Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalkulačka a voda

Od: kopecky* odpovědí: 7 změna:
Po dvou mesících jsem vytáhl kalkulačku a zjistil jsem že mám zamatlaný displej tak že na nejde poznat žádné číslice, zkusil jsem ho poutírat hadříkem namočeným do jarové vody,když jsem ho utíral tak jaksi problikávaly číslice, i když byl displej vynulovaný,nevíte proč to dělalo? že by tomu vadila ta voda?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

1x

Staci ked prstom trochu pritlacis a posuchas po disleji a nejake palicky ti budu naskakovat.Vznika to pri mechanickom stlacani displeja.Ale pozor pri silnom zatlaceni moze displej odist do vecnych lovist.

kopecky*
hodnocení

Takže je to v pohodě, já sem myslel jestli sem to tím utíráním vhkým hadrem nepokazil, možu to teda tak dělat jo?

Jo, ale moc netlačit a přehnaně nevlhčit .

marenka*
hodnocení

0x

Já jsem takhle jednu kalkulačku vyhodila. :D Taky jsem jí jenom utřela vlhkým hadříkem. Kalkulačka se už ani nezapla, tak letěla. *hi*

hodnocení

0x

Může být špatný kontakt mezi vodiči a displejem. Někdy se to dá provizorně opravit, ale koupě nové kalkulačky je jistější.

kopcky
hodnocení

ale ona teď jede, v pohodě, akorát při tom utírání to problikávalo, ale nevím proč

Poblikávání při utírání vlhkým hadřikem je způsobeno mechanickým namáháním LCD displaye, na to tekuté kristaly reagují, při otírání suchým hadříkem poblikávají ze stejného důvodu, navíc se vybuzují statickou elektřinou - ve výsledku to vypadá trochu odlišně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]