Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji regulovat výkon motoru u multifunkčního vysavače. Ve vysavači je motor značky DOMEL s BY-PASS chlazením. Prosím o radu jestli použít tyristorový a nebo triakový regulátor. Motor má podle štítku na vysavači příkon 1400 W max . Prosím buď o odkaz kde takovou regulaci koupit třeba stavebnici, nebo nějaké vlastné schéma. A možná nejlepší by bylo kdyby měl někdo doma rozbitý vysavač ETA Neptun že bych ho odkoupil a tu regulaci celou vyjmul a použil v mém případě. Děkuji za rady. Jirka
Na většinu el. výrobků se dá koupit u nás náhradní díl. Třeba i tu regulaci. Každý solidní výrobce, má nějaké zastoupení u nás, které zajišťuje servis, a dodávky náhradních dílů. Já bych být tebou zkusil nějaký vyhledávač, a hledal bych v prvním případě zastoupení té firmy v Čechách. Tam už ti řeknou, jestli mají nějak zajištěn servis a dodávky ND. Firmy(výrobci) mívají seznam zastoupení i přímo na svých webových stránkách. Asi bych začal tam.
Ideální situace pro mě bude, když se mi podaří sehnat celý ten regulační prvek od vysavače ETA Neptun. tj.ten obvod na destičce plus potenciometr...tedy předpokládám že to tak je udělané. Psal jsem na ETU tak uvidím...
doplněno 30.09.10 22:25:A pokud to nenabízejí, tak si to vytvořím doma. To není problém. A nebo někde sehnat porouchaný ten stroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.