Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní alarm svépomocí

Od: nestastnik® odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer,

poraďte,prosím,kde bych na netu sehnal komponenty k alarmu na rodinný dům.Je možné,aby si laik sestavil domovní alarm svépomocí?Je to na principu stavebnice?Vím,že je zapotřebí např. pohybových čidel,ústředny a sirény.Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Šikiovnější kutil to dokáže, mrkněte na dstechnik.cz/...

hodnocení

Hmm,to vypadá dobře,dík za tip!

vojtazanda*
hodnocení

2x

Je to trochu jiné než na co jste se ptal, ale doma mám soustavu laserových závor.

Za bránou je první - rozsvěcí světlo a poměrně tichej bzučák.

U vstupních dveří je druhá - spíná na 20s zapalovací cívku ze Š120(s vřazeným odporem a cyklovačem) připojenou na kovovou kliku. (neměl jsem odvahu to vyzkoušet, tak to snad funguje)

Další mám v chodbě domu, ta spíná hodně - hodně hlasitou sirénu uvnitř domu a posílá mi GSM bránou sms na mobil.

Místní hlíny několikrát zkusily první závoru, o aktivaci druhé nevím. Od té doby se mi ale ze zahrady neztratilo ani ťuk...

takže i tak to jde...

buss

jenom si víc nenapít a nezapomenout.. s autem jsem si po čase najel do vlastní pasti.. A teď se na to VN najde poučitelů, jak to může dopadnout když... Možností je, od mechanických zábran.. ale pacifikující raději dovnitř objektu, aby bylo jasné že pachatel vnikl násilím.

vojtazanda*

jj je to tak.

ale mám to udělané tak, že je to "neprůstřelný". I kdybych byl nalitej jak motyka, tak to nespustí. Jak, to nebudu prozrazovat - i hlíny mají internet.

Nicméně když má člověk 200m od domu squat (dřív normální bytový dům) privilegovaných, když ze zahrady zmizí co není přišroubovaný, když se vrátím z práce na nejde odemknout protože mi privilegovanej spoluobčan rejdil v zámku nějakým plíškem (podle zámečníka stejně neměli tím co se jim tam zalomilo šanci odemknout a mě tahle "sranda" stála 800Kč + 1200 novej zámek a klíče. ) tak spíš přemejšlím jak toho kreténa zlodějskýho nejlíp odradit.

A VN? No a co, nemá mi hrabat na kliku. Pak je totiž jasný že musel přelýzt plot a chtít se dostat dovnitř.

Takže jsem se naštval, stvořil toto a od té doby nic. Na zahradě už můžu nechat i hrábě!

juvla*
hodnocení

0x

Před chvílí jsem zrovna koukal na toto novinky.cz/....

lui*
hodnocení

0x

www.jablotron.cz

nebo volat jejich poradenskou linku: 483 559 992

hop®

Lui, ano, to je velmi seriózní a dobrý český výrobce za rozumné ceny, souhlasím. Ale i jejich výrobky může tazatel najít v mém odkazu...

lui*

Výjimečně, ale opravdu výjimečně, máš pravdu, Hi.*placni*

hop®

*cert* Lui, to není výjimečně, ale třeba si zvykneš! :-P;)*smich*

lui*
30.09.10 12:06

*smich*.

hodnocení

0x

Není velký problém si sestavit bezdrátovou stavebnici alarmu... pro šikovného zloděje zase není velký problém i ten bezdrátový alarm zneškodnit, pokud tuší dobrý lup...třeba i rušičkou, technika pokračuje mílovými kroky...

Poskládejte si amatérsky alarm...nechci narušit Váš klidný spánek, ale v případě vykradení pojišťovna vyžaduje certifikát o zabezpečovacím zařízení a jeho odborné montáži... (a to by mohl být)* ... (a to je)* problém... pojišťovna (ráda)* - (nerada)* platí...

* nehodící se škrtněte

juvla*

... a vyžaduje(nevyžaduje) vést provozní deník.

marttes*
hodnocení

0x

mrkněte sem

doplněno 30.09.10 13:32:

aukro.cz/10883_za/...

hodnocení

No jo,při mým štěstí,když bych do nějakýho hajzla píchnul vidle,tak mě pro výstrahu zastřelej,pak pověsej a pak ještě odsouděj na 20 let.A hajzl se na mě bude třeba ještě hojit a dál vesele páchat trestnou činnost,tak už to tady u nás chodí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]