Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni!
Kamarád je majitelem hospůdky a má starší ústřednu na zabezpečovačku, která dlouhá léta fungovala přes pevnou linku na PCO. V týdnu mu dělníci při terénních úpravách překopli "Telekomáckej" kabel, a nechce opravu, chce další připojení řešit přes GSM. Otázka zní: znáte (a případně můžete doporučit) nějaký GSM modul, který by se dal bez větších problémů implantovat do starší EZS ústředny? Předem moc díky za případné tipy nebo náměty!
Pokud bude třeba další upřesnění, zkusím zjistit podrobnosti o ústředně, akorát bych musel odstěhovat lednici ...
Jdete na to od konce. V první řadě je potřeba zjistit, jaká EZS ústředna tam je. A následně jako druhý krok, zjistit, jestli původní výrobce EZS ústředny něco takového neprodává. Teprve v případě že nic takového neexistuje, bych hledal náhradu jinde, od jiného výrobce. Toť můj názor.
Ano, já vím, ale historická EZS je za lednicí v hospodské minikuchyňce a původně jsem chtěl problém vyřešit bez nutnosti stěhování půlky kuchyně. Ale asi mi opravdu nic jiného nezbyde, takže jdu stěhovat, abych zjistil výrobce a typ ústředny...
Na 99% Vás musím zklamat, protože ke starší ústředně jen tak žádný GSM modul nepřipojíte.
ŘEŠENÍ:
A) nechat si namontovat vysílač od Vašeho PCO
B) vrátit se k původnímu přenosu přes pevnou linku
C) pořídit si novou ústřednu
A) Tato možnost zde samozřejmě je, ale hledáme cestu minimální investice.
B) Tuto možnost jsme z praktických důvodů předběžně vyloučili.
C) Nová ústředna je také možnost, ale hledal jsem řešení, aby se mohla zachovat ústředna stávající, plně funkční.
Každopádně díky za názor.
těžko doporučit nějaký univerzální gsm modul protože ten by měl pasovat k určité udstředně. Budeš mít modul, ale jak do něj dostaneš informace jak a co má dělat (nebude ti sedět s klávecnicí atd..)... no já můžu poradit takový můj vynález... jednou jsem tak dělal levnou hlídačku hladiny. stačí když budeš mít stařičký spolehlivý mobil i s nabíječkou. tehdy se oplatil nový (bylo to pro školu a slouží do dnes) byl to siemens a50 myslím...ted už je poznat jak to bylo dávno sakra ten čas letí... No a ten rozebereš na plošnák s tlačítky. Jo a nejdřív si tam nezapomen nastavit rychlé vytáčení na určité číslo. Kam chceš aby to volalo. A na to číslo kde jsi si to nastavil, napájíš na ten kontakt dva drátky. A dál to je jasný. V ustředně jistě nějaký spínací kontakt najdeš. Ten sepne ty dva drátky a mobil bude vyzvánět. Jen nezapomen že ten kredit má nějakou platnost. To byla reklamačka po půl roce, že to nefunguje.
malinký zapomenutý detail. Ale po výměně simky a dobití to zas jelo.
Tak snad to alespon malinko pomůže pokud si jinak nebudeš vědět rady... a neseženeš original gsm. pokud to je nějaký z Jablotronu tak to by jsi neměl mít problém sehnat. A ještě p.s. ten mobil nebude hlásit poplach pokud bude nějaký koumák s rušičkou signálu, a nebo když bude to jediné číslo vypnuté.. myslet na to, že to není stopro ochrana!
Hranole, mně nejde pouze o volání, ale i o přenos informací, například dveře otevřeny nebo čidlo1 zaregistrovalo pohyb. Potřebuji tedy "nějaký" konvertor, který by signály z ústředny vedené pevnou linkou překonvertoval a poslal vzduchem na PCO.
Finta s mobilem je super, už tady o ní byla řeč, ale můj problém bohužel nevyřeší. Ale díky za tip!
Díky, ale spíš jsem měl na mysli jen nějaký modul, který by se připojil do stávající ústředny a převáděl GSM signál na původní telefonní a naopak. Pokud by to šlo koupit v Česku, bylo by to ideální.
Tak jsem vystěhoval půl kuchyňky a zjistil jsem, že jde o ústřednu DSC PC560. Po kratším hledání na netu jsem usoudil, že asi nejrozumnější cestou je opravdu výměna ústředny...
Všem zúčastněným díky za názory!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.