Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redmi 14c - funkce v rámu telefonu

Od: bery®

Asi trochu zvláštně znějící dotaz, ale líp to popsat neumím :)

Jedná se mi o vnější plastový rámeček a současně záda tohoto telefonu, k vidění například zde fruugo.cz/...

. Z vnitřní strany u horní i spodní hrany je dohromady 7 kontaktů - byl by někdo schopen popsat jejich funkci, zda jsou součástí něčeho podstatného, nebo jen zbytečnosti nutné třeba pro placení mobilem?

Totiž k věci - synek až po pár hodinách od převrácení loďky zjistil netěsný loďák a mokrý telefon, v té chvíli už samozřejmě nahodile chaoticky ne/reagující s téměř tmavým displejem. Moje okamžitá reakce znamenala 2 šroubováky a hrubé znasilnění krytu pro odpojení baterky, přičemž až když bylo dílo za využití většiny mého ostrého slovníku na adresu výrobce téměř dokonáno, všiml jsem si, že záda netvoří klasickou plastovou "vaničku", ale jde o přišroubovaný rámeček a samotná zadní plocha, kryjící i všechny šroubky, je jen jakási silná samolepka ... A nezbylo než ten slovník otočit proti sobě ...

Displej zůstal mrtvý, ale telefon jde zapnout (zavibruje a lze ho prozvonit, zvednout hovor není jak), displej se dá koupit lehce přes 2 stovky, tak ho ještě zkusím zachránit. Ovšem co ten rámeček s kontakty, které jsem zoral šroubovákem? Dá se fungovat bez nich, jde třeba jen o stínění, nebo rámeček obsahuje nějaké cívečky, anténky a podobně?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty kontakty v rámu nejsou žádná "důležitá elektronika" – jde o anténní a NFC/komunikační plošky. Telefon bez nich normálně funguje, jen může mít horší signál / nepojede NFC. Displej je mrtvý zvlášť, rám jsi tím šroubovákem nejspíš nezabil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]