Nejste přihlášen/a.
Poradíte mi radiopřijímač pro poslech českých stanic do obývacího pokoje? Mám k dispozici WiFi,zástrčku pro radio v klasické domovní anténě . Děkuje důchodce
2x
Mámě (75) jsem ho instaloval a je s ním spokojená, stanice se naladí samy, je to digitální příjem bez šumu a přepínání je snadné, stejně jako třeba u programů v TV.
0x
0x
Na většině chytrých(smart) mobilních telefonů je možno také poslouchat rádio přes rychlejší wifi a to poslouchat i přes sluchátka(drátová, bezdrátová-aby jste nerušil další členy bytu/domu). Aplikace rádia už v telefonu může být předinstalovaná nebo jde stáhnout z Google Play pro různé operační systémy telefonů. Jinak u vietnamců se dají nějakás "rádia"(možná i s dobíjením) koupit
doplněno 29.06.26 20:25:
V dnešních televizích jsou i rozhlasová vysílání, ale spotřeba elektriky bude větší, než u nějakého bateriového výrobku
Tazatel chce rádio do obývacího pokoje, které se snadno obsluhuje - ne matlat na displeji mobilu a ještě se otravovat se sluchátky. Jistě, i sluchátka mohou být bezdrát / Bluetooth, ale tohle rozhodně neodpovídá mé představě pohodlného poslechu.
Nicméně děkuji za upozornění na tuto možnost.
Děkuji všem za odpovědi,problém u internet radia přes TV je v ovládání
těžce vysvětluii senior.manželce jak se musí proklikat přes Tv a klávesnici k požadované stanici. V kuchyni máme Roadstar,které je možno poslouchat,ale pokud projdete kolem, tak začne šumět a vzápětí je poslech zase čistý. Navíc jsou stanice na ovladači tak nahuštěné,že je problém stanici (tu jedinou )nastavit .Má prutovou anténu,uvažoval jsem o jejím nastavení(prodloužení).V pokoji je příjem signálu tak špatný,že se ani nemusí chodit kolem
. Manželka chce poslouchat především Český rozhlas Dvojka.
Byl jsem na rehabilitaci a tam byly v nabídce i rozhlasové stanice.Ale máme LG s oneplay a tam jsem nic takového nenašel.
Takže to asi dopadne tak,že žádné radio nebude.
Přesně, rádio už nefrčí, protože si každý poslouchá na mobilu stažené písničky nebo jen nějakou vybranou stanici. V autě(dopravní situace), autodílně a podobných dílnách je to dobrá zvuková kulisa a pro starší a méně technicky zdatné to rádio je svým způsobem výhra. Bývalý kolega v práci si nosil malé rádiíčko na baterky, my ostatní jsme měli bezdrátová sluchátka(špunty) a zapnutý bluetooth na mobilu..
Z hlediska audiokvality je poslech na mobilu (ať stažené písničky nebo stream v nízkém bitovém toku) ve srovnání s velkým reproduktorem (velkými reproduktory pro stereo) nebe a dudy.
Berou mne čerti, když slyším jakési šramocení z mobilu - to má být poslech hudby?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.