Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stolní radiopřijímač do pokoje

Od: jaraz®

Poradíte mi radiopřijímač pro poslech českých stanic do obývacího pokoje? Mám k dispozici WiFi,zástrčku pro radio v klasické domovní anténě . Děkuje důchodce

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nejsem toho příznivcem a sám bych to takto neudělal, ale máte možnost si na netu koupit nějaké dostupné DAB rádio a v vyzkoušet, jestli s dodanou anténou (prut, nebo kus drátu) budete mít v pokoji příjem. Pokud ne, tak ho do 14 dní můžete vrátit.
Mámě (75) jsem ho instaloval a je s ním spokojená, stanice se naladí samy, je to digitální příjem bez šumu a přepínání je snadné, stejně jako třeba u programů v TV.
hodnocení

Děkuji moc,naš věk je stejný,takže něco jednoduchého.Vyzkouším internet nákup a uvidíme.

hodnocení

1x
BLOW RI2 je to super internetové rádio, odporúčam.

hodnocení

0x

"radiopřijímač pro poslech českých stanic"

Tak na to stačí i nějaké přenosné radio na baterky za tři stovky.

hodnocení

0x
Pokud máte Wi-Fi, sáhl bych po internetovém rádiu...a pokud jen české, pak DAB+, je tam českých stanic více a v současné době je tam ještě FM, i když občas narazíte i na informace o zrušení FM

hodnocení

0x

Můžete mít internetové rádio s příjmem DAB a VKV (+ještě potřebujete napájení 230V AC)

Nejlevnější GoGEN IR 237 BTDAB (2399,-) nebo Hama DIR10 (2 499,-)

Hama rádio uvádím proto, že HAMy mají velmi praktickou vychytávku: Prutová anténa je odpojitelná a zapojená přes F-konektor. Můžete si tedy F-konektorem připojit vlastní anténu (z domovního rozvodu nebo aktivní pokojovou).

hodnocení

0x
Je otázkou, jestli je domovní anténa funkční a podporuje i pásmo DAB, protože to je pro vás asi nejlepší volba. Často si ale vystačí i s drátovou anténou. Je také možné koupit přijímač podporující i příjem internetových stanic celého světa přes WiFi, ale je dražší a nastavení pro vás komplikovanější.

olin
hodnocení

0x

Na většině chytrých(smart) mobilních telefonů je možno také poslouchat rádio přes rychlejší wifi a to poslouchat i přes sluchátka(drátová, bezdrátová-aby jste nerušil další členy bytu/domu). Aplikace rádia už v telefonu může být předinstalovaná nebo jde stáhnout z Google Play pro různé operační systémy telefonů. Jinak u vietnamců se dají nějakás "rádia"(možná i s dobíjením) koupit

doplněno 29.06.26 20:25:

V dnešních televizích jsou i rozhlasová vysílání, ale spotřeba elektriky bude větší, než u nějakého bateriového výrobku

Taky jsem chtěl doporučit třeba vysloužilý telefon, klidně s už špatnou baterkou, ať už třeba jen tlačítkáč s FM příjmem, nebo dotykáč s wifi a internetová rádia. K tomu nějaký aktivní obednění, nebo třeba starej gramec jakio zesík, pokud by tazatel měl doma. V dílně mi takhle přes vyrazenej telefon jede stařičká věž s gramcem a kazetákem :) Obdobně venku v pergole, nebo v dětských pokojích, prostě jack, co si zapojí do libovolného zdroje hluku. A ve sklepě pár rezervních "hifin", co mi bylo líto odmítnout, nebo nechat ležet u elektroodpadu.

Tazatel chce rádio do obývacího pokoje, které se snadno obsluhuje - ne matlat na displeji mobilu a ještě se otravovat se sluchátky. Jistě, i sluchátka mohou být bezdrát / Bluetooth, ale tohle rozhodně neodpovídá mé představě pohodlného poslechu.

Nicméně děkuji za upozornění na tuto možnost.

Nemusí být bezpečné mít dlouhodobě na nabíječce mobil s vadnou baterkou. Baterka se může přehřívat a nafouknout, v nejhorším i zahořet.
Tak nemyslím baterku, u které po dlouhodobém totálním vybití prorostly elektrody do zkratu a při snaze o oživení už jen hřeje :) takovou telefon ani ochrana v baterce s velkou rezervou nedovolí nabíjet. Měl jsem na mysli baterku s mizernou kapacitou.

hodnocení

0x

Mám 2 roky internetové radio Silver Crest SIRD 14 D1 z Lidlu, k nalezení v e-shopu Lidlu. Podobná jsem viděl např. i v Datartu a jinde. Možnosti i-net, DAB i FM. Možnost dálkového ovládání /používám výhradně to/, možnost připojení sluchátek ap. Příjem je perfektní. Doporučuji!

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,problém u internet radia přes TV je v ovládání ;)těžce vysvětluii senior.manželce jak se musí proklikat přes Tv a klávesnici k požadované stanici. V kuchyni máme Roadstar,které je možno poslouchat,ale pokud projdete kolem, tak začne šumět a vzápětí je poslech zase čistý. Navíc jsou stanice na ovladači tak nahuštěné,že je problém stanici (tu jedinou )nastavit .Má prutovou anténu,uvažoval jsem o jejím nastavení(prodloužení).V pokoji je příjem signálu tak špatný,že se ani nemusí chodit kolem ;). Manželka chce poslouchat především Český rozhlas Dvojka.

Byl jsem na rehabilitaci a tam byly v nabídce i rozhlasové stanice.Ale máme LG s oneplay a tam jsem nic takového nenašel.

Takže to asi dopadne tak,že žádné radio nebude.

hodnocení

našel jsem Radiopřijímač DAB+ JVC RA-E775B-DAB,kdy mne tech.podpora ujistila,že DAB+ bude v Táboře fungovat,teď je jen otázka,zda prutová anténa bude dostatečná.

riva
hodnocení

0x

Rádio není v dnešní době moc poptávaný výrobek. A tomu odpovídá nabídka. Nám vyhovuje stavební rádio (i na akumulátor řady Parkside) z LIDL. Taháme ho na zahradu a holky k bazénu, kdy ho spárují s mobilem. Večer funguje na audio knihy přes blue tooth.

Stolní radiopřijímač do pokoje
olin

Přesně, rádio už nefrčí, protože si každý poslouchá na mobilu stažené písničky nebo jen nějakou vybranou stanici. V autě(dopravní situace), autodílně a podobných dílnách je to dobrá zvuková kulisa a pro starší a méně technicky zdatné to rádio je svým způsobem výhra. Bývalý kolega v práci si nosil malé rádiíčko na baterky, my ostatní jsme měli bezdrátová sluchátka(špunty) a zapnutý bluetooth na mobilu..

Z hlediska audiokvality je poslech na mobilu (ať stažené písničky nebo stream v nízkém bitovém toku) ve srovnání s velkým reproduktorem (velkými reproduktory pro stereo) nebe a dudy.

Berou mne čerti, když slyším jakési šramocení z mobilu - to má být poslech hudby?

Taky uznávám repráky aspoň od 12 palců nahoru, dodnes mi v obýváku straší moje samodomo sestava z mládí, kde přenos nízkých frekvencí nejen do uší, ale i těla, nábytku a stěn, zajišťovalo 8ks 12 palcových gumáků doplněných 2ks 15palcových :) Kolika litrům nábytku to zabírá místo jsem radši ani nepočítal ... Ale občas mě překvapí, když slyším hrát nějakou malou krabičku, která zní, jako by uvnitř byla schovaná nějaká větší bedna :) Ale co mi hlava nebere, když už se takové věci vyrabí i poměrně zvukově vymakané (asi hlavně díky fyziologické regulaci, kdy basy jedou v podstatě furt plnou intenzitou už od ticha), že jsou i v cenové hladině vyšších tisíců běžné monofonní typy, to prostě trhá uši, horší jsou snad jen repráky zapojené v protifázi :)
olin

vibe: vyrábějí se sluchátka v různé kvalitě, taktéž mobily. Taky jsem pár sluchátek vyzkoušel, než to bylo to pravé ořechové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]