Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neukončené DVD

Od: iceland odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, už přes dva roky mi leží v šuplíku DVDčko s videonahrávkami z mého dětství *smich* Rád bych se na něj podíval, ale když sem ho už kdysi strčil do DVD, bylo prázdné tudíž mi došlo, že jsem ho při kopírování z videokamery u známého neuzavřel. Pravděpodobně. Nahrávali jsme z videokamery přímo na videorekordér, na jeho HDD, poté jsme vypálili jednotlivá videa na DVD. Ovšem já hlava děravá jsem zapoměl že se takové DVD musí uzavřít. Dá se s tím ještě něco dělat? Přístup k tomu původnímu DVD rekordéru nemám, na jiném to nejde (zkoušeno), na PC v Neru uzavřít DVD dodatečně taky nejde (zkoušeno).

Snad nějaký program kterým bych ta data dostal alespoň do PC?

Děkuji ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, bohužel to nejde. Když se na dvd neprovede finalizace, tak je to ,,v háji,, Pokuste se sehnat stejný typ dvd recordéru, třebas přes inzerát a třeba jim pošlete to dvd, ať vám ho finalizují.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nemám sice zkušenost s DVD rekordéry, ale zkoušel bych najít SW, který by toto DVD přečetl.

iceland
hodnocení

K první odpovědi: Bohužel nevím jaký typ rekordéru to byl *bzum*

a ke druhé: takový SW neznám, proto se ptám zda někdo zkušený ví, jaký konkrétní program by to zvládl ;)

Děkuji za reakce

jirbar*

Neuzavřené DVD většinou přečte jen původní recordér. Ale v PC snad všechny multimediální programy. Což to takhle zkusit než rozvíjet nesmyslnou debatu.

lui*
hodnocení

0x

Mohu nabídnout pouze jedno. Pokus na mém DVD rekordéru. Mám poměrně starého Phillipse. Vzhledem k tomu, že neznáte typ, na kterém jste to nahrával, máte jen dvě možnosti. Zkoušet postupně jednotlivé typy rekordérů. A zkoušet SW na PC, ale myslím, že na tom PC moc šancí není. Je to DVD alespoň čitelný? Jdou na PC přečíst (zobrazit) nějaký data? Je na něm znát alespoň opticky záznam? Opravdu nejde zjistit typ toho rekordéru?

iceland
hodnocení

Jirbar: Díval jsem se na pár dalších otázek kde vystupujete, podle mě jste jen arogantní blbeček, neregujte na otázky, pokud to chcete dělat tímto stylem. Z otázky jaksi vyplývá že jsem to v PC zkoušel ;) , tak ze mě prosím nedělejte vola.

Lui: Zkoušel sem pár programů které jsem našel ve vyhledávači, v jednom z nich se otevřel jakýsi strom - adresáře a byla tam ta videa vidět - jakožto soubory,čili ta data tam jsou, ale nepodařilo se mi je nijak zkopírovat do PC. Jaký to byl typ rekordéru už opravdu nezjistím, pokud byste byl ochoten to na svém vyzkoušet, budu rád.

jirbar*

Jak se zdá na ráznou odpověď to chce smeč.

Prostě nelze někoho dělat něčím, čím už je.

lui*

pošlete mi vnirřní poštou mailovou adresu. já Vám pošlu svoji a pak uvidíme. Zkusíme se nějak dohodnout na postupu.

hodnocení

0x

nemohu se zbavit dojmu, že by to v tom NERU mělo jít, ale co takhle zkusit nějaký soft na obnovu dat a stáhnout to do PC? Já bych zkusil tento program:

pcinspector.de/...

doplněno 02.10.10 14:13:

chce to ten SMART RECOVERY

zkrat*
hodnocení

0x

Bohužel, neuzavřené DVD přečte pouze mechanika, ve které vzniklo. Ale do PC byste obsah mohl dostat třeba pomocí programu IsoBuster, najdete na: stahuj.centrum.cz/... , ten umí přečíst i neuzavřená DVD. Opět bohužel, neregistrovaná verze má některá nepříjemná omezení - dokud nezaplatíte, nic vám neuloží. Ale můžete si na neregistrované verzi ověřit, jestli vůbec něco z DVD dokáže přečíst. Případně se na www.stahuj.centrum.cz porozhlédnout po jiném programu na záchranu dat s poškozených DVD. Obávám se ale, že většina těch použitelných bude placená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]