Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, děkuji všem za odpovědi. Chci doplnit, že se jedná o nabíječku značky GP power bank 4 a baterie na 2700 cyklů. Při koupi jsem předpokládala, že mám vystaráno. Koupila jsem ji asi v roce 2005 a použila téhož roku. Pak jsem jaksi neměla potřebu a vytáhla ji až teď. Když to přeženu, tak jsem celkem baterie nabíjela 30x. Z odpovědí usuzuji, že baterie jsou zřejmě na vyhození. Myslím si, že věc má člověku sloužit bez zbytečných komplikací, což mi baterie nezaručily. Dopředu promýšlet, kdy dát nabít baterie a kdy budu moct fotit je z mého pohledu hodně nepraktické a obtěžující. Někdo radil regeneraci - nevím jak. Vzhledem k tomu, že doba potřebná k nabití je v návodu uvedena 18 hodin. S obyčejnými bateriemi nemám dobrou zkušenost, tak nevím co mám koupit pro okamžité použití. Ještě jednou všem děkuji. S pozdravem
2700 cyklů? To vás tedy nakrimli pěkným nesmyslem. Za takovou baterii bych dal 500 kč za kus a těžce bych ušetřil. Tomu věřte. 5 let nevydrží ani nejlepší akumulátor / baterie, pokud je používám i když jen občas. Ani NiCd nevydrží, ani olověné v automobilu nejsou ochotné jet 5 let na takový výkon, i když v autech dokážou vydržet i nemožné ...
pokud jste je vytáhla i z nabíječkou po 5 letech tak se zničily samovybíjením, kdy za tu dobu jejich napětí kleslo pod 0,9 voltu a k tomu prostě nesmí dojít. Jak už jsem psal před tím kupte si články které mají samovybíjení minimální - Sanyo Eneloop, GP Recyko a pod. Jejich samovybíjení je tak malé, že by jim neuškodilo ani desetileté ležení ladem. (-5% za rok). Članky mají 500-1000 nabití, vydrží i více, ale jejich kapacita už rapidně klesá. Uživatelé nových článků dokonce tvrdí, že nové články s kapacitou 2000mAh vydrží mnohdy déle než s 2700mAh, což je logické. Pokud se použijí v zařízení déle, tak díky tomu malému samovybíjení i déle vydrží , přestože mají kapacitu nižší.
Důležité je také to,aby baterie nebyla dlouho bez činnosti.Pokud počítám,že ji nebudu delší dobu používat,uskladňuji ji nabitou.Mám řadu různých přístrojů na baterii a po třech letech používání(holicí strojek,mobil,fotoaparát)se ukazuje,jak pomalu ztrácí kapacitu.2700 cyklů je zbožné přání.
JABRAKA
U eneloopek, recyko a jim podobných je starost o uskladnění zbytečná. Díky tomu extrémně nízkému samovybíjení je používam i tam kde by použití jiných než primárních alkalických nebo líthových bylo nemyslitelné.
doplněno 16.09.10 12:05:Po roce jsem vytáhl malé PMR radiostanice do kterých jsem před rokem dal články tak jak jsem je koupil (vůbec jsem je nenabíjel, protože se nabité už prodávají) a po tom roce fungovaly bez problému. Obyčejná GPčka, co jsem měl v šuplíku nabitá, jsem musel z poloviny vihodit, už je odmítala i nabíječka, takže nějaká regenerace už ani nešla provést.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.