Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit autorádio se zesilovačem (RCA)

Od: milaneq* odpovědí: 10 změna:

zajímá mě jen maličkost, mám rádio s 1 výstupem pro SUBWOOFWER, a v zesíku mám 2 vstupy, je možné to vyřešit rozdvojkou? díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To že je subwoofer jeden a zesilovač má dva vstupy je celkem normální, pokud samo rádio nemá výstup na subwoofer, musí se z něčeho ten signál vyrobit a to znamená z normálního levého a pravého výstupu autorádia. Rozdvojka vůbec nic neřeší neboť ty dva vstupy jsou vlastně v zesilovači sloučené. Vzhledem k rozložení kmitočtovéhio spektra mezi levým a pravým kanálem by pro subwoofer stačilo zapojit jen jeden kanál, ale jistější je zapojit oba. Ty basy by se měly brát z obou signálů.

milaneq*
hodnocení

šlo mi jen o to jestly z výstupu rádia SUB, nejde jiný signál, než z těch cinch na repra., přece jen u tohohle pekla chci mít trochu kvality.. díky moc. jinak hraje dost slušně, šlo o estetiku, díky moc.

hodnocení

0x

zkus to vyfotit a hod sem obrazky :) tohle se tezko resi.

doplněno 01.10.10 12:45:

Ale je to divny protože subwoofer býva jen jeden.

milaneq*
hodnocení

no fotky, je to jednoduchý, mám autorádio s jedním výstupem pro SUB a do zesilovače mi vede 2x CINCH kablík (L+P) v zesilovači mám taky klasicky vstup cinch 2x (L+P)... jde jen o to že z rádia mi vede jen jeden cinch, ještě sem dodám, že jsem to už měl zapojený do klasických výstupů z rádia na repra (cinch L+P)

prostě kabel mám L+P, akorát z rádia pouze SUB jeden výstup. a nebo možnost to nechat v těch cinch na repra, akorát nevim zda to rádio nedává trochu jinej singnál, než na tom SUB výstupu..

milaneq*
hodnocení

jo mám subwoofer od Crunch DUAL (2 repráky box)

Jak zapojit autorádio se zesilovačem (RCA)

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,jakou kvalitu chceš mít při reprodukci frekvenčního rozsahu 20 - 5000 Hz,ale napadlo mě elegantní řešení.Zapojit woofer do můstku,ale ideální je,aby reprák byl 8 ohm.Také zesilovač musí být pro to uzpůsoben.

JABRAKA

milaneq*
hodnocení

asi to nechám jak to je, když už tak to hraje kvalitně, a hlavně brutálně! ;) jinak v můstku to je, jelikož je to 4 kanál zesík, tak subwoofer je 8 ohm

mě šlo jen čistě o rozdíl výstupů v rádiu (repro L+P vs. SUB)

hodnocení

0x

jabraka nějak poslední dobou vůbec nečte požadavky tazatelů.

Ten subwoofer má svůj zesilovač a ten má logicky dva vstupy aby basy pro svůj výstup pobral z levého i pravého kanálu. Jelikož tyto frkvence jsou ve stereo signálu z velké většiny zastoupeny v obou kanálech stejně lze zapojit vstup jen na jeden kanál. Jak jsem pochopil tak autorádio má výstup na subwoofer. Jenže tazateli vlastně šlo i o něco jiného.

milaneq*
hodnocení

prostě mi jde o jedinou věc, jestly mohu použít tu rozdvojku, NESNÍŽÍ SE NAPŘ. SÍLA SIGNÁLU? jen toto mě zajímá. jelikož ta rozdvojka stojí kolem ,dvacky, tak bych jí koupil.

V tom zesíku (pokud je subwooferový) se ty dva vstupy zase slučují, takže to není nic proti ničemu když se použije rozdvojka. Nic se nezeslabí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit autorádio

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]