Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho by měla nabíjecí baterie po nabití použitelna? Když baterie nabiji a nechám ležet a tak za 24 hodin je chci použít, jsou vybité. Děkuji za odpověď a radu. S pozdravem Černá
Baterie se skladováním pomalu vybíjejí, ale toto je wxtrémní případ. Je možné, že již mají malou kapacitu a proto jsou druhý den nepoužitelné. Doporučuji ti provést na nějaké lepčí nabíječce jejich regeneraci.
Baterii s takovým samovybíjením už nepomůže nic, dělat regeneraci je ztráta času. O jakou nabijecí baterii a do čeho se jedná?
Mám do blesku k fotoaprátu baterie SanyoNI-MH 2500 mAh a taky, nikoliv do druhého dne ale cca do 3 dnů, jsou pro blesk nepoužitelné. musí se znovu nabít. Není to žádný extrémní případ. Jsou nedávno nové a tyto baterie skladováním brzo samovolně vybiji.
doplněno 15.09.10 16:59:Samozřejmě, že každým dnem klesá kapacita a tedy výdrž baterie.
Dobrý den, záleží na dvou důležitých aspektech. Vlastně na třech. A tedy hlavně penězích. První věc je značka baterii. Existují neznačkové odpadní baterie, které se vybíjejí velmi rychle a neudrží nabitou kapacitu. A pak kvalitní baterie, které se vybíjí extrémně pomalu a vydrží nabité i 21 dní. Druhou velmi důležitou věcí je nabíječka. Tady platí to co u baterii. Malé nabíječky z Teska nabijou baterii nešetrně, poškozují ji, a baterie pak vydrží třeba 30 nabití, a jsou takzvaně na vyhození. Třetí věcé je čas, tedy doba a životnost. Hlavně tedy počet nabití, cyklů. Takže baterie za 150 kč/ ks, nabíječka za 1000-2000 kč vám zaručí, že vaše baterky můžete používat denně, tedy denně vybít a po 3 léta s nimi budete spokojena. ke konci již nebudou tak výkonné. Baterie za 40 kč/ks, nabíječka za 299 kč vám zaručí, že po 20 cyklu jsou baterie takřka na vyhození. Bohužel. Abych upřesnil značky baterii : Dobré jsou třeba SANYO ( průmyslové ), ale třeba i BP kolem 100 kč / kus Ostaní jak které. Rozhodně se nevyplatí koupit si v TESCO Sadu 8 baterii s nabíječkou. Ono to o něčem prostě svědčí. Taky je rozdíl, zda má baterie kapacitu 1000 nebo 2500 mAh . Toje výkon, který dokáže baterie dostat do sebe a pak zase ven ( Laicky řečeno ) . přeji dobrý výběr .. je to prostě o penězích ...
doplněno 15.09.10 17:39:Koukám, že bavit se o opravdových věcech s dětmi, kteří umí akorat kolem sebe třiskat ručičkami a brečet nemá cenu. Já se bavil např. o SANYO průmyslových třeba HR-4/5A 1900 mAh. používám je už třetím rokem o drahých hraček v ceně kolem 12.000 korun, ne o nějakých baterkách s barvičkami, aby si je koupil kdekdo. Tyhle prumyslivé nemají žádné hezke obaly, neprodavají se v běžných obchodech s rohlíkama. Neznám troubu, který by si dal takoveho šmejda baterku třeba do letadýlka za 50.000 korun. Koukám, že tady nemá cenu dávat nějaké rady, už kdejaký prdelohnid, do vás reje svými vyzvracenými nesmysly, o tom jaké on má sanyo odpady. Jediný rozumný je to Hejkal. Vlastně jako ostatně vždy. AMEN
doplněno 15.09.10 17:40:zapoměl jsme na spidera
Oboum dávam BOD
Klesání kapacity a zvětšování samovybíjení nemá souvislost. Kapacita používáním samozřejmě postupem času klesá, samovybijení mají Ni-Cd a Ni-Mh relativně vysoké a k takovému extrémnímu samovybíjení kdy jsou nepoužitelné do druhého dne dochází nevhodným nabíjením (přebíjením), nebo extrémním vybíjením - baterie je vybíjena pod jeden volt na článek. Nejlepší řešení je koupit novou a pokud možno s novou technologií, která zaručuje samovybíjení 5-10% za rok (např. Sanyo Eneloop)
Tak tak, akumulátory Sanyo Eneloop, a k nim koupit inteligentní nabíječku, třeba i za 1000 korun a více, , ale takovou, u které se dá nastavit nabíjecí proud a čas pro každý jednotlivý akumulátor zvlášť, plus mnoho kontrolních funkcí...
jako příklad nabíječky, ne jako reklamu uvádím např. pureenergy.cz/...
nebo jako náhradní řešení aspoň elektrobauer.cz/...
doplněno 15.09.10 17:24:i ty nejlepší akumulátory lehko zničíte špatným nabíjením...
No troufnu si tvrdit, že mám lepší nabiječku než ta druhá nabidka GP-Smart. To je ale jedno. Já nemám problém s bateriemi a makají a vydrží úměrně záblesků foto. Jen je jaksi musím nabít až ten den před focením. Jinak i já diky za rady tipy.
Utrácet za inteligentní nabíječky je celkem zbytečnost, stačí koupit tu co k nim dodávají. Inteligentní nabíječka sice umožňuje nabíjení různými proudy, regeneraci a pod. - pro běžného uživatele zbytečné, pro hračičky výborná záležitost do doby, kdy zjistí, že to je ztráta času se tím zabývat
proč zvracíš tady, takove nesmysly? vyhodit 8 baterii, jen tím, že si ji zničím nabíječkou za 500 kč? Je vidět jak málo tomu rozumíš.
Proč ta silná slova
Já napsal stačí ta co k nim dodávájí - ta je samozřejmě také inteligentní, články nezničí, jen nemá zbytečné voloviny navíc, které jsou pro běžného uživatele k ničemu.
doplněno 15.09.10 17:49: Kupodivu jsem za svůj život vyhodil minimum článků, které by byly předčasně zničeny špatnou manipulací. A moje nejdražší nabíječka byla za 600Kč
Samozřejmě ne nějakou pouťovou co vám k tomu přibalí někde prodejce, ale tu co k nim dodává výrobce - napřiklad:
Zajímavé, že mně právě tyto ve specializované prodejně foto doporučili jako nejlepší. Kolega ob řádek výše SANYo doporučuje.
doplněno 15.09.10 17:24:Pokud se nabijí a jdu fotit není s výdrží problém. jenom se samovolně vybijejí za krátkou dobu.
Sanyo je jedna z nejlepších firem na výrobu nabíjecích článků, ale zrovna kapacity 2500.2700mAh se jim nějak nepovedly. Teď vyrábějí články s obchodním názvem ENELOOP, mají sice nižší kapacitu (dělají se 2000mAh) ale vyznačují se extrémně nízkým samovybíjením - 5.10% za rok, to znamená že jsou dost dobře použitelné i po několika letech. Běžné nové nabíjecí mají takovéto samovybíjení za týden. Je více výrobců co nabízejí tyto nové články pod různými názvy, ale ty Sanyo jsou špička.
Bareriie Sanyo NI-HH 2500 100kč/ks - 4 ks v blesku- nabiječka 600 kč ( nabijení cca 4 hod). Pokud ten den nezačnu používat blesk, třetí den je musím znova nabít, abych měl jistotu, že nějakou fotku s bleskem udělám.
doplněno 15.09.10 17:11:Barerie jsem tak 20-30 krát nabíjel.
doplněno 15.09.10 17:13:Ani jedno ani druhé s Tesca.
Právě ale že ten jediný rozumný p. Hejkal doporučuje nabíječku a baterie za 800 kč. No nic nechme toho. O věcech za 50 000 tis. se nemá cenu tady bavit.
Já vám doporučuji 4Ks Sanyo Eneloop i z jejich originál nabíječkou za polovic.
doplněno 15.09.10 18:06:A navíc to co nabízí hejkal trpí standartním samovybíjením, takže pokud články od firmy GP tak s názvem RECYKO, ty mají stejné vlastnosti jako Sanyo Eneloop.
Jo dobrý, ale jak jak říkám já nemám problém . To se jen strhla diskuse na úvodní dotaz. Mně to fachčí perfektně.
jofa:
já taky ne, já když ze šuplíku vytáhnu blesk, který jsem třeba měsíc nepoužíval tak vím, že mi blejskne přesně tolikrát jako bych tam dal čerstvě nabité články. Já už nic jiného než eneloopy nekupuju.
Pane -fidonet. Némá cenu se rozčilovat a urážet. Zkuste té paní či slečně z úvodního dotazu nabídnout baterie za 12 000 kč. Je to to samé jako kdyby tazatel napsal, že má potíže s Felicií a vy jst začal, že špočkový auta jsou Rols Roys za několik desítek milionů. Já Vám rozumím, ale takto to nemá cenu. Ahoj.
doplněno 15.09.10 18:20:Omlouvám se za překlepy.
Ono to je těžké, když je řeč o běžném uživasteli a vloží se do toho modelář, který potřebuje z článků vytřískat co nejvíc za každou cenu a když má k tomu trochu prchlivější povahu tak to dopadne jako tady.
koupit si baterie za 100 korun není žádny přepych a mít je rok nebo dva. Ale koupit si baterie za 50 korun je přepych, když je za 6 měsíců vyhodí
nevyjde, ty za 100 kč budou rok fungovat na 100% a druhy rok na 80%. Kapacita zustane zachována a vydřrží nabité pár dní
ty za 50 kč, budou měsíc fungovat na 95% pak měsic na 80% a pak na 50%. A vybijou se do 24h
Pane-fidonet, za ty rady na ukolébavky máte moje sympatie a body. Jenom nevím, jestli ta mladá paní v dnešní době nějaké ukolébavky zná. Snad ano. Omlouvám se, že je to mimo téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.