Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redmi A3 - potíže s videi

Od: joguba

Zdravím,potřeboval bych poradit se zobrazováním videí na Tik-Toku. Moje sestra se ráda dívá na krátká videa na Tik - Toku.

(je jí 83 let a mobil moc neovládá). Při zobrazení videí se jí již asi měsíc na videu tvoří stíny,které rozmazávají obličeje nebo jiné části těla (jako na televizi ,když je špatný signál) a texty se rozmazávají . Toto je jen na Tik-Toku , ale You Tube je normální. Zkusil jsem restartovat mob. i znovu nahrát Tik-Tok a je to pořád stejné. Je možné že to Tik-Tok dělá záměrně? Sestra se jen dívá a jinak se neangažuje,protože to neumí. Šlo by něco udělat? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Přes co je sestra připojena na internet-přes data od vlastního mobilního operátora(O2, T-Mobile, Vodafon) nebo má Wi-Fi router s připojením od nějakého poskytovatele internetu? V případě mobilních operátorů by se mohlo jednat o pomalejší tok dat, ale záleží co má sestra za tarif, jestli si kredit dobíjí nebo má paušální měsíční platby. Tik-Tok málokdy sleduji. Umělá inteligence uvádí pomalé připojení k internetu, vyčistit mezipaměť telefonu a zkusit vypnout spořič dat(data server)-to vypnutí spořiče dat mi přijde jako nejlepší řešení, telefon nemusí dostatečně rychle zpracovávat videa po stránce velikosti. Za mě telefony Xiaomi nižší třídy nejsou úplně technicky dokonalé. Pokud má sestra doma wifi router a přes něj se připojuje k internetu, tak se k tomu wifi routeru přihlašte s podobným mobilním telefonem obdobných parametrů a vyzkoušejte sledovat videa i na jiném mobilním telefonu. Pokud se na tom jiném mobilu video nebude rozmazávat, bude to logicky chyba v tom telefonu sestry-tedy v nastavení některých parametrů pro videa z Tik-Toku

joguba
hodnocení

Díky za odpověď na mou otázku pro Olina. Sestra je u T-mobilu a má měsíční paušál s daty i Wi-fi router. Vyčistil jsem mezipaměť,ale nevím jak vypnout spořič dat. Jiné telefony fungují na wifině normálně. Záměrně jsem použil Redmi 7A(který je starý a i levnější z řady Xiaomi a ten normálně funguje. Setry mobil šel normálně asi 5 měsíců a potom se to začalo rozmazávat.. Zkoušel jsem rychlost připojení a to je průměr 96Mb/s - stahování a 23 Mb/s nahrávání.

olin

Vypnutí spořiče dat od AI: Jděte do Nastavení, klepněte na Síť a internet, vyberte Spořič dat a přepínač přesuňte do polohy Vypnuto. Pokud to vypnutí spořiče nezabere, další možností by bylo zazálohovat si obrázky, fotky, telefonní čísla, dokumenty a uvést telefon do továrního nastavení(jako by byl nově koupen). Poté vrátit ze záložního úložiště všechny položky do telefonu zpět a nainstalovat i ten TikTok znovu. Osobně mám raději telefony vyšší třídy, nebývají s nimi potíže a jsem spíše pro Samsung, ale cenově jsou potom v základu okolo 8 000 až 10 000,-Kč

joguba
hodnocení

Díky za odpověď pro Olina. Zkoušel jsem najít spořič dat,ale na xiaomi telefonech jsem to nenašel. Na Motorole jsem to našel. Příští týden pojedu za sestrou,tak zkusím tovární nastavení. S pozdravem Joguba.

olin

Nejsem si jist, jestli se to nevrátí, v některé aktualizaci může být ten "rozmazávač" videí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]