Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterky do hodinek

Od: lujs® odpovědí: 29 změna:

Zdrávím všechny poradce i poradkyně.*slunce*

Nevíte někdo prosím vás jestli se vyrábí baterka SR626SW která by se dala nabíjet?.?.? Nafásnul sem naslouchátko. Bohužel baterie v něm vydrží 3-4 týdny. Přemýšlím proto že bych, kdyby se prodávala, koupil nabíječku a baterie. Možná to bude někomu připadat směšný ale když se někde prodává 1 baterka za 40-50 Kč (u nás v jediným hodinářství). Díky za rady.

Baterky do hodinek

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ja už jsem si dovolil odhadnout výše rozměry, tedy zopakuji ještě jednou: 6mm průměr a 2,6 tloušťka. Ono hodně těchto článků má rozměry zanesené v označení, zde lze najít číslo 626, např. ty velké placky - lítiové články mají 2016, 2025, 2030 a opět je to průměr v milimetrech a výška v desetinách milimetru, 16 = 1,6mm.

Rozhodně se ta investice vyplatí, jako s každými nabíjecími články. Já se divím, že lidi vůbec kupují suché články, je to mrhání penězmi a v neposlední řadě plýtvání surovinami a energii při jejich výrobě.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, ty knoflíkové baterie se snad ani nabíjecí nevyrábějí. Ještě jsem tedy neviděla nabíječku, na takové baterie. Tyto baterie už jsem viděla i za cenu menší, než je 40-50 Kč, to je tedy dost předražené. Zkuste pohledat na internetu, určitě nějaký e-shop nabízí tyto baterie levněji - třebas 11 Kč (to je dle mého názoru taková běžná cena za tuto baterii). V hodinářství si zřejmě připočtou i cenu práce.

Nabijecka existuje, hodinari maji alkalicke baterie proto stoji vuc nez 11 korun...

rob*
hodnocení

0x

Luisi, podívejte se do specializovaných prodejen s elektrotechnikou.

Dám příklad, v hodinářství mají 1 ks knoflíkové baterie za 80 kč a v takovéto prodejně za 18 ...

toto by mohla bát vaše baterie ges.cz/...

doplněno 16.09.10 13:47:

být vaše baterie

hodnocení

Já nechci diskutovat o ceně, vím že stojí od 7Korun.

eulalie*

mrkněte na e-voltcraft.cz/.... Našla jsem tam nabíječku i knoflíkové baterky

Eulalie:

ta nabíječka je na články úplně jiných rozměrů. Článek 2016 má 20mm v průměru a 1,6mm tlošťku...

rob*

a hlavně na jiné napětí ...

hodnocení

Eualie moc děkuju za prfektní odpověď. *palec**palec*

eulalie*

No nevím, jestli jsem Vám tolik pomohla, kolegové zde si všimli, že nabíječka či akumulátory jsou jiných rozměrů. Já jen chtěla říci, že asi něco takového existuje. A když se zapátrá na netu, tak se najde. Ta Vaše baterie sr626sw není nabíjecí, proto je třeba hledat takovou, která nabíjecí je. Jo a mám zkušenost, že i když dám např. do budíka knoflíkovou baterii menšího rozměru (např. je o něco uzší), tak to funguje.

Proč by to nemělo fungovat? Ale článek větších rozměrů tam asi těžko dostanete *smich*, něco co má v sobě 2016 nebo 2477 bych v naslouchátku za uchem nosit nechtěl.

hodnocení

0x

Nabijecí články těchto rozměrů i s nabíječkou existují, protože se používají hlavně do naslouchátek byly k sehnání ve větších obchodech se zdravotnickými potřebami - v takových co vedou protetické pomůcky. Je s podivem, jste to naslouchátko nenafásl i s tím.

hodnocení

Uvidíme. Když tak sem házejte odkazy. Pokud to ale bude v takovehle cenové relaci tak do toho určitě půjdu.

Najděte si někde na netu tabulku knoflíkových článků, tam se dají najít rozměry a náhrady. Do naslouchátka bude existovat i nabíjecí náhrada, pak už nebude problém najít i nabíječku. Upozorňuji, že ten nabíjecí článek v naslouchátku nevydrží moc dlouho tak to chce pořídit minimálně dva a střídat je.

Přesně takové se používají v naslouchátkách, ověřte si rozměry zda se do toho vašeho vejde.

business.conrad.cz/...

doplněno 16.09.10 14:47:

Podle vámi uvedeného typu článku se jedná o 6mm průměr a 2,6mm tloušťka.

hodnocení

Když oni na tom obalu rozměry nejsou.

Baterky do hodinek #2
pepane*

Lujs a vyplatí se to?Nová nabíječka,dobíjecí baterie?Nevyplatí se až pojedeš někam do většího města si tam ty baterie obyč.koupit levněji?Nebo někoho požádat?*nevi*

doplněno 16.09.10 15:33:

:DTak to je ,ale terno.Co bude, ale za 6 let.Když myslíš...

hodnocení

Sluch se mi už asi nezlepší. Pokud ta investice bude do 1000 Kč tak se asi za 6 let vrátí v ušetřených penězích za baterie.

hanher*

A šuplera nebo pravítko by nebylo?

ferda60*
hodnocení

0x

Skoro to vypadá, jako když se zrovna tenhle rozměr jako akumulátor nevyrábí. Na dobrebaterie.cz/... se dají najít rozměrově podobné, ale buď větší průměr, nebo tloušťka (např.: dobrebaterie.cz/... cena přes 800,-.

Rozměrově podobný, ale tlustší akumulátor má zde kapacitu poloviční než Váš originální Ag článek. Musel by se tedy vyměňovat (nabíjet) 2x častěji. Nabíječka pro tyhle aku zřejmě také nebude patřit k nejlevnějším.

Obyčejné Ag články za (snad) slušnou cenu (GP za 12,- a Energizer za 25,-) mají v GM ( gme.cz/... - nemáte některou z prodejen blízko? Jinak nákup prodraží poštovné.

Nabíjecí články do naslouchátek měly vždy menší výdrž než jejich Ag ekvivalenty, ale to bohatě vykompenzovaly jejich několikanásobně menší provozní náklady. Taky jsem včera probrouzdal celý net a nic podobného jsem nenašel. Existují podobných rozměrů akumulátory, které se v dnešní době používají v PDA, navigacích, v mobilech, v digifoťácích na udržování paměti nebo hodin, ty jsou ale s napětím 3V. Asi poklesla poptávka natolik, že už výrobci od těchto rozměrů upustili.

hodnocení

Zdravím. *slunce*

Tak právě sem se dozvěděl v jiném hodinářství že ta moje baterka není ta SR626SW ale asi AG13 tak nevím.

Obávám se, že AG13 a SR626 je zcela totéž, stačí na netu vyhledat převodní tabulku...

doplněno 17.09.10 17:45:

Myslim si, že to velké číslo na obalu - 377 je jen další možné označení.

hodnocení

Kde tu převodní tabulku najdu?.?.?

ferda60*

AG 13 : průměr 11,6mm, výška 5,4mm ( gme.cz/...

doplněno 17.09.10 18:19:

Akumulátor: dobrebaterie.cz/...

hodnocení

To nebude ta moje. Ta moje má průměr 8 a na výšku asi 5,2 mm.

hodnocení

Vypadá to že to je tahle dobrebaterie.cz/...

doplněno 17.09.10 18:28:

7,9 x 5,4

Stačilo zadat do vyhledávače knoflíkové baterie převodní tabulka a na první pokus jsem našel tohle.

servis.boro.sweb.cz/...

doplněno 17.09.10 20:52:

A co tohle? To je i z nbíječkou i když ta cena je teda dost přemrštěná:

dobrebaterie.cz/...

hodnocení

Právě že to na té dobrebaterii je cenově přemrštěný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]