "nějaký" konvertor, který by signály z ústředny vedené pevnou linkou překonvertoval a poslal vzduchem na PCO.
Finta s mobilem je super, už tady o ní byla řeč, ale můj problém bohužel nevyřeší. Ale díky za tip!
Díky, ale spíš jsem měl na mysli jen nějaký modul, který by se připojil do stávající ústředny a převáděl GSM signál na původní telefonní a naopak. Pokud by to šlo koupit v Česku, bylo by to ideální.
Tak jsem vystěhoval půl kuchyňky a zjistil jsem, že jde o ústřednu DSC PC560. Po kratším hledání na netu jsem usoudil, že asi nejrozumnější cestou je opravdu výměna ústředny...
Všem zúčastněným díky za názory! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.