Nejste přihlášen/a.
Při vypouštění se pod pračkou oběvuje voda.Nevíte někdo proč a zda má cenu to nechat opravit a kolik to může stát?Díky
Je to pračka Bosh stará 6 let.
Plati je u kousků maxx4 predtim byla sama stena a slo to vsechno vrchem a dneska to u tech lepsich nytuji na 3X zahlou vrtackou..
Minulý týden jsem byl také volán, že po vypouštění pračky se objeví pod ní voda. Byla to Wirpulka, horní plnění. Byly tam povolený dva šrouby pod krytkou Gufera, hned pod řemenicí. Taky by to mohli být i sponky, pokud tam jsou, které uzavírají buben. Nebo šrouby, co také uzavírají buben. Záleží, jak je konstruovaná. Nejednoduší je, pračku rozebrat, napustit vodu a nechat vypouštět a současně pozorovat, odkud teče. Ale asi nebude hadice prasklá, protože by už tekla při napouštění vody do pračky. Spíše to vypadá na to gufero - buď "vymleté", nebo povolené - povysunuté.
Dobrý den, Vaše odpověď mne zaujala, protože řeším podobný problém u pračky Whirlpool AVG 640 (horní plnění).Začala jsem hledat závadu: vyměnila jsem odtokovou černou hadici ale pračka tekla dál.Odšroubovala jsem pravý bok pračky ( nic jiného nelze ), odstranila zespodu závaží a zkusila spustit pračku bez odstřeďování, abych viděla kudy voda vytéká.Jenže jsem použila 1/2 program a pračka tekla jen tam kde má.Po smontování jsem opět spustila prací program a mám následující poznatky:
1/ při 1/2 programu pračka funguje bezchybně, včetně odstřeďování
2/ při plném programu pračka vypouští vodu z hlavního praní na podlahu, další vypouštění (máchání,odstřeďování) vody prochází černou hadicí přes čerpadlo do šedé hadice a do odpadu
Zatím peru jen na 1/2 program který mi pro jednu osobu stačí a sbírám odvahu ke spuštění plného programu.Předpokládám, že první voda odchází z pračky horem, kolem vnitřního víka a tudy na zem.Jak tomu zabránit? Co je Gufero?Děkuji.
Gufero na obrazku ma oznaceni 130x(je to pracka s plneni z boku) a je to tesnici elemnt mezi vanou s vodou a ocelovym loziskem pro snadne otaceni hridele ktere se casem a pranim znici a je treba jej vymenit...a co pracku "kuchnout" a koukat pri prani plneho programu odkud voda leze..?
Jinak se klanim znalostem..technicky typ se nezapre..
Už asi tuším - gufero je složeno ze slov guma a ferrum? Mám tu něco takového - je to gumové mezikruží s U profilem ve kterém je vložena ocelová (železná) pružina? Psala jsem, že další pokus při plné pračce zatím odkládám, ale asi už nic jiného nezbývá.Odkrýt se dá u tohoto typu pračky málo, tak jsem myslela zapnout na plný program a až začne vypouštět prací vodu celý proces zastavit.Pokud by voda přetékala vrchem pod vnitřními dvířky, tak by to kolem muselo být mokré.Nádrž pračky má totiž zespodu jen jeden otvor, na který je napojena ta černá (vyměněná) hadice a tam problém není.Pokud by to bylo gufero, čili těsnění na hřídeli, propouštělo by to vodu ve všech fázích vypouštění.Jinak si nedovedu představit, kudy by voda mohla přetékat.
Polovicni napln=polovina vody, jak proste...kolem gufera voda ale vetsinou pouze kape..
Gumovy okrouzek ktery pomaha svirat pruzina...to souhlasi.
Cim dele to potece tim hur, vse elektricke a kovove bude na nic..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.