Nejste přihlášen/a.
Poradte mi prosím jak naladit na tomto příjmači vice družic tak aby se anténa po zvolení pozice vždy otočila ,a vrátila se zpět na výchozí pozici...
Nevím jak to chodí u tohoto přijimače, ale u Vantage stačí na dálkovém ovladači stisknout předchozí(poslední která tam byla) a vrátí se parabola zpět na výchozí stanici. Já myslím, že to tak funguje u většiny přijímačů. Nebo jak to přesně myslíte?
doplněno 17.09.10 20:32:Myslíte při ladění pozic? Tak to bych musel prozkoumat a trvalo by to déle.
Taky nějak úplně nechápu dotaz, proč by se měla parabola vracet zpátky? Vrátí se, až přepneš na původní kanál.
Přesně tak. Z jakého důvodu se musíte vracet na začátek,výchozí. Naladim jednu a postupuju dál, další nejbližší atd.
možná sem to napsal špatně,omlouvám se, mám naladěnou 23,vše jede,teď bych to chtěl otočit na 19 a tu nastavit jako referenční,už se mi to jednou podařilo,stanice sem naladil,vše hrálo
pak sem tam dal kanál na 23,anténa se otočila,vše ok ale když sem se chtěl znovu vrátit na 19 tak už to nejde,zkátka jak uložit ty pozice satelitů,
koupil sem tento příjmač rodičům a chci jim to v ponděli zavézt nastavené,doma používám SS2 v počítači a tam to jede bez problémů
23.5 jsi naladil, pak se vrátíš vpravo naladíš 19.2 a uložíš. Nemáš ji zřejmě uloženou dle návodu přijimače. Jak refernční to zase nechápu já. Kde skončím a vypnu přijimač, tak tam po zapnutí budu začínat, Tak referenční může být kterákoliv. Jenom při ladění více pozic si můžu říkat, že je pro mně referenční,ale to nemá žádný význam. Třeba se mýlím. Toto jsem nikdy se svým přijimačem neřešil.
doplněno 17.09.10 21:29:Postupuj podle manuálu a musí to chodit. Předpokládám, že máš 80 parabolu. Pokud ji máš perfektně ukotvenou a nastavenou, tak tam naladíš minimálně 10 pozic.
nějak mi tu chybí knoflík "save" ale asi se to uloží když opustím menu a ta referenční to je většinou ta co je mi nejblíž, já mám pozici 18.17 takže nejblíže je 19,2 tj. jeden stupeň na východ,už mi to nějak nepálí tak to zkusí zítra,děkuji za pomoc...
Doma používám kartu v PC skystar2 a tam to nastavení se mi zdá jednoduchčí ale s "bednama" pod tv nemám zkušenosti.
"vidím" od 53E až po 30 W,v pc mi to vše jede,anténa poslouchá na slovo ale ta "krabice" zatím moc nechce
Většinou se to po nalezení pozice ,kde je signál známé stanice (nebo zvolené stanice) nejsilnější da OK.
doplněno 17.09.10 21:39:Při ladění musíš mít na liště určitě postup, které tlačítko máš stisknout pro uložení atd.
doplněno 17.09.10 21:43:Neboj. Zítra to naladíš. Prostuduj manuál a uvidíš. Taky se mi to zdálo složité. Chce to jen trochu trpělivosti. V každém přijimači je to trochu odlišné.
bude to slovíčkaření,papírový manuál je trošku jiný než z internetu,musím to ještě jednou projít ale ráno vstávám do práce,napiš mi Tvůj email a budu rád když se mi ozveš Ivo
ok2iql@gmail.com
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.