Nejste přihlášen/a.
zajímá mě jen maličkost, mám rádio s 1 výstupem pro SUBWOOFWER, a v zesíku mám 2 vstupy, je možné to vyřešit rozdvojkou? díky za rady.
To že je subwoofer jeden a zesilovač má dva vstupy je celkem normální, pokud samo rádio nemá výstup na subwoofer, musí se z něčeho ten signál vyrobit a to znamená z normálního levého a pravého výstupu autorádia. Rozdvojka vůbec nic neřeší neboť ty dva vstupy jsou vlastně v zesilovači sloučené. Vzhledem k rozložení kmitočtovéhio spektra mezi levým a pravým kanálem by pro subwoofer stačilo zapojit jen jeden kanál, ale jistější je zapojit oba. Ty basy by se měly brát z obou signálů.
zkus to vyfotit a hod sem obrazky tohle se tezko resi.
Ale je to divny protože subwoofer býva jen jeden.
no fotky, je to jednoduchý, mám autorádio s jedním výstupem pro SUB a do zesilovače mi vede 2x CINCH kablík (L+P) v zesilovači mám taky klasicky vstup cinch 2x (L+P)... jde jen o to že z rádia mi vede jen jeden cinch, ještě sem dodám, že jsem to už měl zapojený do klasických výstupů z rádia na repra (cinch L+P)
prostě kabel mám L+P, akorát z rádia pouze SUB jeden výstup. a nebo možnost to nechat v těch cinch na repra, akorát nevim zda to rádio nedává trochu jinej singnál, než na tom SUB výstupu..
Nevím,jakou kvalitu chceš mít při reprodukci frekvenčního rozsahu 20 - 5000 Hz,ale napadlo mě elegantní řešení.Zapojit woofer do můstku,ale ideální je,aby reprák byl 8 ohm.Také zesilovač musí být pro to uzpůsoben.
JABRAKA
jabraka nějak poslední dobou vůbec nečte požadavky tazatelů.
Ten subwoofer má svůj zesilovač a ten má logicky dva vstupy aby basy pro svůj výstup pobral z levého i pravého kanálu. Jelikož tyto frkvence jsou ve stereo signálu z velké většiny zastoupeny v obou kanálech stejně lze zapojit vstup jen na jeden kanál. Jak jsem pochopil tak autorádio má výstup na subwoofer. Jenže tazateli vlastně šlo i o něco jiného.
prostě mi jde o jedinou věc, jestly mohu použít tu rozdvojku, NESNÍŽÍ SE NAPŘ. SÍLA SIGNÁLU? jen toto mě zajímá. jelikož ta rozdvojka stojí kolem ,dvacky, tak bych jí koupil.
V tom zesíku (pokud je subwooferový) se ty dva vstupy zase slučují, takže to není nic proti ničemu když se použije rozdvojka. Nic se nezeslabí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.