Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD přehrávač nenačítá CD

Od: ramirez®
Zdravím,
mám CD přehrávač Technics SL-PG320A, přestal načítat CD, nepomohlo ani vyčištění čočky laseru isopropylalkoholem.
Při zavření šuflete s CD se ozývá takovéto klapání:

youtu.be/...
Poradil by někdo, jak přehrávač zprovoznit, aby zase načítal CD?
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Zkus laser demontovat s pojezdu a celou optiku promáčej a prostříkej tou IPAou, aby byl hranol dokonale čistý i vevnitř na spodních hranách. Ne jen vršek samotné čočky ostření. Mě to pomohlo u zašvihaného DVD prachem.

Jinak bude vadný laser.

Klapání je to, když se cívečkama nadzvedává čočka a snaží se zaostřit na disk.

Zkus i jiná CD, třeba se chytne, klidně i pálené.

hodnocení

Ten laser se demontuje jak? Díky.
Souhlas, taky jsem takhle v dobách cd-romek a discmanů něco oživil, když nepomáhalo takový to chlupatý CDčko, ani kroucení s trimrem u laseru:) I vodou se saponátem a destilkou propláchnout.
bear

Jednu osičku pojezdu drží šroubek. Dlouhá osička na jedné straně se vyjme i s laserovými saněmi.

Každá mechanika trochu jinak, ale principiálně stejný postup.

To je výborné video. S těmi malými krůčky souhlasím. Trimry jsou opravdu velmi citlivé. Výstup z laseru by měl být ostrý, v rozmezí 0,8 - 1,1 Všš z lisovaného CD. Ne každý ale má osciloskop, takže měření odporu může být dobrým vodítkem pro nastavování zkusmo a vrácení do původního stavu. Čistění vnitřních ploch je opravdu problematické. Věřím, že propláchnutí může pomoct. Místo izopropylalkoholu se mi víc osvědčily Hoffmanské kapky.

bear

Asi top by bylo to vykoupat ponořené při ultrazvuku.

thetruth

Bohužel zvýšení výkonu laseru trimrem je většinou jen velmi dočasná pomoc. Laser už je načatý, a vyšším proudem se akorát ještě víc přetíží, takže odejde úplně. Ne že by to byl nějak rozdíl oproti současnému nefunkčnímu stavu, ale aby tazatel nemyslel, že je vyřešeno. Stejně, pokud chce to zařízení nadále používat, tak bude muset nejspíš sehnat náhradní laser.

Jasně, pokud už je laser vysvícený, pomůže to jen na chvíli, ale u minimálně používaného bude problém spíš ve znečištění ze vzduchu a tam může pomoct maličko přidat.

hodnocení

0x
Bohužel vypálený laser.
Tady pomůže někde sehnat novou mechaniku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]