Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na baráku máme společnou anténu zapojenou na digi. vysílání, žádný problém- české a slovenské programy - celkem 14. Chtěl bych však občas sledovat i nějaký program v angličtině např. BBC.
Jakým způsobem se to dá zařídit? Moje představa je nějaký satelit příjem, který bude současně se společnou anténou zapojen do televize. Můžete někdo poradit? Předem děkuji.
Satelit si můžete pořídit s kartou skylink, tam máte nějakých 20-23programů, nabídka se stále rozšiřuje, jedná se o české a slovenské programy. Za příplatek jsou pak k mání další filmové, sportovní, erotické... Další stovky různých zpravodajských programů získáte zdarma, záleží, jaký si pořídíte monoblok. Jestli máte nebo plánujete koupi lcd tv v plném rozlišení je lépe koupit satelitní přístroj HD, je sice dražší, ale některé programy už jsou v plném rozlišení. Společnou anténu můžete použít na nezávislé sledování druhé tv v jiné místnosti, pokud nemáte, je zbytečné ji platit.
Pokud si pořidíš satelit, musíš koncesionářský(snad jsem to dobře napsal) poplatek stejně platit. Jinak televize mužeš mít doma třeba čtyři.
doplněno 12.10.10 22:00:Ještě pro tazatele:
Pokud uvažuješ vážně nad satelitem se záměrem na angličtinu,pak doporučuji parabolu osadit monoblokem pro příjem dvou družic. Pro pozici 23.5 stupňů na ČT 1 a další známé progr. a pozici 28.2 stupňů pro převážnou většinu stanic v angličtině.
doplněno 12.10.10 22:17:doplněno 12.10.10 22:20:V angličtině jich tam budeš mít FTA mraky. Parabola 80 cm .
doplněno 12.10.10 22:26:Taky jsem si myslel, že to tak myslíš, ale nevím, možná ano. Společnou jsem nikde ale extra platit neviděl. Možná to tak někde mají. Snad na nějakou údržbu.
Vím, že někde se skládají na provoz společné antény. Když je moc lidí, tak je třeba více zesilovačů a něco málo elektriky to veme, opravy si pak platí jednorázově. Koncesionářský poplatek je jasný, ale ten se platí bez ohledu způsobu příjmu. Satelit je rozumná volba, taky jsem nad tím uvažoval, je to sice dražší řešení, ceny pomalu klesají, ale dnes už sd nemá význam, i když hd je dražší. Pokud není doma full hd lcd, ze satelitem bych počkal na výhodnější ceny. Nakonec jsem skončil u UPC - 52programů+1mega internet za tři stovky měsíčně, dostačující řešení, i když na tv sleduju jeden, max dva programy
Ještě kabel koaxiál+koncovky F. Je více variant přijímačů SD. Toto je sestava pro SDTV ve stadnardním rozlišení. Pro příjem HDTV, by jsi musel mít přijimač HD. Je dražší. Pak je tu možnost nahrávání na HDD. Přijimač musí mít HDD interní, nebo možnost připojit externí. Opět sat. přijimač dražší.
Tak tak, co je na společný anténě je i na satelitu a jeste neco navíc, ted je zadarmo asi 20 programů takže je zbytečný se satelitem zapojovat i pozemní digitál. Jen jestli u takovýdleho domu nebude problém s upevněním venkovní paraboly, ale to se takhle bez znalosti místní situace říci.
Děkuji všem za odpověď. teď už jde jen o to, jaký by ten satelit měl být, t.j. co všechno musí obsahovat, případně přímo typ tak, aby bylo "za co nejméně peněz, co nejvíce muziky".
Děkuji
No to jde o to co od toho požaduješ. V dnešní době bych už šel pouze do HD přístrojů, ať už máš televizi jakoukoliv. Pak si vem co máš všechno doma (video, DVD) a jestli není nejvyšší čas poslat když tak video na smetiště dějin. A pokud to tak je budeš chtít nahrávat nebo ne? Jestli si budeš chtít občas něco nahrát tak se porozhlédni po satelitu s funkcí PVR, pak budeš moci nahrávat na připojený externí pevný disk. Ale jen to na co se budeš zrovna dívat v televizi. Pokud budeš chtít nahrávat nezávisle na tom na co se zrovna díváš musíš si pořídit dvoutunerový satelit. Já osobně za sebe můžu doporučit satelit HD-Box, chodí mě doma jedna báseň. Ale samozřejmě na typ satelitu je co člověk to názor.
Nakonec jsou to tvoje peníze a co si za ně koupíš je jen tvoje věc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.