Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavý obraz na TV

Od: antoan odpovědí: 19 změna:

Koupil jsem z 2 ruky TV značky LG model RZ-21FB35MX a zdá se mi že obraz je celkem dost tmavý kontrast i jas je vytažený skoro na max v čem muže být problém že by odcházela obrazovka nebo to muže být někde jinde?poradí někdo a kolik by asi tak mohla stát oprava? a chtel jsem ještě dodat že obaz přes anténu je jakoby širokouhlý a přes settobox to bylo taky tak aby byl obraz normální jsem musel upravit nastavení v settopboxu přičemž při předchozí televizi to nebylo nutné.Díky předem všem za rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Mrkni tady do manualu diplodocs.cz/...

jofa*
hodnocení

0x

Vypadá to na TV CRT lampová. Tak jestli jas již nejde zzvýšit, tak je v háji obrazovka a s tím už nic nenaděláš. Dřív se( pokud byla celá elektronková, tak se přižhavovala jedna lampa, aby měla ještě nejakou výdrž). Ale to už je historie. Poměr stran musíš zadat v menu TV.

hodnocení

0x

U CRT obrazovek byla vždy první známka stáří ujíždění barev z jasem obrazu - Např. stíny do zelena a světlá místa do červena. A i s tím se pořád dalo něco dělat - doseřídit strmost na jednotlivých katodách. Ale uvedená LG je tuším LCD nebo ne?

doplněno 02.10.10 22:16:

Pokud je to LCD a už nejde "vyjasit" tak je vyčpělá prosvětlovací výbojková trubice. Nevím kolik za to chtějí v servisu, ale například na www.ame.cz je nabízeli a zase nějak drahé nebyly.

jofa*

Když jsem typ zadal do vyhledavače, tak jsem se po kratším hledání dostal k CRT. Byla tam možnost LG- LCD- Plazma-CRT. Pod CRT se objevil ten zmiňovaný typ LG.

V dobách kdy tato firma vyráběla CRT televize tak se jmenovala jinak a ne LG ;)

jofa*

Bude to LCD. On tam ten typ zůstane i po zobrazení , kliknutí na CRT. To mne zmátlo. Sory.

doplněno 02.10.10 23:21:

Já jsem zaměnil CRT za CTR. Sory.

antoan
hodnocení

tento televizor je CTR LG FLATRON LG/RZ-21FB35MX

antoans
hodnocení

no barvy jsou jakž takž obličeje jsou dost do červena no a stíny jsou celkem dost černé hodně markantní jeto když jedu přez settobbox na AV1 když to dám normálně jako analog tak to cekem jde je zvláštní že když mám televizor v modu pro AV1 tak v menu nastavení funguje všechno kromně nastavení obrazu a když z toho vyskočím a jedu normálně na analog tak to jde .

antoan
hodnocení

tak jsem se koukal na ty stránky stím manualem a le jsou tam jen 1. tři stránky tištěného manualu jinak nic

jofa*

Co to je za STB? (nikoliv statni bezpečnost)

antoan
hodnocení

stb sencor mysliš že bych to mněl skusit ještě přes jinej stb máme doma ještě jeden

raadek*
Zkus v menu stb změnit Tv výstupní formát z RGB na CVBS nebo naopak. R.

hodnocení

0x

U některých settopboxů lze nastavit jas a kontrast výstupního signálu do TV

antoan
hodnocení

tak to jsem udělal a na volbě CVBS by l obraz světle šedobílý a co setyče STB tak tak tam jsem já tam maám kontrast sdružený s jasem dohromady a to jsem udělal ale stejně to moc nepomohlo já bych řek že obrazovka je v prdeli

jofa*

Asi je opravdu něco v háji. Kupovat tyto věci z druhé ruky, chce dobře prověřit jejich funkčnost.

hodnocení

0x

Tak je to LCD nebo plazma? LCD rozhodně nestárne nějakým postřehnutelným způsobem, stárne ta prosvětlovací trubice a její životnost je hodně dlouhá a udává se ne "do mrtva", ale do úbytku světla na 50%.

antoans
hodnocení

ne je to klasická CRT televize ale zjistil jsem že je možná taky problém ve skartu když sním pohýbu tak to hybe s barvama a trochu is obrazem.

Jak jsem už psal barevné CRT která má hodně naběháno tak ujíždí barevně s jasem - tmavá místa jeden odstín, jasná místa odstín protikladný, protože jednotlivé katody nestárnou stejně. Může být samozřejmě problém ve skartu, ale to by se mělo projevit při přepnutí mezi RGB a kompozitem. U RGB se nespolehlivým kontakty na skartu mění barvy, u kompozitu jas i kontrast s výpadky synchronizace.

jofa*

No tak přece jen jsem měl první informaci správnou, že je to CRT. Prosín tě asi to vyhod a kup si v bazaru za 400 kč jinou. Vyzkoušej si ji tam aby to ukazovalo a je po ptákách.

doplněno 04.10.10 00:29:

V dnešní době ti ji dá i někdo zadarmo, protože je rád, že se toho zbaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]