Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parní pračka LG?

Od: kupka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rozhodli jsme se nadělit si k Vánocům novou pračku. Rozhodli jsme se pro parní pračku a rádi bychom znali vaše zkušenosti s pračkami LG. Vybírali jsme podle recenzí a výsledků dtestu, tam vycházejí kladně, tak bychom to chtěli porovnat s osobními zkušenostmi, přeci jen je to velká investice. Líbí se nám 10letá záruka na motor a a mě konkrétně ta funkce allergy care, protože mě alergie velmi trápí. Nevím, zda člověk využije všechny funkce, které tyto pračky nabízí? Budeme rádi, pokud se podělíte o vaše zkušenosti a doporučení. Kupková

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mokusa
hodnocení

0x

Pračka LG s parním praním je moc dobrá volba,sama jí mám už od jara a není zatím nic co bych mohla vytknout,pere úžasně,prádlo i na nejvyšší otáčky není slehlé a zmuchlané do sebe,pára je dobrá věc na osvěžení třeba svršků z restaurace,nebo jako přídavná možnost ke klasickému praní,kde pomáhá proniknout lépe pracímu prostředku do vláken,likviduje alergeny,je velká,takže ani problém vyprat přikrývky teď už nemusím řešit jinak,má i bezva věc,co se týká servisu,po telefonu sama nahlásí případnou závadu do servisního střediska a opravář si ušetří mnoho času se zjišťováním a tím pádem nemusíte dlouho čekat na opravu.Rozhodně se toho nemusíte bát,vůbec není složitá na ovládání,vše je intuitivní a sama pračka vás navede...

halinda

Musím souhlasit s mokuskou, také mám LG a nemůžu si na nic stěžovat, jsem z ní nadšená.

lenka30*

Mokusa to napsala moc hezky také mám LG a jsem moc spokojená nemám co vytknout.

kupka*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za vyčerpávající informace. Můžu se Vás ještě zeptat ohledně té funkce allergy care? Jak jste s tím spokojená a jestli pozorujete rozdíl oproti "normálnímu" praní? Dcera má citlivou pokožku a občas se jí objevují pupínky. Řešili jsme to dvojitým mácháním, a přijde mi, že tato funkce by na to mohla být ideální. Díky

lenka30*

Také mám citlivou pokožku a mé 2 děti také a program allergy care hodně využíváme a nemáme podrážděnou pokožku od pracíh prostředků.Je možnost prát i zcela bez nich a to pomocí páry.

hodnocení

0x

Výhodou přímého náhonu u praček LG je nižší hlučnost. Nevýhodou složitější konstrukce, vyšší poruchovost, nižší životnost, náročnější a dražší opravy.
Nad 10 letou zárukou, kterou výrobce garantuje na motor, bych příliš nejásal. Spolu se servisem doma, to zní sice lákavě. Avšak kde vzít jistotu, že závada, potažmo reklamace bude vždy uznána. Co když servis spotřebiteli oznámí, že k vadě došlo vlivem únavy materiálu, nikoliv kvůli výrobní vadě, načež se záruka nevztahuje.
Životnost pračky 10 let je velmi nestandartní, a jedná se spíše o utopii. Většinou odejde po pár letech elektronika, a mnohdy se vyplatí raději koupit novou. V době, kdy se většina výrobků vyrábí v Číně, je oprava svépomocí náročnější než kdy jindy. Používají součástky, které v EU se nevyskytují, a k tomu všemu používají technologií, znesnaďnující případnou opravu.
AEG Lavamat, Bosh jsou značky, u kterých není na škodu se pozastavit. Ačkoliv Miele je dražší, kvalitativně by měla být na vyšší úrovní. Avšak žádný z výrobků nedosáhne kvality praček, vyráběných před 10-20 lety.
Důležité je vědět, co způsobuje alergii u Vaší dcery. Většinou je to vlivem pracího prostředku, který je vhodný vyměnit za neagresivní.
Před nějakou dobou nám odešla pračka. Po konzultaci se známým jsem se rozhodl, že si ji raději spravím, než kupovat novou. Stojí za zmínku, že mi doporučoval LG - s osobních zkušeností, tak i profesních ( prodejce elektra).

andilekk2*
hodnocení

0x

Já mám pračku LG už skoro 2 roky a jsem s ní maximálně spokojená, určitě doporučuji. Mám typ 10390NDK, je na 5kg prádla, má standartní programy, prádlo je vždy dobře vyprané a do budoucna až budu mít rodinu bych určitě chtěla na víc kg prádla a pořídila bych si už tu parní. Strašně se mi líbí ta v černé barvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]