Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, měl bych dotaz ohledně rohového svítidla pod kuchyňskou linku například tohoto : posvitime.cz/... . Zajímalo by mě jestli se dá toto svítidlo osadit žárovkou na 220V aby jsem nemusel připojovat transformátor a nebo jestli někdo neví o nějaká alternativě na 220V. Velice děkuji.
Jo to máte pravdu, že bodovky na 220V seženu snadno, ale já bych rád něco takového jako je na stránkách v mé původní otázce nebo doporučte jiné vhodné, kromě klasické zářivky ta okorát svítí nepříjemě do očí (manželka má 150cm ) a k těm 12V svítidlům, já jsem se chtěl vyvarovat instalace trafa, které dvakrát převišuje cenu dvou bodovek, ale hlavně je potřeba ho někde ukrýt s tím, že v případě poruchy se musí dát snadno vyměnit, což je u mě problém, prostě nemám ho kam dát.
mno, pokud chcete svítit halogenem 12V, těch 12V musíte někde vzít. Vyrobí vám je trafo, s tím nehnete...pak snad použít nějakou baterii či solární článek, ale to už je dost velká teorie a hlavně blbost...Použít by se dalo i LED osvětlení, žárovky či pásky, mám ale dojem, že i tam jsou občas potřeba trafa. nevím, jestli víte, jak dnes vypadají trafa...jo to krabička cca velikosti krabičky od cigaret, umístit jí pod kuch.linku dozadu, aby zůstala skryta a šla případně dobře vyměnit, by neměl být až takový problem. A cena? něco za něco...atraktivní světlo...tedy příplatek...s tím se asi nehne...tedy počkejte na další rádce, třeba překvapí. T.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.