Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronické šipky-Od kolika let je lze hrát

Od: jirkamatousek® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den . Neví z vás někdo od kolika let se mohou hrát elektronické šipky?Máme je v restauraci,jsou za peníze a já tvrdím že je děti nesmějí hrát ovšem vedoucí si myslí že nejsou výherní tak že můžou...Děkuji předem za pomoc

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Hrát je jistojistě můžou, pod dohledem dospělé osoby.

Pokud jsou ale někde mezi automaty, tam by se tam neměli děti zdržovat.

krulis*
hodnocení

0x

Nevidím důvod proč by je děti nemohly hrát,jsou určitě daleko bezpečnější než normální šipky,které mají kovové hroty.

"já tvrdím že je děti nesmějí hrát ovšem vedoucí si myslí že nejsou výherní tak že můžou.."

Kdyby se to bralo jako výherní automat,tak to by snad děcka nemohli hrát ani stolní fotbálek.

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s odpověďmi, myslím, že věk není omezen. Stejně jako si u vás děcka dají limonádu nebo tatranku (za peníze), tak si můžou zahrát kulečník, šipky či fotbálek (za peníze).Nejde zde o hazard, výherní automat ani nějakou nebezpečnou zábavu.

hodnocení

0x

Když budou ve vaší restauraci s rodiči tak to nééénííí váš problém. Když tam budou sami tak tam nejspíš ani nemají co dělat.

nonee

Nejspíš? Omezit to může jedině zákon! Zakazuje některý chodit děckám do hospod (a dítě je do 18. let)? Ne!

hodnocení

Všem moc děkuji za odpověd.Víte jedná se mi o to že ty šipky stojí 30 000 a když sleduji ty děcka jak do toho buší tak je mi zle protože i já hraju.A rodiče ty většinou sedí na zahrádce *slunce* a jsou rádi že mají od dětí na chvilku klid *pivo*no mají je nechat doma že ale to je zase jiný problém. *zed*

hanher*

Za děti zodpovídají rodiče.

Proto když něco rozbijí, zaplatí to oni.

Povolte přístup dětí pouze za doprovozu dospělé osoby, a máte na jednu stranu po starostech.

Vyřešit se to dá s úsměvem takto:

Elektronické šipky-Od kolika let je lze hrát
buss

joo a děcko bude volat ombudsmanovi, ČOI, či nějaké policii že je mu omezován pohyb

hanher*

Kdyby blbost měla křídla. . . .

sebod*

není problem dětem vysvětlit, JAK se mají k šipkám chovat.

lidus*
hodnocení

0x

V hospodě na chalupě pořádáme i turnaje, tam je dětí a nikomu nevadí. Dospělí to zaplatíme obyčejně 100kč na 2h a je to.

hodnocení

Jistě máte kvalitní šipky když si tam určujete ještě sumu na hodinu*zed*

hodnocení

Foto šipek

Elektronické šipky-Od kolika let je lze hrát #2
sepiepardubice

S cenou šipkových automatů máte pravdu, nové se pohybují od 30 do 65k. Nicméně, po deseti letech zkušeností z turnajů a šipkařské ligy si myslím, že jsem viděl hodně hrubé zacházení u terče. Co se týče věkového limitu hraní dětí, záleží na více okolnostech. Do heren s hracími automaty by děti a mladiství do 18ti let neměli vůbec vstupovat. Pokud je terč umístěn v běžné restauraci, je na rodičích a obsluze, aby nedošlo k poškození.

A co se týče soutěžního hraní šipek mladistvými, mohou tak konat pouze za doprovodu rodičů, nebo pověřené osoby (třeba vedoucí týmu).

hodnocení

Děkuji za info ;)

fidonet*
hodnocení

0x

nevím, ale obě dcery od 5 šesti let sříli ze vzduchové pistole a kovové šipky taky používají. Jde jen o to, že nikdy nesmí být bez dohledu a musí dodržovat přísná pravidla bezpečnosti. Je to mnohem bezpečnější, než třeba ostrý nůž a krájení chleba. Souhlasím s tazatelem, že by šipky v hospodě neměly děti hrát samy. protože tam není zodpovědná osoba za přísný dohled. Ono dostat do oka kovovou nebo umělou šipkou je vždy pořádný problém. Vaše děti si ohlídáte a cizí vám pak vypíchnou oči. Bez dozoru by tohle neměly hrát nikdy na veřejných místech, kde je nekontrolovaný pohyb, samy bez dozoru do 15 let

Elektronické šipky-Od kolika let je lze hrát #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]