Nejste přihlášen/a.
Vážení,
obracím se na forum s dotazem zda by mi někdo neporadil jak připojit k pevné telefonní lince druhý telefonní aparát. Předem Vám děkuji za případné odpovědi a rady. tatik
0x
Pokud jde o 2 aparáty v různých místech, většinou stačí běžné "paralalní"připojení (i když to telefoňáci nemají rádi). K drátům, vedoucím do zásuvky (či jinému připojovacímu místu) prostě připojíte další dráty k druhému telefonu.
Jestli jde o 2 přístroje blízko sebe, můžete použít třeba tenhle rozbočovač.
doplněno 26.06.26 11:16:
manas - No jo, trochu jsem to přehlíd
, ono to vypadá prakticky stejně. Ale na Iternetu se těch rozbočovačů dá najít dost.
0x
A jsou ještě vůbec klasické tel. linky (analog 48V)? Nejsou už jen VOIP(digitální)? Tam se to "rozbočuje jinak".
Ne, nejsou jen VoIP digitální, protože ty bez internetu jaksi nefungují. Navíc VoIP může mít bezdrátovou základnu + až 6 přenosných stanic.
Jsou pevné digitální linky ISDN, kde v jednom základním kanálu můžete mít až 8 telefonů, každý s jiným číslem.
Co je VOIP a jak funguje vím. Jen mám pocit, že bylo někde info o ukončení klasických tel. linek.
I když přístupová síť (dráty od ústředen až k telefonnímu přístroji) je stále analogová, nevadí to.
Zdroj: idnes.cz/...
Článek je skoro čtvrtstoletí starý, což je v tomto oboru prakticky věčnost. Jak vypadá situace nyní, nevím.
V době psaní článku, digi ústředna, po drátech analog do analogového telefonu.
Absurdností je, že pro každou analogovou telefonní linku musí být na digitální ústředně převodník D/A.
Kdyby dali lidem levné digitální ISDN (tehdy když se zavádělo), udělal by Telecom lépe. Dnes je ISDN překonaná technogie.
Další hledisko: Analog se lépe odposlouchává (dříve byly pro tyto účely na ústřednách speciální místnosti). Odposlechnout digitání ISDN už trochu náročnější.
to není absurdnost ale prozřetelnost, protože pro provoz ti stačí mikrofon, sluchátko, a pro volbu vpodstatě Morse klíč..což v nouzi digitálem uděláš jak?
jo to je pravda. pokud jde jen o tohle tak máš pravdu..Nicméně odposlouchávat se dá vše..jen to chce mít echniku potřebnou. Odposlouchávat se dají i mobily..![]()
0x
vyfotil bych zásuvku zavřenou i otevřenou ať víme co tam máš.. pak se dá radit..Zde všichni předpokládají že máš na zdi RJ koncovku což ale nemusí být oravda...
Má-li starší (80. léta) zástrčku se čtyřmi plíšky, bude potřebovat redukci na RJ: panatel.cz/...
Na sklonku minulého století jsem si takhle tahal kabel z obýváku do pracovny, abych na linku píchl modem. Bylo to "dělo"56 K. Vytáčené připojení a hlídání impulsů programem "conmet". Ďjó, to byly časy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.