Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodovky pod linku

Od: picmis® odpovědí: 6 změna:

Ahoj všichni, měl bych dotaz ohledně rohového svítidla pod kuchyňskou linku například tohoto : posvitime.cz/... . Zajímalo by mě jestli se dá toto svítidlo osadit žárovkou na 220V aby jsem nemusel připojovat transformátor a nebo jestli někdo neví o nějaká alternativě na 220V. Velice děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tozinek*
hodnocení

0x

dle mého tam žárovku na 220V nenapasuješ, je to zcela jiný typ konektoru. Bodovky svítidla na 220V seženeš bez problémů, ale přeci jen ta halogenka 12V je taková příjemnější :)

marenka*
hodnocení

0x

Já už bych halogen nechtěla, vydávají teplo. Máme je v předsíni a fakt to je znát. Až odejdou, nahradíme je LED diodama. Tady máte i pěkný článek.

nazeleno.cz/...

hodnocení

Jo to máte pravdu, že bodovky na 220V seženu snadno, ale já bych rád něco takového jako je na stránkách v mé původní otázce nebo doporučte jiné vhodné, kromě klasické zářivky ta okorát svítí nepříjemě do očí (manželka má 150cm :) ) a k těm 12V svítidlům, já jsem se chtěl vyvarovat instalace trafa, které dvakrát převišuje cenu dvou bodovek, ale hlavně je potřeba ho někde ukrýt s tím, že v případě poruchy se musí dát snadno vyměnit, což je u mě problém, prostě nemám ho kam dát.

tozinek*

mno, pokud chcete svítit halogenem 12V, těch 12V musíte někde vzít. Vyrobí vám je trafo, s tím nehnete...pak snad použít nějakou baterii či solární článek, ale to už je dost velká teorie a hlavně blbost...Použít by se dalo i LED osvětlení, žárovky či pásky, mám ale dojem, že i tam jsou občas potřeba trafa. nevím, jestli víte, jak dnes vypadají trafa...jo to krabička cca velikosti krabičky od cigaret, umístit jí pod kuch.linku dozadu, aby zůstala skryta a šla případně dobře vyměnit, by neměl být až takový problem. A cena? něco za něco...atraktivní světlo...tedy příplatek...s tím se asi nehne...tedy počkejte na další rádce, třeba překvapí:). T.

rv*
hodnocení

0x

ještě bych znovu zvážil klasickou podlinku se zářivkou. Dělají se i natáčecí, takže neoslňují. V rodinách, kde se vaří, se jedná o světlo, které svítí nejdéle a jeho spotřeba může hrát roli.

hodnocení

Jak vypadá trafo vím a protože se mi ty vybrané bodovky líbí tak mi asi nic jiného nezbyde a kté zařivce nelíbí se mi mají nepříjemné světlo, měli jsme už dvě pod linkou každé jiné a skoro jsme snimi nesvítily protože nás boleli oči.Všem vám děkuji koupím bodovky i s trafem a budeto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]