Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
poraďte,prosím,kde bych na netu sehnal komponenty k alarmu na rodinný dům.Je možné,aby si laik sestavil domovní alarm svépomocí?Je to na principu stavebnice?Vím,že je zapotřebí např. pohybových čidel,ústředny a sirény.Děkuji
Je to trochu jiné než na co jste se ptal, ale doma mám soustavu laserových závor.
Za bránou je první - rozsvěcí světlo a poměrně tichej bzučák.
U vstupních dveří je druhá - spíná na 20s zapalovací cívku ze Š120(s vřazeným odporem a cyklovačem) připojenou na kovovou kliku. (neměl jsem odvahu to vyzkoušet, tak to snad funguje)
Další mám v chodbě domu, ta spíná hodně - hodně hlasitou sirénu uvnitř domu a posílá mi GSM bránou sms na mobil.
Místní hlíny několikrát zkusily první závoru, o aktivaci druhé nevím. Od té doby se mi ale ze zahrady neztratilo ani ťuk...
takže i tak to jde...
jenom si víc nenapít a nezapomenout.. s autem jsem si po čase najel do vlastní pasti.. A teď se na to VN najde poučitelů, jak to může dopadnout když... Možností je, od mechanických zábran.. ale pacifikující raději dovnitř objektu, aby bylo jasné že pachatel vnikl násilím.
jj je to tak.
ale mám to udělané tak, že je to "neprůstřelný". I kdybych byl nalitej jak motyka, tak to nespustí. Jak, to nebudu prozrazovat - i hlíny mají internet.
Nicméně když má člověk 200m od domu squat (dřív normální bytový dům) privilegovaných, když ze zahrady zmizí co není přišroubovaný, když se vrátím z práce na nejde odemknout protože mi privilegovanej spoluobčan rejdil v zámku nějakým plíškem (podle zámečníka stejně neměli tím co se jim tam zalomilo šanci odemknout a mě tahle "sranda" stála 800Kč + 1200 novej zámek a klíče. ) tak spíš přemejšlím jak toho kreténa zlodějskýho nejlíp odradit.
A VN? No a co, nemá mi hrabat na kliku. Pak je totiž jasný že musel přelýzt plot a chtít se dostat dovnitř.
Takže jsem se naštval, stvořil toto a od té doby nic. Na zahradě už můžu nechat i hrábě!
Lui, ano, to je velmi seriózní a dobrý český výrobce za rozumné ceny, souhlasím. Ale i jejich výrobky může tazatel najít v mém odkazu...
Není velký problém si sestavit bezdrátovou stavebnici alarmu... pro šikovného zloděje zase není velký problém i ten bezdrátový alarm zneškodnit, pokud tuší dobrý lup...třeba i rušičkou, technika pokračuje mílovými kroky...
Poskládejte si amatérsky alarm...nechci narušit Váš klidný spánek, ale v případě vykradení pojišťovna vyžaduje certifikát o zabezpečovacím zařízení a jeho odborné montáži... (a to by mohl být)* ... (a to je)* problém... pojišťovna (ráda)* - (nerada)* platí...
* nehodící se škrtněte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.