Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych koupit nějaké zařízení, kterým bych mohl změřit sílu stisku či odpor strun proti hmatníku kytary když ji zmáčknu prstem. Rozsah nejspíš do 1-1000 g. Něco jako miniváhu. Nenapadá vás něco čím to udělat? Kdyby existovalo něco jako svorky, kteru bych mohl připevnit ke krku a zašroubovat na dohmat.
Když hledám tlakový siloměr na temu, tak najdu jen přístroje na měření tlaku vzduchu v pneumatikách, duších.
Tento výrobek jsem na temu zahlédl, ale nepochopil jsem jak funguje. Podle háčku jsem tipoval, že funguje na měření tahu jako u váhy, kterou mám doma (na měření váhy zavazadel).
0x
Na tohle se používá ruční siloměr / force gauge. Prodávají se malé digitální měřáky v rozsahu 0–1 kg, které mají háček nebo plošku. Stačí ho opřít o strunu a zatlačit – ukáže ti přesnou sílu stisku. Případně můžeš vzít digitální pružinovou váhu (také do 1 kg), funguje to úplně stejně a stojí pár stovek.
toto jsem už zkoušel s měřidlem na zavazadla ale ten háček překáží. udělal jsem páčku která tiskne po potažení za háček, ale tam hraje roli páka a musí se výsledek vypočítat. Výsledky pak jsou více nepřesné i díky odchylce cca 80g. Samotný háček na strunu nejde dát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.