Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým zařízením změřit sílu stisku strun?

Od: vseok

Chtěl bych koupit nějaké zařízení, kterým bych mohl změřit sílu stisku či odpor strun proti hmatníku kytary když ji zmáčknu prstem. Rozsah nejspíš do 1-1000 g. Něco jako miniváhu. Nenapadá vás něco čím to udělat? Kdyby existovalo něco jako svorky, kteru bych mohl připevnit ke krku a zašroubovat na dohmat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jakykoliv tlakovy silomer.

vseok
hodnocení

Když hledám tlakový siloměr na temu, tak najdu jen přístroje na měření tlaku vzduchu v pneumatikách, duších.

Tak nehledej na temu.

Namatkou prvni vysledek na googlu, urcite pujde najit i vhodnejsi

aukro.cz/...

vseok
hodnocení

Tento výrobek jsem na temu zahlédl, ale nepochopil jsem jak funguje. Podle háčku jsem tipoval, že funguje na měření tahu jako u váhy, kterou mám doma (na měření váhy zavazadel).

Máte to napsané hned v názvu výrobku "Digitální siloměr pro zkoušky tahem a tlakem".

Prostě našroubujete potřebnou koncovku, kterou poté zatížíte tlakem nebo tahem.
Viděl bych to tak, že bych si adekvátně sprznil nějaký kapodastr, na který bych nabastlil ten siloměr.

hujer
hodnocení

0x

Prosím, k čemu ti to bude? Výsledek ..13!

vseok
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x
vseok
hodnocení

Dík za pokus pomoci. To na co odkazujete není elektronické zařízení, ale obyčejné pravítko, které se dá koupit z plastu za pár korun :-D Já hledal na temu a alegro něco jako váhu a podobná zařízení schopná měřit sílu tahu a nic jsem nenašel.

hodnocení

0x

Na tohle se používá ruční siloměr / force gauge. Prodávají se malé digitální měřáky v rozsahu 0–1 kg, které mají háček nebo plošku. Stačí ho opřít o strunu a zatlačit – ukáže ti přesnou sílu stisku. Případně můžeš vzít digitální pružinovou váhu (také do 1 kg), funguje to úplně stejně a stojí pár stovek.

vseok
hodnocení

toto jsem už zkoušel s měřidlem na zavazadla ale ten háček překáží. udělal jsem páčku která tiskne po potažení za háček, ale tam hraje roli páka a musí se výsledek vypočítat. Výsledky pak jsou více nepřesné i díky odchylce cca 80g. Samotný háček na strunu nejde dát

Já bych na ten háček nahodil smyčku z nitě, nebo jiného vlasce, kterou bych uvázal okolo struny.

Nit je tenká, pod strunu se vejde snadno a tah na háček přenese bez počítání.

hodnocení

0x

Tohle by mohlo stačit:

10g 30g 50g 100g /...

Na konec si vyrobit jednoduchý nástavec.

Potřebný rozsah (ostatně to může nahradit i samotné měření ) zjistíte předem tak, že vezmete kuchyňskou váhu, na ni postavíte např. trychtýř, shora přiložíte krk/strunu a přitlačíte, až se téměř dotkne pražce.

111®
hodnocení

0x

Měřic síly pružin připadne měřic přítlaku kontaktů relé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]