Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si koupit nový fotoaparát v cen. relaci do 5 000,-. Včera jsem se byla trochu obeznámit v jednom elektru, ale moc rozumná jsem odtud nevyšla. Bylo mi řečeno, že v této kategorii je dobré pořídit jakýsi Lumix od Phillips a pokud půjdeme na 6 000,-, tak pak SONY. Je mi vcelku úplně jedno značka, ale každopádně mám ráda focení a chtěla bych se tomu věnovat více a mít tak krásné fotky s makrem apod. Je mi jasné, že kvalitní fotky za tuto cenu nepořídím, ale přesto bych tedy chtěla fotky alespon nejkvalitnější pro tuto možnost. Další věc, se kterou si nevím přesně rady, zda pořídit foták na akumulátor a nebo na baterky AA. Bylo mi řečeno, že první možnost se vyplatí více, že více vydrží. Doposud jsem zvyklá ale na baterky, tak bych poprosila o nějaké lepší rady. Děkuji
S výdrží těch AAA akumulátorů to nebude tak určité, zřejmě došlo k překlepu při psaní, v tom foťáku o kterém píše ladin, jsou AA akumulátory, zmíněné AAA jsou mikrotužky a ty určitě takovou kapacitu mít nebudou... střetl jsem se s mnoha fotoaparáty na tužkové, teda AA baterky či akumulátory, ale nepamatuji ani jeden na mikrotužky, teda AAA... jinak na svůj čas (2006) to byl velmi dobrý fotoaparát a některé parametry mu dnes závidí i mnoho nových...
V každé odpovědi na Váš dotaz lze s ledasčím souhlasit. Pokud jste limitovaná výši peněz, které do foťáku chcete investovat (cca 5 000 kč) pak bych to opravdu nijak vážně neřešil. A nemáte-li ambice nějak vážněji se zabývat fotografováním a tím pádem nutností některých možností aparátu na určitý druh fotografie , pak Vámi vybraný bude stačit. Teprve časem, zjistíte, pokud s fotografováním pokročíte, co u aparátu postrádáte. Kvalitní objektiv, velikost senzoru , manuální ostření, výše zmíněný akumulátorek, možnost přidělání externího blesku, možnosti přídavných filtrů ( šedý na tekoucí vodu, ničím nenahraditelný), kovová matice na stativ (plastová brzy odejde) , u některých typů širokáč objektiv, uložení v RAW pro dokonalé zpracování v PC a další. Budete, nebo již máte určité typy odpovědi. Takové odpovědi typu: je to těžký, já to strčím do kapsy a jdu atd. jsou myšleny masi upřimně ale s kvalitním foto pramálo společného. Musíte se rozhodnout jak hodně se tomu chcete věnovat a kde je pro Vás hranice to ano, toto již nikoliv. Poslední článek od hejkala je vynikající.
proto jsem psal že AAA nevydrží ... 4xAA to je celkem dost. celkem žrout . Ale jak jsme řekl BOMBA foťák. Ale asi ho nevyužije. Ze začátku bude MEGA nadšená, pak zjistí, že stejně kvalitní fotky uděla na jedno universální nastavení. Vycházím z toho, že fotoaparátům nerozumí, tak to nebude žádný poloprofesionál. Fotky se kterými bude nadšena udělá s běžnou Minoltou za 2000- 3000 korun. Pokud ale chce dát 5000,- tak ať hledá černý mohutný fotoaparát. Ten zaručuje víc, než sama využije. Na značce nezáleží. 4ím obyčejnější značka, tím víc bude mít za danou cenu monžností, efektů a dalších funkcí, které tazatelka, časem přestane , po vyprchání euforie, používat ... I tak bude mít vždy pěkné fotky, pokud má cit pro focení.
pokud máte ráda focení, měla byste již vědět, že značka k fovení patří. S Pentaxem uděláte vždy lepší fotky než s hyundaiem . Za 5000 korun vám bude fotoaparat za vami chodit a poskakovat. Pokud chcete opravdu fotit na velmi dobré amatérské urovní použijte fotoaparáty za 10.000 a značkové. Pokud chcete fotit pro radost stačí vam dnes za foták za 2000. Tedy za 5000 budete dělat zázraky. Já fotím snad 30 let od smeny až po dnešní aušus za 2000 korun, který je lepší, než ten co jsme měl za 12.000 před 3 lety. musíte mít pro fotky cit, a nadání. Taky je dobré vědět něco o základech, fotografování. Ono to platí pořád, i když tam nevkládáte negativy. Ohledně baterek, jsme to řešili tady už 100x. baterky stačí GP 2000mAh ale k tomu kvalitní nabíječka, která umí nabíjet. Pro ukazku fotka, co lze fotit fakt s obyčejným šrotem za dnes cca 1000 korun.
doplněno 15.10.10 14:23:pročítám si znovu vaší otazku a doplním LUMIX je Panasonic, a je opravdu dobrá třída .. doporučuji
doplněno 15.10.10 14:28:ještě doplním, rozdím mezi 5000 za Lumix a 6000 za SONY, může být JEN ve značce, ne v kvalitě.
Hodně kvalitní fotoaparát je až kolem cen 10-12.000 , třeba alfacomp.cz/...
Ale ty za 2000 vám dnes, pokud máte jen ráda focení, ale není to váš MAXI super životní koníček, udělají opravdu velmi podobné fotografie, kde jako laik ani nepoznáte rozdíl.
Jediné co bude, že fotoaparát nebude 10 Mpxl, ale jen třeba 3 Mpxl, což pro fotografie do počítače, televizi nebo pro tisk na papír 100% stačí a nepoznáte, že je to digitální fotka, i když uděláte 30% výřez ...
Dobrý den. Já myslím, že máte na výběr více značek - Olympus,Nikon, Canon, Panasonic ...Co se týká těch baterek či akumulátoru. No, baterky AA je dobré mít ty nabíjecí, abyste do toho nevrážela zbytečně stále peníze za nové a nové baterie. Zase na druhou stranu, když jdete fotit, musíte mít v zásobě právě ty nabité baterky, potažmo nabíječku baterek - a toto všechno zabere dost místa, a navíc je to i těžké (třeba do batohu a tak). Takže v tomto ohledu bych volila spíš akumulátor, je to pohodlnější. Zkušenosti mám se značkami Nikon, Panasonic. Dělají kvalitní fotky.
Obecně - ony ty foťáky budou všechny na stejné brdo, pokud budou do 5000 Kč. Běžnou fotku udělají dost dobrou, záleží také hodně na tom, jak umíte s digitálem fotit. Záleží, jestli se třeba tomu focení chcete věnovat nějak více. Ale na snímky z dovolené, z procházky, z rodinných oslav a pod. to prostě stačí. Dle mého názoru, nemáte-li nějaké umělecké ambice, nemá cenu vrážet do foťáku více peněz. Stejně se to všechno vesměs montuje v Číně, akorát se na to přidělají různé značky.
Především si musíš rozmyslet, co vlastně budeš fotit a kde. Z toho pak vychází, jaký foťák potřebuješ. Já mám tenhle fotoaparat.cz/... a oceňuji na něm několik věcí: provoz na AAA baterie (samozřejmě nabíjecí), manuální zoom, protože je mnohem rychlejší a přesnější, hledáček - na slunci toho na displeji není moc vidět a nakonec i to, že je větší a těžší než jiné fotoaparáty, lépe se drží a má lepší stabilitu v ruce i na stativu.
provoz na AAA baterie bych naopak odsoudil, protože moc nevydrži ) . Jinak to není foták ale dělo, pro běžného uživatele zcela zbytečný, pokud si s tím nebude nahánět ego. Je to jako jezdit na pole mercedesem ... Ale jinak fotoaparát dobrý, 50% síly ale běžně nevyužije ...
Za pět šest tis dnes koupíte kvalitní foťák, klidně i ultrazoom s manuálními funkcemi, formát RAW...stačí si projít net a číst, vesměs ale v té cenové relaci bude kvalita stejná nebo hodně podobná. Víc bych se zaměřil na značkové s lepší optikou. Co Vám můžu doporučit ze své zkušenosti, tak na tužkovky a nějakou lepší, rychlejší nabíječku. Dvě sady baterií vám vydrží celý víkend někde v poušti bez elektriky, cca 500fotek i s prohlížením udělá jedna sada baterií. Akumulátor postupně slábne a časem se nedá nabít na plnou kapacitu a cenově je jinde než dobíjecí baterie.
Dobrý den, já osobně mám fotoaparát Canon A480 asi za 2.000 tis.a jsem velmi spokojená. Jsem také vášnivá fotoamatérka, fotím všude a všechno - hlavně přírodu, pejska, děti , co se hýbe i nehýbe. Fotky jsou velice kvalitní. Baterky jsem dříve používala dobíjecí, teď jsem přešla na lithiové, které jsou sice dražší /jedna stojí cca 40,- Kč/ ale vydrží velmi dlouho. Hezký den, Mirka
Z vlastní čtyřleté zkušenosti a naprosté spokojenosti s kvalitou fotek i ovládání doporučuji Panasonic Lumix.
Lumixů jen na stránce digitalne-fotoaparaty.heu/... najdete 58 různých typů...
taková rada tazateli nepomůže...
z vlastní čtyřleté zkušenosti a naprosté spokojenosti s kvalitou auta a ovládání doporučuji auto se čtyřmi koly!
Jděte k šípku s takovými podrobnými radami!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.