Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydrogelová ochranná fólie na mobil

Od: destiny®
Dobrý den, máte někdo zkušenost s Hydrogelovou ochrannou fólií na mobil místo ochranného skla? Jde mi o to,zda 100% funguje na prstu. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Mám ji, funguje dobře,škrábance na první pohled nejsou vidět,ale je dobrá.

olin
hodnocení

2x

Mám nalepenu na displeji Honor8(i příbuzní na Samsungu), můžu jen doporučit, běžné škrábance se během chvilky ztratí a s citlivostí a průhledností/omatláním není problém, ani se neleskne od slunce, viditelnost přes fólii velmi dobrá. U Samsungu A52s co má příbuzná se stačí i přes tuto fólii jen přiblížit nebo spíš hodně lehce dotknout a displej ihned reaguje. na YouTube je video, kde i se šesti ochrannými skly displej ještě jakž-takž reaguje

A jaký je to pocit při přejíždění prstem? Pamatuji, jaký to byl ohromný rozdíl, když po plastových fóliích odporových dotykových vstev přišlo krásně hladké sklo na kapacitních displejích a sklíčka gorilla glass. Podobně je mi dnes nepříjemné, když je na skle displeje od výrobce nalepena ochranná plastová folie (nemyslím tu drsnou, která se sejme po koupi). Není to pocitově trošku návrat zpět?
olin

tomk: je to jen nepatrně rozdílné od "skla", rozhodně s tím problém nemám a dnešní telefony mají většinou kapacitní, dost citlivou dotykovou vrstvu. Ta klasická prvotní ochranná fólie od výrobce je daleko horší, je vlastně k ničemu, zabrání tak při kancelářském používání maximálně poškrábání na pár týdnů a za chvíli je "probroušená" od prstu.

V recenzích jsem často četl, že ta hydrogelová folie se lidem začala brzy od okrajů loupat. Taky by mě zajímalo porovnání ochraného účinku při nárazu na kamínek.
olin

Nic se neolupuje ani po šesti letech je to plast na bázi přilepení teplem(podle slov prodejce). Ten plast se povrchově vyrovnává zpátky a jen říznutí ostrým nožem se nemůže "samo" opravit, ale kdo by řezal do fólie na telefonu.

Mám na Motorole. Po roku sa začína na kraji odlepovať. Ako ochrana slúži dobre. Dám ju znova. Pozn., hydrog. sa nelepí za tepla. Na nete má predajca návod na aplikáciu.

olin

vlado: Když lepil prodejce tu ochrannou fólii na telefon, tak po nalepení to projelo ještě takovým přístrojem a po předání byl telefon(na displeji) tepelně tak na 45 °C. Možná už je novější technologie lepení či fólie a výdrž samotné fólie potom, jak se kdo k tomu chová

Mám ji řadu let, měl jsem ji i na předešlém telefonu a nikdy se neloupala. Nechal jsem ji ale aplikovat v servisu mobilů.

hodnocení

2x
Funguje normálně včetně čtečky prstů. Na mém na první pohled rovném displeji mobilu se u glassu začaly odlepovat okraje, fólie držela skoro 2 roky.

hodnocení

2x
Nějaký čas jsem používal fólii a na ní sklo, přišlo mi to jako nejlepší ochrana a příjemné na dotyk.

hodnocení

2x

Používám mnoho let, je to nejlepší ochrana displeje. Sklo při pádu praskne, gel je OK.

hodnocení

Děkuji všem, zakoupím

fomo
hodnocení

0x

A proč dávat nějakou folií nebo sklo na mobil? Je to zcela zbytečné. Já mám už několikátý mobil a na žádným z ních jsem nikdy žádnou folií nebo sklo neměl a těm mobilům se nic nestalo. Ono s mobilem je třeba patřičně zacházet a ne ho pokládat displejem dolu na drsnou plochu, házet s ním, nosit ho jen tak volně v tašce mezi nářadím atp.. Vůbec nechápu jak někteří můžou poškrábat nebo rozbít displej na mobilu. To asi musí s mobilem zacházet tak jako by jim na něm vůbec nezáleželo. Ty folie a skla jsou pouze takovým nástrojem na lákání peněz od lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]