Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení LCD a HIFI

Od: wejlupek* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Chtěl bych propojit svou LCD s HIFI věží tak,aby mi zvuk šel namísto z TV reproduktorů z beden od HIFINY.

LCD má vzadu snad milion chinčů,scartů,hdmi a bůhví ještě čeho,ale vše jsou to pouze vstupy.Už jsem vyzkoušel všechno,

ale bez úspěchu.Lze to tak vůbec propojit?

Dík za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Copak LCD nemá výstup na sluchátka? Naprosto jednoduše přivedu zvuk ze sluchátkového výstupu na IN-LINE vstup hi-fi.

wejlupek*
hodnocení

Přesně tak...LCD-výstup na sluchátka jack a do věže dva cinche...a hraje to. Dík

rob*

jj, takhle to vypadá

Propojení LCD a HIFI
jabraka*

Toto propojení ale nerespektuje požadovanou impedanci mezi výstupem a vstupem.Většinou se to projeví zkreslením při větším zesílení.Televizor je určen jako koncový spotřebič signálů obrazu i zvuku.Signál pro věž je určitě možné získat už v DVD přehrávači.Z televizoru,jak už tu někdo uvedl,jen přes skart,kde je ještě sveden z MF zesilovače.

JABRAKA

raadek*
Také by mě Jabrako v žádném případě nenapadlo vést zkreslený signál ze sluchátek do HIFI přístroje. Bohužel se dnes tímto označením chlubí každá plastová krabice s bedýnkama, ale důležite je, že je tazatel spokojen. R.

raadek*
hodnocení

0x
Je to trochu zvláštní. Koukal jste do návodu? Jestli tam opravdu nemáte žádný analogový zvukový výstup, budete muset zjistit, které piny ve scartu jsou analogový výstup, protože scart je většinou oboustranný. Zkuste koupit kabel scart-sinch, ale zeptejte se jestli jde vrátit kdyby nefungoval. Zkoušel jste scart strčit do videa nebo dvdrecordéru, přepnout na AV a zvuk táhnout od těchto přístrojů? R.

hodnocení

0x

Nevíte náhodou jestli existuje takováhle spojka ale na konci 2 konektory na klasický repráky z dřívějších dob?.?.? Bohužel sem na netu žádnej obrázek klasickýho konektoru nenašel. Byly v každým gramofonu.

rob*

existuje, v každém specializovaném obchodě ...

Propojení LCD a HIFI #2

Robe, to je ten konektor.

Já bych ale chtěl aby to mělo zástrčku jack a z něj 2 zásuvky na tu zastrčku z vašeho obrázku na 2 repráky. Šel by vůbec takhle napojit zvuk z kompu do velkejch repráků?.?.? Bez zesilovače?.?.?

rob*

bez zesilovače to nepůjde, šlo by to přes hifárnu, starý gramec ..., ale ten zesák tam prostě musí být

nebo koupit např

Propojení LCD a HIFI #3
jofa*

Chtěl bych se zeptat, možná trochu naivně,- jabraka-raadek-, odkud povedete audio signál, dejme tomu taky do HiFi veže s PC? Když je, jak říkáte sluchátkový výstup, Jack 3,5 zkreslený. Odkud jej vedete z PC, třeba i do méně kvalitních bedýnek k PC?

použije se line-out, pokud jej zvukovka má, ale ze sluchátek nebývá problém ze zkreslením. Tento výstup se běžně používá do bedýnek. Lepší je se přesvědčit sám, než teoretizovat.

jofa*

Samozřejmě, že mám tak audio zapojené ,ale -raadek- o pár řádku výše píše, že on by to tak nikdy nezapojil, i když tam je to sluch. výstupu z televize.

raadek*
Zase to jofo tolik neřešte. Mě spíš nakoplo to označení HIFI věž. Když výstupy přejedete na lepším spektrálním analyzátoru, tak už ten rozdíl uvidíte. Pod 70Hz a nad 15Khz už to rapidně padá a pokuď máte kvalitní aparaturu, tak to prostě slyšíte. Nevyrovnané frekvenční spektrum a zvýšený šum. R.

Jo u televize to bývá problém, já bych si repráky do sluchátkového výstupu u televize taky nezapojil, ale zvukovky na PC bývají v pohodě.

jofa*

Tak já se tím netrápím, mně spíš šlo o to, jak píšete, že na takto propojené TV a HiFi věže toho moc nepozná. Mám doma solidní audio a vše propojené naprosto jinak. Veškeré komponenty optic.kabely atd. To ale už není předmětem této diskuse. Ahoj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]