Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjde foťák opravit?

Od: nici odpovědí: 15 změna:

Koupila sem si nový foťák, ale upadl mi na zem. :( Když foťák zapnu vše funguje normálně, dříve vyfocené fotky tam jsou, ale nefotí. *plac* Proto se chci zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost a jestli to vůbec půjde opravit? *zed*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Opravit jde úplně všechno, problém je jen v tom za jakou cenu. ;) Chybí informace co je to za foťák? Jestli má výsuvný objektiv? Jestli se přestal po pádu vysouvat atd. Nejčastější závady po pádu jsou právě pochroumaný mechanismus objektivu, nabo prasklý display.

nici
hodnocení

Je to foťák Panasonic LUMIX FS30, objektiv je výsuvný a po pádu se přestal zasouvat. :(

lui*
hodnocení

1x

Možná to budou jen vypadlý desky z konektoru. Některý foťáky mají desky plošných spojů uspořádané jako sendvič a propojené jsou bu´d pružným vodičem nebo natvrdo konektory. Ty se mohou při pádu na zem rozpojit a pak nefunguje třeba ostření. Pokud jste šikovnej, tak to zkuste rozebrat. Pokud si netroufáte, pak jedině servis.

A co takhle digifoťák utopený v tašce při povodni? Už vyschnul, ale po zapnutí se ani nehne. Dáse s tím něco dělat, nebo ho mám vyhodit? Jedná se o typ HP 635.

Ten HP photosmart 635 s 2 Mpx z roku 2004 už odešel do věčných fotišť... je plný kalu a slepený, čip bude zasviněný...pokud by ho někdo vzal do opravy, bylo by to drahé...

Byl za tehdejších 3000 korun a za dnešních 3000 korun koupíte něco podstatně lepšího, kvalitnějšího atd...

Takže i s tou taškou do popelnice... a když chcete nový, už tu bylo více vláken na toto téma. Vpravo napište hledaný výraz foťák nebo digitální fotoaparát, určitě si něco najdete...

Takže asi nic nepokazím, když ho zkusím rozebrat a prostříknout propylalkoholem. Není totiž zabahněný, byl v tašce a pak ještě v pouzdře, takže na něj působila poměrně přefiltrovaná voda. Alespoň se podívám, jak uvnitř vypadá a pak ho asi vyhodím.

lui*

Já bych ho vzal na náhradní díly. mám tu jednu nefunkční 735ku.

georges*
27.09.10 16:58
hodnocení

0x

Nepůjde!

dzoui*
hodnocení

0x

Zkuste si s nim zajít do nějakého servisu a tam vám řeknou víc. Z jaké výšky upadl?

nici
hodnocení

Asi z 90cm *zed*

hodnocení

0x

Takže pochroumaný mechanismus objektivu. S tím se v servisu patlat nebudou a vymění celý objektiv za nový a to není levná záležitost. Setkal jsem se i s případem kdy po pádu šlo objektiv zjednodušeně řečeno "napravit" a foťák fotil bez závad dalších několik let. Má alespoň snahu se zasunout? Zavrčí v něm alespoň krátce motorek?

nici
hodnocení

Snahu má a zsune se do půlky a taky v něm motorek zavrčí. A jak dlouho ta výměna trvá?

1jara*

Nevím odkud jste ale v Litovli je borec, který opraví i nemožné.

hodnocení

0x

Mě se stalo přesně totéž,tak jsem ho rovnou vyhodil a koupil nový

hodnocení

0x

Jen jedna vlastní zkušenost: rozsedl jsem foťák Olympus C-5000 ZOOM s vysunutým objektivem a taky se přestal hýbat. V servisu říkali, že se asi bude muset objektiv vyměnit a jeho cenu (tedy toho objektivu, o práci jsme nemluvili) odhadl řádově na 2000. Tak jsem si na Aukru koupil nový starý za dvanáct stovek, v perfektním stavu (prodejce si pořídil zrcadlovku) a fotím s ním dodnes.

(On ten můj starý ale nefungoval ani jinak, při zapnutí bzučel a nic neukazoval, nebyl prostě schopný se dostat do nějakého funkčnějšího stavu. Takže fotky v něm zůstaly (na kartě), ale přečíst se jeho prostřednictvím nedaly. Tehdu jsem ještě neměl čtečku, tak mi to v tom servisu víceméně za cenu média přehráli na CD.)

doplněno 01.10.10 11:52:

Ještě doplním, že ten můj objektiv nebyl jen "zadřený" ale spíš částečně vylomený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]