Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,vysvětlili by jste mi prosím někdo zapojení tohoto schémata? Moc se v tom neorientuju, byl bych rád za každou vysvětlivku, děkuji moc všem
Za a) je to část schematu z většího celku.
b) špatně je to čitelný,je tam hromada stykačů nebo relátek
c) když se v tom neorientuješ co chceš tedy vědět?
Je to jako se zeptat kam vede v autě tenhle drát a nevědět ani co je to za auto.A to samý je to s tím zapojením,ani nevíme od čeho ten výkres je.
Zapojení je od pece, chtěl bych se poradit alespoň po částech schématu co jak funguje a co je vlastně co, přikládám část schématu. děkuji
No je to trochu dost špatně čitelné, a hlavně bez vazby na ostatní výkresy to vše budou jen dohady. Počítej s tím.
Takže odshora: +24VDC je jeasný to za těmi lomítky(//65.01) je pravděpodobně buď odkaz na výkres kde ten signál pokračuje,
nebo má ten výkres nějak vyznačené oddíly. Může to být taky číslo svorky.
-99F1 nejspíš číslování pojistek v tomto případě F1, 2,5AT hodnota pojistky, zbytek nápisu je snad jasný.
D-BU a pod tím 0,75, je to dost nečitelné, tipuju na označení barvy vodiče a průřez
-99A1. označení relé, čísla 13,14,23,24 čísla spínacích(v klidu rozepnuto) kontaktů (vývodů) relé. Bývá k tomu popis jednotlivých relé, s číslem kontaktu..
-99X5 1A, 3A číslování nějakých svorek.
to 99 má nějaký význam, pravděpodobně vzhledem k seznamu výkresů, nebo jako označení tzv. rodičovského signálu, těžko říci. Na tom kousku výkresu je všude.
-E_STOP_A nebo B je název signálu, pokračující na jiném výkrese, pravděpodobně označeném //20.00(//390.03)
Já nevím, stačí to takhle? Radit bez pohledu do těch výkresů je dost těžké. Na spoustu věcí (pokud člověk nezná německé výkresy), se musí přijít úvahou, logikou, já nevím jak to nazvat.
Super díky moc @lui , prosímtě nemohl by jsi mi ještě vysvětlit tento výkres? Co jsi již vysvětloval v předchozím nákresu už nemusíš jen ty další věci? Díky moc
No je to hodně špatně čitelné, takže to asi bude spíš snůška dohadů.
+C3-99K4, +C3-99K3, +C4-99K6, +C4-99K5 jsou rozpínací kontakty 4 relé. nebo 4 stykačů. Podle číslování kontaktů 21 a 22 vždy stejné kontakty, a tipnu si i stejné provedení všech 4 relé.. Podle popisu je to celé obvod nouzového STOP. pravděpodobně od STOP tlačítek. Někde budou k těm relé i cívky.
Pod nimi jsou kontakty relé K1 a K2. jejich cívky jsou na výkrese vpravo dole. To zapojení kontaktů křížem, vypadá jako součtový obvod, ale tím si teda vůbec nejsem jistý. Co tam dělá ten control logic obvod(výstupy nebo vstupy AUTO a UberW?)Nevím neumím nemecky, co by mohlo znamenat to UBERW?
STOP CHAIN-zastavit řetěz? Pohon pásu?
Supply, to vypadá na nějaký opto oddělovač.
S11, S21, S23 zase jména signálů. Pokračují někde...
-99K11.01-relé K11, kontakty 11,12,14-přepínací kontakt relé K11. Signál je popsaný jako EMERGENCY-STOP acknowledgement, Potvrzení nouzového stop?
Ostatní nevím, je to hodně rozmazané. Tady už si netroufnu radit.
doplněno 11.10.10 20:53:To supply by mohla být i optická závora, už jsem to taky viděl takhle nakreslený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.