Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahravani DVB-T

Od: jaxyz odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit co se týče nahrávání DVB-T signálu

mam tuto TV s analogovym i digitalnim tunerem itlevne.cz/... a tenhle DVD přehravač/VHS rekordér kasa.cz/...

při nahrávaní analogového signalu je vše OK ovšem když chci nahrávat digitalni signál tak nenajde zadne programy

je to pripojene pres scart.

predem dekuji za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikde jsem v popisu nenašel, že by uvedené zařízení mělo nějaký tuner a i kdyby ho měl tak na to v žádném případě k nahrávání nepotřebuji SCART z televize, ale kabel z antény do toho tuneru.

Ano, lepší žádná odpověď než špatná *smich*

hodnocení

0x

No to je jednoduchý,ten přehrávač nemá digitální tuner,jedině nahrávat z televize přes scart-to ale znamená že musíš mít na televizi puštěný to co nahráváš.

jaxyz
hodnocení

ale mi nejde nahrat vubec program z digitalniho prijmu

Z digitálního příjmu můžeš nahrávat jedině z televize,a na rekordéru musíš nastavit taky odkud chceš nahrávat (pravděpodobně AV 1).A chce to Scart s plným obsazením tzn.21 vodičů.

ladinpraha*

A co zkusit druhý SCART na TV? Obvykle umí každý trochu něco jiného.

jirbar*

To dexx. Lepší žádná odpověď než špatná. Jasně je v popisu že digitální tuner má. Má taky 2x SCART. Jeden bývá "půlený" takže zkusit oba. A rozhodně nastavit rozlišení na 576.

doplněno 29.08.10 12:51:

Sorry asi byla řeč o přehrávači, nikoliv o televizi. Na recorderu tlačítkem SOURCE zvolit vstup.

rv*
hodnocení

0x

1. Váš DVD přehrávač nemá žádný tuner, proto nemůže bez externího zdroje videosignálu nic nahrávat.

2. Váš televizor může být tím zdrojem externího signálu, který bude k dispozici na konektoru SCART, ale znamená to, že při nahrávání MUSÍ být zapnutá televize a můžete nahrávat jen to, na co se díváte

3. Bohužel na konektoru SCART televizoru bývá daný video signál velmi často přítomen POUZE při příjmu analogového vysílání, ale už ne při příjmu digitálního vysílání - což je možná váš případ.

(Řešení: Kupte si normální settopbox s nahráváním na harddisk, nechcete-li se vzdát VHS rekordéru, tak stačí koupit i ten nejobyčejnější SetTopBox)

jaxyz
hodnocení

dekuji za odpoved, konecne neco konstruktivniho

Takze kdyz mam digitalni tuner v TV tak je mi v tomto pripade (kdyz chci dostat digitalni vysilani na VHS rekorder ) na nic...?

Nákupu set top boxu se nevyhneš. Osobně bych video poslal do křemíkového nebe a koupil set top box s nahráváním na HDD. Je to podstatně pohodlnější a kvalita nahrávání je o několik koňských délek pred videem.
jaxyz
hodnocení

mel jsem zato ze kdyz je digitalni tuner v TV tak nebudu potrebovat set-topbox

jirbar*

Já bych to nevzdával. Vyzkusit oba SCART a především nastavit rozlišení na 576.

hodnocení

0x

Já doporučuji koupit tohle, nezabere to žádné místo (zapojí se to rovnou do SCARTu), budete moci nahrávat něco jiného než sledujete na TV a v případě potřeby to umí nahrávat (i v nepřítomnosti) na obyčejnou FLASHku. Navíc z té FLASHky to umí přehrát filmy v různých formátech, přhrává to muziku v MP3 a daj se na tom prohlížet fotografie. Je to moc pěkná věcička a cena je lidová ;)

Něco podobného nabízí i jiní výrobci, naco kupovat další bednu, která jen překáží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]