Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Už delší dobu řeším jak mám kámošce Na DVD vypálit nějaká videa.
Jedná se o tento přehrávač toshiba-sd-151 V manuálu je psaný že podporuje formáty VCD, CD-DA, CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, MP3, MPEG, JPEG .
Taky je tam psaný DVD SS/SL 4.7\ (DVD-5), DVD SS/DL 4.7\ (DVD-9), DVD SS/SL 4.7\ (DVD-10) a DVD SS/DL 4.7\ (DVD-18), to ale nevím co znamená.
Ještě je tam psaná rychlost datových toků CD-8x1,411Mbit/s a DVD-8x10,08Mbit/s.
Je zajímavý že když sem v něm zkusil přehrát DVD+R písničky to vzalo. Můžete mi prosím někdo poradit jakej nosič, jakou rychlostí, v jakém formátu, případně jakým programem mám vypálit videa aby to ten její přehrávač přečetl? Díky za rady.
Média - jak je psáno od výrobce CD-R/RW, DVD-R/RW
Nejjednodušší je z poskládaných videí udělat VideoCD Nero), popř překonvertovat videa do formátu se kterým si vypalovací program poradí a dokáže z něj udělat DVD
Rychlost u DVD bych nedával větší než 4x
Škoda že přehrávač neumí DivX
doplněno 21.09.10 11:47:doporučuji vše zkoušet na RW, aby se to dalo smáznout v případě neúspěchu
Právě že sem něco zkusil na CD-RW a něco tam neklaplo a je v čudu, už na něj nešlo vypálit nic.
Možná by mi pomohl nějakej hodně jednoduchej konvertor, kde bych videa přeformátoval a potom vypálil. Můžete mi prosím nějakej doporučit? Já mám na DVD-R několik filmů v avi vypalovaný ASHAMPEM, její přehrávač to bohužel nepřečtě.
CD-RW by mělo jít smáznout, nebo zformátovat
tady je pár programů, bohužel žádný v češtině slunecnice.cz/...
sám konvertory moc nepoužívám, když jsem kdysi dělal nějakou směs videí, právě aby to přečetl podobný přehrávač, udělal jsem video CD v neru
filmy v avi to nepřečte, páč to neumí DivX
Když mám takovejhle seznam filmů, jak bych to mohl provést abych si je vložil do nějakýho vypalovacího programu, tam změnil formát a výpálil?.?.?
Škoda práce a především času. Za pár šupů se koupí přehrávač co umí DIVX (XVID) a většinou nemusí následně nic konvertovat.
Rozhodně bych bral již s USB takže nemusí nic ani vypalovat.
No a když bude náročná a bude mít filmy s titulky (SUB,SRT) tak vzít typ co umí titulky "upravovat", nějaký Ferguson či Philips kde je však třeba jiný FW.
doplněno 22.09.10 21:37:Kecy, kecy, kecy. Nový co umí XVID je za nějakých 600 Kč a ten špičkový za 1800 Kč. Takže radši bude sedět hodiny u PC, stahovat a následně konvertovat místo aby někde máknul a tu tisícovku si vydělal. K tomu kupovat CD. Jednou to skoukne a pak již na vypálená CD klesá prach.
Ty si nejdřív nastuduj formáty než nějakou otázku položíš. Ten krám umí akorát MPEG2 a pokud to budeš převádět z AVI na formát DVD tak musíš mít Nero a převod trvá u průměrně vybaveného PC tak 4 hodiny a po to dobu si na PC ani nemákneš.
Je to Tvůj soustavný problém, že si nepřečteš to co je uvedeno na každém rohu.
doplněno 23.09.10 00:36:Taky koukám, že jsi nepochopil, když ten krám neumí DIVX(XVID) že pochopitelně nemůže přehrát AVI.
Jirbar, jestli chceš jenom prudit ale nechceš mi poradit tak se na to víš co .
Promiň. Já sem si myslel že to přeprcnu na nějakej formát kterej ten její přehrávač prostě přečte.
Jsem Ti snad poradil. Zahodit a koupit něco jiného. Pokud ovšem chceš konvertovat do MPEG2 tak se s tím babrej. Jinou možnost nemáš.
doplněno 23.09.10 00:49:Jo a ten Format Factory co Ti jeden doporučil používám třeba na převod ASF do AVI (programy z archivu ČT) ale není mi známo, že by uměl AVI -> MPEG2. Umí to spíš obráceně. Prostě Nero a z Avi (či jiného) vyrobit DVD. V pravěku jsem taky takhle blbnul.
Zvážím-li finance, čas a další skromné nároky tak jedině přehrávač co umí DIVX, má USB z kterého jde přehrát i to DIVX (nikoliv jen JPEG a MP3) a možnost titulků není k zahození. Ty přehrávače co mají titulky "na pevno" tak většinou nejsou k přečtení. Tedy hovořím za nás sedmdesátníky. Holt už oči tolik neslouží.
doplněno 23.09.10 00:52:Pochopitelně každej přehrávač musí umět formát DVD což je MPEG2. To DIVX je již nadstandart ale všechny filmy co stahuješ jsou v tomto formátu, neboť mají tak 700MB zatím co v MPEG2 mají 6x tolik MB.
Kámošce je 63. Bohužel má problém i s dálkovým ovladačem od videa nebo i televize. Co jsou titulky ,,na pevno"?.?.?
Titulky "na pevno" jsou že je nemohu "upravit". (A většinou jsou nevyhovující) Ovšem musí je přehrávač vůbec umět. Třeba u těch Fergusonů si mohu titulky zvětšit, změnit barvu, změnit barvu pozadí, popřípadě i posunout v obrazu.
doplněno 23.09.10 01:04:Pochopitelně se jedná o titulky které nejsou již v obraze, ale jedná se o cizojazyčný film a někdo ochotný titulky "vyrobí" což je další soubor s příponou SUB, SRT (a další). Tento soubor se stejným názvem jako film se musí vypálit na CD, DVD, nebo nakopírovat na flešku.
Co jako je nutný. Pokud mne budou zajímat jen dabované filmy tak nutné nejsuou. Nejsou nutné ani u cizojazyčných filmů pokud umím anglicky, německy atd. Ovšem pokud se zajímám o novinky či filmy náročného diváka a titulky existují tak nutné jsou.
Když nejsou nutný tak bych bral jakýkoliv levný DVD přehrávač co umí DIVX (XVID) a ještě radši co má USB a umí totéž přehrávat z toho USB. Pak nemusím většinou nic konvertovat a ani vypalovat.
doplněno 23.09.10 01:14:Třeba tento. Netvrdím že ho doporučuji, ale nestojí ani 700 Kč a dokonce snad umí i tu "úpravu"titulků a má USB.
doplněno 23.09.10 01:24:V dnešní době kdybych bral přehrávač, tak ten co umí také WMV a nejsem si jist, zda některý umí také rozlišení větší než 720x576. V každém případě můj TV Sencor s USB toto vyšší rozlišení umí.
A to je další možnost. Mít TV co umí přehrávat AVI z flešky a pak není ani DVD potřeba.
Tak sem ho v rychlosti zkouknul a vypadá docela dobře. K tomu si dokoupí za 300 flešku a je v klidu. Navrhnu jí to a dám vědět.
doplněno 23.09.10 01:25: Dobrou noc a díky.
To je děsně jednoduché. Pokud stahuješ z RAPIDU či odjinud a jeden díl má 100 MB a ty jich musíš stáhnout 45 tak to Ti potom na tom starém "krámu" půjde. Pochopitelně si to přepočítej co stahuješ. Jak to má okolo 4GB tak to je Tvoje volba.
Ovšem ocenit si hodiny práce jen 10 Kč/hodinu tak to si radši koupím něco jiného.
Jirbar, tak sem dneska mluvil s tou kámoškou. Na nový dývko nemá peníze. Ona ode mě nechce filmy ale spíš jenom videoklipy a písničky. S písničkam a mp3 problém není ale spíš bych chtěl vědět jestli na Youtube, Google nebo Ulož.to najdu videa podle formátu? Ona má hrozně ráda Metallicu. Když bych zadal do Gůglu Metallica Nothing else matters video tak mi to ukáže google.cz/... 4miliony odkazů na 1 písničku je opravdu moc. Nevíš prosím tě jak to vyřešit abych našel video podle formátu kterej by ten přehrávač přečetl?.?.?
Pokud stáhneš MP3 a vypálíš na CD (nebo DVD) tak by neměl být problém. Dle popisu MP3 umí.
Pokud z Youtube tak zas nějaký program co umí uložit Stream a pak z toho buď musíš něčím "vypreparovat" MP3, nebo opětovně konvertovat na MPEG2 aby to bylo i s obrazem.
Naprosto se s tím nezabývám. Mizerná kvalita a škoda práce.
Snad jen když je něco zajímavého v archivu ČT tak to se mi uloží ve formátu ASF a to zkonvertuji přes Format Factory do Avi, ale přehrávač musí umět DIVX.
Nebo to nabídneš NERU (snad to umí) a uděláš z toho DVD. Několik hodin práce.
Nero OEM asi umí jen vypalovat. Tvorba DVD je již nějaké seriálové číslo. Zda si ho koupíš či seženeš je již jen Tvůj problém.
Popřípadě počkej zda Ti někdo poradí jiný program. Já znám jenom DIVX to DVD a to je taky placené.
Prostě tvorba DVD je pro mne zbytečná práce. Jde o obsah a ne o formu. Jsem na klasiku MP3 a AVI s DIVX. Dnes hodně frčí MKV, moc o tom nevím, snad ještě vyšší komprese, na co jsem narazil bylo obrazově nekvalitní. Jdou do toho vkládat zvukové stopy což taky nepotřebuji.
Budu taky rád kdo mi to MKV blíže objasní.
MP3 je zvukový formát. Mohou to být i klipy pokud se z nich Audio "vypreparuje". Pochopitelně bez obrazu
Už mne stavíš do odpovědi "Vem si na dlani chlup, když tam není"
Avi s DIVX by to zvládlo to si však ta známá nemůže koupit.
Takže jedině stahovat (z Yotube a podobných Ti nastane asi další problém) a konvertovat do MPEG2
No jo, když co sem četl ty diskuse k těm konvertorům tak všechny nic moc. Já bych potřeboval nějakej jednoduchej program kde bych si připravil co chci vypálit. Potom bych tam jenom někde kliknul na požadovanej typ formátu a až by mi to do něj převedlo tak bych jenom kliknul na vypálit a hotovo. Hlavně aby byl v češtině.
Zkus si nainstalovat program Save2PC Pro (hledat ho nebudu). Měl by umět stahovat z Youtube a zároveň udělá konverzi do MPEG. Třeba to bude ono.
Není česky, ale těch pár Anglických nabídek pochopí každý
Když má DVD přehrávač DivX znamená to že to přehraje i filmy ve formátu avi, wmv, mpg, flv?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.