Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám audio záznam (4 vteřiny a přiložen) a nedokážu rozluštit, co se tam říká. Tedy tuším, ale nejsem si až tak jist. Poradí mi někdo co se tam říká, případně jestli se to dá někam nahrát a AI to třeba zjistí? Díky
| 1Z.mp3 | 160.91 kB |
Takže nahráno na ten edisk jak tam doporučují. Viz vibe2. Díky. Zde odkaz co už funguje: edisk.cz/...
Obávám se, že tady moc nepomůžu. V Audacity lze záznam zesílit, zpomalit, odstranit šum - ale velkého smyslu to nedává (kromě běžných přírodních nočních zvuků) - zvuk v délce 0,1 sekundy těžko identifikovat ...
Na odkaze (platí 7 dnů) je zvýšená úroveň hlasitosti (o 10db).
Na obrázcích dole původní spektrogram a zesílená nahrávka.
No jde o ženskou - to vím, co podle mě říká 3 slova (to nevím přesně jaké - v čase 1,6 - 2,6s cca), tuším tedy jaké, ale chci se ujistit, jestli si to někdo myslí také. Ten konec není třeba zkoumat, to je jen špatně ořízlé. Ten konec nahrávky tedy nepotřebuji zkoumat. Jinak žádná autorská práva u této mp3 neřeším, kdyby to chtěl zkoušet někdo kde chce, jak chce...Uploadovat si to může každý jak chce.., kdyby to někdo chtěl přes něco prohnat..
To je stejně obtížný úkol jako měl určit detektiv Martin Beck z výpovědi smrtelně postřeleného policisty osobu pachatele v knize "Noční autobus"od švédské autorské dvojice Maj Sjöwall, Per Wahlöö - odkaz zde.
Můžete na to jít vědecky a dát si porovnat zvuky na vzorky fonémů, máte - li velkou databázi ...
Výpověď se redukovala na nejasné "dnrk"v záznamu ... a tady fonémy moc nepomohly. Až nakonec si detektiv uvědomil, že oběť v rozčilení mluvila anglicky - a záhadná slova byla "I dint recognize him / Nepoznal jsem ho / dnrk ...".
Rozluštěno, ale k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.