Nejste přihlášen/a.
Zdravim,dokáže někdo rozluštit tento problem?Známému přišla ode mne SMS,já mu nikdy žádnou SMS neposílal,v ten den jsem fon vůbec nepoužil,v odeslaných ji nemám,a ani doručenka se neobjevila.Operátor T-mobile tvrdí,že jsem ji poslal a já vím,že je to nesmysl!K fonu,nemá nikdo jiny přístup! Existuje nejaky zpusob,že by nekdo nadálku se dostal do mé SIM karty,nebo jak se toto mohlo stát?Na duchy neverim a operátor tápe jako já! Diky za rozumné vysvětlení.
Jestli nosíte mobil v kapse, tak jste si buď mobil zapoměl zamkout nebo nevědomky se Vám v té kapse odemkl (mě se to už jednou stalo). A když byl odemčený, tak s Vašimi pohyby se nějaká sms napsala a odeslala a pak se následně smazaly stopy. Ale to je velmi málo pravděpodobné, ne-li nemožné.
doplněno 30.08.10 20:46:Nebo někdo odeslal SMS tomu, komu byla doručena s použitím Vašeho čísla.
Nebo se ten dotyčný překoukl nebo mu někdo vlezl do kontaktů a přejmenoval to. Nevím, nic už mě nenapadá, tak někdo jiný Vám třeba řekne víc.
oni ty operátoři jsou asi nějaký zmatený teď volá přítel na operátora před chvilkou si dobil kredit a rovnou mu odečetly 70kč za nic?přitom před tím nepsal nic
tak se omlouvám nejsou zmatení ale pěkně vyčůraní ... zjistily jsme že mu to odečetly protože si stahoval hry do mobilu měli být údajně zdarma ALE byl tam týdenní poplatek 70kč ale to už nikde nemaj
doplnění ...mobil,ležel celý den na stole,Poslaná SMS z PC se od telefonní značně liší,SMS došla s označením mého čísla a mě to cenu SMS odečetlo a že bych já odeslal SMS a nevěděl o tom?Čort v tom je někde jinde
SMS která je poslaná z pc může mít stejné číslo jako má tvuj telefon, zážeí odkud ji pošleš Tím bych se být tebou neoháněl...
byly a snad stále jsou možnosti jak poslat SMS jako někdo jiný, nevím nezkoušel jsem, nezkoumal hlouběji viz třeba hn.ihned.cz/...
to: @luckapucka co vím tak k takové situaci dojde, když se přetáhne poslední hovor kdy už končil kredit. Začne mluvit, zbývá mu 15 korun, provolá 50 tak hned po dobití se strhne 35. Nevím jaké mají operátoři limity, ale žena to takto měla v dobách kdy používala dobíjecí kartu celkem často, začala mluvit s kreditem 50 Kč a výsledek byl -30 Kč a po dobití 300 Kč hned měla zůstatek 270.
Mám jen tušení, že výše toho do jak velkého mínusu pustí je závislý na stáří SIM a četnosti používání resp. dobíjení, ale třeba je to jinak.
Po přečtení reakcí mne napadla jedna možnost, někde na netu se dala poslat zdarma SMS (nevím už server, ani jestli to stále funguje), a aby nebyla anonymní, mohli jste zadat své (vlastně jakékoli) telefonní číslo odesílatele, a zpráva pak přišla jakoby z tohoto čísla, tedy podle seznamu od konkrétního odesílatele. Na formátu SMS se nedalo nic poznat...
Pokud k telefonu neměl nikdo jiný přístup, tak jak by ten dotyčný mohl vědět, co je jejím obsahem, když ji za tazatele psal?
"Dotyčným" je myšlen kdo? Pokud pisatel, tak sám volil co píše. Pokud adresát, tak si to přečetl. Pokud autor tohoto dotazu, tak ten to asi ví od adresáta...
ani tutu službu též využívám,ale takto odeslaná SMS nesebere kredit z fonu a je na ní poznat,že je z PC
Jsou i takové sránky kde pošlete sms a dotyčný nepozná že je poslaná z internetu, mě chodí běžně... Kdybych nevěděl že člověk kterej mi píše telefon ztratil, tak bych ani nevěděl že mi píše z internetu... i když u vás si neumím vysvětlit ten odečtený kredit.. Ale to už taky mohlo být za něco jiného.
po rozhovoru s operátorem,ten kredit byl právě za tuto SMS ,která se asi sama napsala a odeslalaale jak říkám: nejde o 2kč,jde o to jak k tomu mohlo dojít!
bobek07, pokud pošlu z internetu SMS a zadám do kolonky odesílatele svoje tel. č. a vy mě budete mít ve svých kontaktech, ani nepoznáte, že vám píši z internetu.( když ho nezadám, objeví se vám 999, to je jasné) Takže ten váš známý může žít v přesvědčení, že jste mu ji psal opravdu vy. Přitom ji může napsat kdokoliv, kdo zná vaše tel.č..
Myslím, že otázka je , jak to mají nastavené operátoři a zda každou,takto dle tel.č. odesílatele identifikovatelnou SMS ,nakonec nezpoplatňují. Nikdy jsem sice o tom neslyšela, ale ani by mě to moc nepřekvapilo. Chtělo by to vyzkoušet s někým, kdo prakticky SMS neposílá. Třeba s babičkou . Karina
tak teď jsem to vyzkoušela a do odesílatele jsem napsala vymyšlené čtyřmístné číslo. A SMS nejde odeslat, protože jsem prý zadala nesprávné tel. č. Takže se tel. č. odesílatele identifikují. Pak ovšem nic nebrání tomu, aby to bylo i zpoplatněno. Kar.
Mě se to stalo také, u O2. SMS normálně z mobilu neposílám, takže když došla zpráva, že mi něco odečítají, tak jsem jim hned volal. Řekli mi číslo, na které jsem to údajně odeslal. Sám jsem se pak dopátral, že kdosi jiný poslal zprávu (nebo vizitku, netuším) s mým číslem na ono číslo (prostě mu poslal kontakt na mě). Jako reklamaci mi to vzít nechtěli, prý to není možné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.