Nejste přihlášen/a.
Volaní mě několikrát upozornili že se během hovoru mění síla mého hlasu. Není to stálé a trvalé. Z různých míst asi i při různé poloze mobilu. Čím to je? Co udělat pro odstranění?
0x
Dobrý den, to znám. Zvláště při delším hovoru neudržím polohu mobilu na uchu stále stejnou a nechtíc ho posouvám (nahoru a vpřed) a tím vzdaluji mikrofon od úst. Následně jsem volaným upozorněn, že nějak špatně slyší a když si mobil srovnám, tak problém pomine. Pátrejte nejdříve u sebe, resp. jak dobře či špatně držíte mobil a jestli ho držíte po celou dobu hovoru stejně/ve stejné poloze. Zdravím!
0x
Zásadní roli hraje také hladina okolního hluku, automatika mikrofonu podle ní celkově přizpůsobuje citlivost a případně se snaží hluk pozadí potlačovat, což ovšem lze jen dokud jeho intenzita nepřevýší hlas. Například mojí polovičce jsem pracně vysvětloval, že telefon v držáku zastrčeném ve výdechu ventilace v autě je při větráku naplno smerovanem do té mřížky prostě zcela hluchý, i když na něj z půl metru řve. Hučení vzduchu přímo do mikrofonu je prostě silnější. Někdo zase "na hlasito" zblízka huláká do repráčku, protože ho protistrana neslyší, zatímco telefon drží za mikrofon ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.