Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení starší EZS na GSM

Od: hop® odpovědí: 11 změna:

Ahoj všichni!

Kamarád je majitelem hospůdky a má starší ústřednu na zabezpečovačku, která dlouhá léta fungovala přes pevnou linku na PCO. V týdnu mu dělníci při terénních úpravách překopli "Telekomáckej" kabel, a nechce opravu, chce další připojení řešit přes GSM. Otázka zní: znáte (a případně můžete doporučit) nějaký GSM modul, který by se dal bez větších problémů implantovat do starší EZS ústředny? Předem moc díky za případné tipy nebo náměty! *hej*

Pokud bude třeba další upřesnění, zkusím zjistit podrobnosti o ústředně, akorát bych musel odstěhovat lednici *nevi*...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Jdete na to od konce. V první řadě je potřeba zjistit, jaká EZS ústředna tam je. A následně jako druhý krok, zjistit, jestli původní výrobce EZS ústředny něco takového neprodává. Teprve v případě že nic takového neexistuje, bych hledal náhradu jinde, od jiného výrobce. Toť můj názor.

hop®
hodnocení

Ano, já vím, ale historická EZS je za lednicí v hospodské minikuchyňce a původně jsem chtěl problém vyřešit bez nutnosti stěhování půlky kuchyně. Ale asi mi opravdu nic jiného nezbyde, takže jdu stěhovat, abych zjistil výrobce a typ ústředny...

drich*
hodnocení

2x

Na 99% Vás musím zklamat, protože ke starší ústředně jen tak žádný GSM modul nepřipojíte.

ŘEŠENÍ:

A) nechat si namontovat vysílač od Vašeho PCO

B) vrátit se k původnímu přenosu přes pevnou linku

C) pořídit si novou ústřednu

hop®
hodnocení

A) Tato možnost zde samozřejmě je, ale hledáme cestu minimální investice.

B) Tuto možnost jsme z praktických důvodů předběžně vyloučili.

C) Nová ústředna je také možnost, ale hledal jsem řešení, aby se mohla zachovat ústředna stávající, plně funkční.

Každopádně díky za názor. :)

hranol*
hodnocení

2x

těžko doporučit nějaký univerzální gsm modul protože ten by měl pasovat k určité udstředně. Budeš mít modul, ale jak do něj dostaneš informace jak a co má dělat (nebude ti sedět s klávecnicí atd..)... no já můžu poradit takový můj vynález... jednou jsem tak dělal levnou hlídačku hladiny. stačí když budeš mít stařičký spolehlivý mobil i s nabíječkou. tehdy se oplatil nový (bylo to pro školu a slouží do dnes) byl to siemens a50 myslím...ted už je poznat jak to bylo dávno *bum*sakra ten čas letí... No a ten rozebereš na plošnák s tlačítky. Jo a nejdřív si tam nezapomen nastavit rychlé vytáčení na určité číslo. Kam chceš aby to volalo. A na to číslo kde jsi si to nastavil, napájíš na ten kontakt dva drátky. A dál to je jasný. V ustředně jistě nějaký spínací kontakt najdeš. Ten sepne ty dva drátky a mobil bude vyzvánět. Jen nezapomen že ten kredit má nějakou platnost. To byla reklamačka po půl roce, že to nefunguje. *hi* malinký zapomenutý detail. Ale po výměně simky a dobití to zas jelo.

Tak snad to alespon malinko pomůže pokud si jinak nebudeš vědět rady... a neseženeš original gsm. pokud to je nějaký z Jablotronu tak to by jsi neměl mít problém sehnat. A ještě p.s. ten mobil nebude hlásit poplach pokud bude nějaký koumák s rušičkou signálu, a nebo když bude to jediné číslo vypnuté.. myslet na to, že to není stopro ochrana!

hop®
hodnocení

Hranole, mně nejde pouze o volání, ale i o přenos informací, například dveře otevřeny nebo čidlo1 zaregistrovalo pohyb. Potřebuji tedy "nějaký" konvertor, který by signály z ústředny vedené pevnou linkou překonvertoval a poslal vzduchem na PCO.

Finta s mobilem je super, už tady o ní byla řeč, ale můj problém bohužel nevyřeší. Ale díky za tip!

hranol*

to mi je jasný jak bylo myšleno a jak to funguje jen jsem nějak vypustil to PCO. hmmm tak s něčim takovým jsem se ještě nasetkal a nemám ani tucha zda něco takového existuje... zkusím ještě i sám pokoukat po netu... jinak hodně štěstí

hodnocení

0x

Hledate tohle... diytrade.com/...

nejake kecnavody v pdf. gsmsave.co.uk/...

hop®
hodnocení

Díky, ale spíš jsem měl na mysli jen nějaký modul, který by se připojil do stávající ústředny a převáděl GSM signál na původní telefonní a naopak. Pokud by to šlo koupit v Česku, bylo by to ideální.

hranol*

co to? tomu jsem ted nějak neporozuměl... a k čemu by něco takového v ustředně sloužilo?

hop®
hodnocení

Tak jsem vystěhoval půl kuchyňky a zjistil jsem, že jde o ústřednu DSC PC560. Po kratším hledání na netu jsem usoudil, že asi nejrozumnější cestou je opravdu výměna ústředny...

Všem zúčastněným díky za názory! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]