Nejste přihlášen/a.
Můžu na tyto vodiče použít WAGO 221, kde se udává průměr až od 1,6 mm do 2 mm (snad čtu údaj na svorce správně)? Vodiče se ve svorce trochu protáčí, ale drží. Mám obavu, aby byl kontakt dobrý a nevznikal tam nějaký nežádoucí odpor.
0x
Ne, 1,4 mm je pro WAGO 221 mimo rozsah. Když se vodič ve svorce protáčí, kontakt není jistý. Použij buď WAGO na menší průměr, nebo klasickou šroubovací svorku.
A ještě na štítku k těm svorkám uvádí 0,14-4 mm2 - mám to chápat jako rozsah průřezu vodiče od 0,14 do 4 mm2? To rozsahu průměru vůbec neodpovídá..
S tvými znalostmi si domluv známého, který se v tom vyzná! Motáš dohromady průřezy a průměry. Elektrika zabíjí!
"...mám to chápat jako rozsah průřezu vodiče od 0,14 do 4 mm2?"
Ano, lze použít pro vodiče o průřezu 0,14 až do 4 mm2. Tedy nikoliv o jeho průměru! Pojem průměr vodiče se v elektroinstalacích nepoužívá (na rozdíl od slaboproudé elektrotechniky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.