Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký set-top-box?

Od: setboxer odpovědí: 8 změna:

Zdravim,

muzete prosim poradit jaky zvolit set-top-box (znacka, presny typ), digitalizace dorazila i k nam, takze bude potreba nejakou tu masinku zakoupit. Co od nej ocekavam, budu potrebovat, aby mel dva tunery, mam televizi a DVD rekorder (postarsiho data, pouzivam ho k nahravani poradu z TV) a rad bych, aby tyto dve veci fungovaly "nezavisle", dobre by bylo, kdyby mel USB, abych mohl treba poustet filmy, ktere mam ulozene na PC.

Taky jsem premyslel, ze bych uplne zrusil stavajici DVD rekorder a poridil set-top-box s pevnym diskem, ale tam si nejsem jisty, jestli by to nebyl krok zpet, stavajici DVD ma treba PIP, time shift a dalsi spoustu vychytavek, ale disk je v nem uz hodne hlucny.

Jinak vsechny programy u nas jeste digitalne nevysilaji (Olomoucko), zatim pouze CT1,2, jak funguje nasledne prepinani na programy co jedou stale na analogu. Nebudu muset doufam prestrkavat antenu ze set-top-boxu zpatky do televize? :D Ja se v techto vecech moc nevyznam, tak omluvte pripadne nesrovnalosti(hlouposti) v mem dotazu :).

Dekuji moc vsem za nazory co koupit, nerad bych kupoval zajice v pytli.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jak je vidět, tak máš docela představu o tom, co od STB očekáváš. Na trhu je nepřeberné množství značek a typů, stačí si jen podle požadovaných parametrů vybrat. Nedá se říci, že je některý lepší nebo horší. Já osobně u všech takovýchto zařízení dávám přednost značkán, které se původně zabývaly komponenty k PC, protože tato zařízení počítači víceméně jsou. Zařízení od těchto firem jsou ve stejné cenové relaci "nadupanější" než zařízení od firem jako Sony, kde je značka stále součástí ceny, Panasonic a pod. Stačí hledat, porovnávat a vybírat.

ar*
hodnocení

0x

Z vlastních zkušeností mohu doporučit OPTEX ORT 8841. Pořídil jsem ho do "děcáku"a jde v poho i na dálkový příjem a je za pár korun i s nahrávání.

Třeba tady videotech.cz/... možná bude někde ještě levnější

hodnocení

0x

Tak tvoji volbu dvoutunerového set top boxu zcela schvaluji, samozřejmě s HDD, nemusíš štelovat dvě věci najednou když chceš nahrávat a hledat v hromadě placek tu správnou, vše máš v STB pěkně pohromadě a DVD recorder bych asi odnesl na půdu. Koukni se třeba po tomhle mall.cz/... ale jistě by to šlo někde sehnat i levněji.

posmen
hodnocení

0x

Já bych vzal Evolve, buď DT-2030 ten je bez HDD oaza.cz/...

nebo DT-2601 s 320GB HDD oaza.cz/...

Na značku EVOLVE pozor! U tchyně v kuchyni nejde na EVOLVE set-top box multiplex s Z1 a Public, ačkoliv na tutéž anténu při připojení set-top boxu Hundai tento multiplex jde!

jirka250