Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde obraz u tv,zvuk ano

Od: radk odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,prosím o radu,mám dbv-t už nějakou dobu zapojený k tv,vše bezvadně fungovalo,a po nějaké době,bez jakéhokoliv zásahu-tv obraz po zapnutí naskočí,ale hned se ztratí,zvuk zůstává,kanály jdou přepínat,to už obraz nenaskakuje,jen pri prvotním zapnutí,nejde mi ani vyvolat menu (ani do,ani ručně,protože obraz tam není :) prosím poradte co s tím,děkuji!

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každopádně bych jako první zkontroloval kabeláž.Kouknout na to,aby byly všechny koncovky domáčklé.

doplněno 07.09.10 10:26:

A pokud máte externí set-top-box tak možná v nastavení je špatně nastavený jiný výstupní formát obrazu.

radk2*

děkuji všem za zájem ohledně rad k obrazu,který v tv bohužel stále nemám...((televize-orava-ale myslím že to není již český výrobce,že mě pak doma překvapilo,když jsem si přečetla kde že je vyrobená,je to plochá tv asi 4 roky stará,dá se pověsit i jako placka na zed, můžu najít jak se celkově jmenuje) )Původně jsem registrovaná jako "radk",ale ztratila jsem heslo),večer je brzo tma,tak ta telka by měla fungovat :)..Domáčknutí kabelů jsem zkontrolovala,zakoupila jsem i nové kabely-scart,anténní kabel,vyzkoušela různé zástrčky v bedně i dbv-t. (FAVAL AQUILA T 75). A možná jsem špatně popsala problém...původně mi televize s k tomu připojenou krabičkou dbv-t fungovala několik měsíců,a z ničeho nic konec...po zapnutí naskočí barevný obraz vysílaného pořadu,nebo na kanálech zřejmě se špatným signálem je šedivé zrnění,ale během 1-2vteřin se vše ztratí,jde pouze zvuk a OBRAZOVKA má barvu vyplé televize,absolutně bez zrnění,jen mluví,takže pokusy o vyvolání menu at televize nebo dbv-t jsou mazné.Myslím že bych to mohla zkusit vzít tv i krabičku dbv-t k někomu domů,a zkusit to tam za pomoci jeho tv,nebo jeho dbv-t,nakombinovat to různě...aby se ukázalo zda není chyba v přístroji...no ale něž to k někomu odvleču...nenapadá vás prosím ještě nějaká rada?děkuji

Co třeba DVD přehrávač-jde?

radk2*

dvd přehrávač nemám samostatný,přehrávám si filmy v dvd mechanice v pc,jo ale muj dbv-t FAVAL má usb vstup,zkusím tam kabel fotáku...

doplněno 06.10.10 19:49:

...můj nápad s fotákem a zapojením do dbv-t k přehrání fotek zklamal,foták sám asi nemá tu funkci aby naskočil na tv obrazovce obraz fotek,pokud nemám nastaveno v menu tv nebo dvb-t cože mám připojeno za přístroj k usb od dbv-t.

jofa*

Tak teď tomu nerozumím co chceš vyřešit. Fotky nebo zvuk v TV?

doplněno 06.10.10 19:50:

Opravuji: obraz

radk2*

jojo samozřejmě ten obraz v tv...to víš ale znalosti co se týká tv jsou u mě nulové..tak jsem myslela jako blondýna,že třeba to že v tv se nějakým zázrakem zobrazí obsah fotáku (když teda ta tv sama obraz nevydá).pomůže k nějaké diagnoze potíží...:).

A nemá ten foťák kabel kterej se dá přímo připojit k televizi na prohlížení fotek?

jofa*

Naskočí na TV nějaké menu z dálkového ovladače od TV? I bez obrazu z DVB-T, by se tam mělo něco ukázaz. Třeba graf hlasitosti a pod. Pokud tam bude, tak je něco s DVB-T.

radk2*

jooo kabel byl kdysy nákej i jinej v krabičce s fotákem,najdu zítra,ted ještě vařím,myju nádobí,starám se o psy,hledám na internetu..a jestli se ta tv rozchodí,kdy já na ní vlastně budu koukat?;)

ar*
hodnocení

1x

Ano, dexx má pravdu , čestou příčinou tohoto byvá povatažený Scart. Pokud je zastrčen správně zkuste STB úplně vypnout a znovu zapnout.

jofa*

Pokud by byl povytažen scart, tak by nešel ani zvuk. pochybuji, že by byl povytažen jen u kontaktů na video-obraz. Vypadá to na závadu v obrazové části TV.

Mnohokrát jsem byl svědkem, že se dá SCART takto povytáhnout (zejména při uklízení :D), buď jde jedno nebo druhé, v případě RGB lze taky naimitovat různé barvy obrazu.

jofa*

Tak přece kdyby nešel obraz .z STB, tak pokud je v pořádku TV, tak z dálkového ovladače tam musí dostat menu, ne? Pak je TV v pořádku.

doplněno 06.10.10 20:50:

Z dálk. ovl. od TV.

doplněno 06.10.10 21:01:

Pokud ani z dálky od TV nedostanete na TV menu, tak je něco s TV.

radk2*

Jak už jsem psala..po zapnutí naskočí obraz-případně zrnění na 1-2 vteřiny a někdy s ním,pokud zrovna zmačknu menu na DO dbv-t (nemá ruční ovládání) naskočí s obrazem menu DBV-T a vše hned zmizí,obraz je ve stavu a barvě vyplé obrazovky.

to samé u DO ale i ručně ovládání tv,v dolním levém rohu tabulka s ůdaji o nastavení jaký přístroj je připojen...tv,pc,ex1,ex2...dostanu se vždy po novém zapnutí do tohoto,pokud chci,a zkoušela jsem všechny možnosti,..pokud jde o menu dbv-t tak tam si pamatu j z kdysy funkci nazvanou na obrazovce v menu "ředitel kanálu",přesto jsem tuto funkci kdysy zvládla a telka fungovala...menu zmizí stejnou rychlostí jako obraz...Děkuji samozřejmě všem kteří se zabývají mým problémem a odpovídají!:)

jofa*

No, je to opravdu zvláštní. Jsou také televize, že když není signál (zrnění), tak automaticky vypne televize. Ale tohle je opravdu brzy. Ztratí se signál. Zkuste opravdu jiny STB. Jdu spát. Dobrou.

rob*
hodnocení

0x

pokud obraz nenaskočí po kontrole kontaktů, zkuste ještě jinou scart/cinch zdířku - je-li jimi TV/STB vybaven

mkat*
hodnocení

0x

Skus priviest do telky nejaky iny signal ,DVD ,VCR,kameru,alebo az byvas v cinzakun tak STA.(spolocna antena.)Dobre by bolo skusit tu antenu,pokial je tak odpoj skartky ,proste nechaj v telke len antenu a skus.Ak nepojde tak je telka vadna.Ak pojde tak je chyba v skartke alebo dbtv primaci.

radk2*

nenašla jsem kabel od fotáku k tv,ale tak jsem odpojila scarty,a nechala jenom televizi s anténou, je to stejné,jako když je připojený dbv-t,mluví to,obraz naskočí,ztratí se za 1-2 vteřiny,hlas zůstane,barva obrazovky jako při vypnuté tv.

mkat*
hodnocení

0x

Tak bude pravdepodbne vadna telka.Najlepsia moznost navstivit servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]