Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čínský e-shop vs nízké ceny

Od: cihlar* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

našel jsem jeden čínský e-shop a chci se poradit jak zjistím zda to není nějaký podvodný web.

Pročetl jsem všechny informace a všechno vypadá v pořádku a nic se nezdá jako nereálné. Jediné co je mi na tom podezřelé jsou velmi nízké ceny. Nemáte s tím někdo zkučenost? Je možné že dopravci, celníci, a čeští obchodníci dostanou ceny o tolik výš a pak je to takový obrovský rozdíl? Předem děkuji za jakoukoliv radu, zkušenost, případně doporučení nějakého prověřeného shopu s levnou elektronikou. Konkrétně se mi jedná a digitální zrcadlovky Nikon. Ale pokud jsou ty ceny opravdu reálné tak i mnohé další zboží.

Děkuji Marek Šindelář

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Já bych to neriskoval, a foťák bych si koupil v kamenném obchodě - bál bych se, že je to plagiát.

buss
hodnocení

0x

Lze s nimi přece komunikovat, ne (reklamace .., není to na webu)? Levné ceny jsou prosté (stačí vzít jejich a to samé! si najít u nás, cena jejich pracovní síly!) - doprava, balení, zisk! DPH, clo a co ještě. Takže klidně 200 % jejich ceny i více. Problémek je, jak to potom reklamovat, oni dají 1 rok, ale to poštovné, pokud není free. Hodně lidí tam nakupuje. A pak považ, třeba za tu cenu u nás si tam pořídiš kusy dva. Ano může to být ochuzený o něco přístroj, bez nějaké funkce, ale pak má trošinku jiné označení, aby to přímo nekopírovali. Takže to chce jen odvahu! Spousta firem i světových si to tam nechá dělat a prodává tady pod svou značkou, ostatně, co dnes není čajna a pod (jahody!, česnek!)? A je-li to přímo výrobce, tak může mít zastoupení i u nás, popř. servis, třeba se jich poptat.

cihlar*
hodnocení

Tenhle shop ale nabízí výrobky pod stejným názvem i typem. Pokud by šlo o napodobeninu, jak říkáš bez nějaké funkce, rozhodně bych do toho nešel. Všechny jejich výrobky se tváří jako originální, proto mě to tak zaujalo.

alf*
hodnocení

0x

tak konkrétně z toho shopu bych si asi nic nekoupil a to kvůli platebním podmínkám. WU nebo převod, to bych nebral, další jsem nenašel.

Zkus US obchody nebo UK, D. případně ebay. V PRC je levně, ale že by tam byly extrémně levné značkové věci, pochybuji. Kopie nebo vlastní výrobky to myslím umí (v jejich kvalitě), ale originál bych tam nehledal.

radi*
hodnocení

0x

Většinou varují ti, kteří nemají vlastní zkušenost. Z Číny jsem nakupoval asi 11x-12x. Poprvé s velkými obavami za asi 4.000 Kč. Vše proběhlo naprosto bez problémů! Pozdější nákupy již byly vyšší, i za desítky tisíc Kč. Jedinkrát jsem řešil reklamaci. Stačilo foto poškozeného předmětu zaslané e-mailem a během pár dnů jsem obdržel nové zboží, aniž bych staré vracel. A dvakrát nebyla zásilka kompletní (objednával jsem několik desítek položek). Napsal jsem e-mail, že chybí to a to a během jednoho dne jsem měl možnost výběru buď doposlání zchybějícího zboží, zaslání peněz a nebo kredit na další nákup (to jsem si zvolil a v dalším nákupu bez problémů uplatnil). Rozhodně záleží na prodejci a na celém obchodě. Pokud je založený za účelem podvést, nic se s tím nenadělá. Ale kdo nic nedělá, nci nezkazí a risk je zisk... atd. :)

alf*

značkové věci? Tak doporuč. Já tedy vždy jen relativní šmejdy nebo napodobeniny které slouží úměrně ceně. Reklamace zatím jedna, bez problémů a nad jednou věcí jsem mávnul rukou a vyhodil ji. Celkově jsem spokojen, člověk musí počítat s tím, že přehrávač který vypadá jako ten s i na začátku ale stojí 300 prostě ipod nebude. Ovšem již pár mesíců slouží i za ty peníze.

cihlar*
hodnocení

pokud máte ověřené obchody s elektronikou tak prosím doporučte. Pokud se nepletu tak když pořídím značkové zboží v zahraničí, stačí faktura a reklamaci mohu uplatnit v jakémkoliv značkovém servisu. A už teď děkuju za přínosné informace

hodnocení

0x

Tak neoriginalni veci a jeste solidni umerne cene jsou zde dealextreme.com/... maji navic postovne zdarma pokud nespechate vyplati se to a minimalni problemy nic jsem nereklamoval, zbozi jsem pohledal na ebay a pokud u zbozi nebyly nadavky a negativa objednal jsem co se siklo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]