Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řádění duchů v noci Proč zapínají lampu?

Od: kimir

Mám několik let dotykovou lampu z Lidlu. Nyní se v noci sama zapíná. Co s tím? Je to teplem? Žádný hmyz po ni v noci neleze, tak jedině řádění duchů.

Řádění duchů v noci Proč zapínají lampu?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Zkuste dotykovou plochu vyčistit. Pokud nepomůže. tak asi dosloužila. Může to způsobovat i to, že vyschly kondenzátory ve zdroji, napětí je zvlněné a vyvolává falešné sepnutí.

hodnocení

5x

Asi se Vaši duchové potmě bojí *smich*.

Je to prosté, lampička prostě dosloužila. Pravděpodobně se projevuje "kurvítko" v podobě vyschlých kondenzátorů ve zdroji. Pokud seženete někoho, kdo se trochu vyzná, je to oprava v řádu desetikorun. Jinak sběrný dvůr.

hujer

Hmm- mám podobnou a dělá to od samého začátku... Je napájena napaječem a vedle napájecího konektoru má

USB pro nabíjení. Pokud zapnu do usb mobil, pak po nabití se lampa rozsvítí, a nedej Bůh, kdyby někdo volal.

Tak se může lampičky zbláznit!

hujer

A doplňuji pro Magdona- ne vždy to dělaj elyty! Věř, že jsem všechny změřil i na ESR (takže špatná EMC).

kimir
hodnocení

Nejlepší je na tom, že to dělá pouze v noci. Přes den ne.

kimir - Tahle zařízení mohou být citlivá na kolísání napětí v síti. V noci někde může být díky malému zatížení sítě mírné přepětí, které běžným spotřebičům nevadí, ale elektroniku v lampičce může rozhodit.

hodnocení

4x

Vyhoďte ten krám a kupte si normální svítidlo s manuálním ovládáním.

Může tam být i tahací vypínač se šňůrkou, ale žádná nadbytečná elektronika.

Teoreticky ovšem to může být dílo poltergeista (v angličtině vyslovováno [ˈpoʊltərˌgaɪst], což je paranormální jev spočívající v tom, že se v lidských obydlích zdánlivě samovolně pohybují předměty (například nábytek), dochází k jejich výbuchům (nádobí, žárovek) nebo samovzněcování, vyskytují se závady v elektroinstalaci atd.

Název je složeninou dvou německých slov polterig (hlučný) a Geist (duch). Viz také film Poltergeist.

Případy v ČR:

Poltergeist v Česku: 3 slavné případy, ze kterých mrazí
https://rf-hobby.cz/clanek/poltergeist-v-cesku-3-slavne-pripady-ze-kterych-mrazi/

Poltergeist na Če/...: V domě prý zapaloval nehořlavé předměty a dokonce je i házel po lidech
https://vedazive.cz/mix/poltergeist-v-cesku/

Poltergeisti v Česku: Když domy ožívají
https://medium.seznam.cz/clanek/uzasnak-poltergeisti-v-cesku-kdyz-domy-ozivaji-204359

Bohučovický fenomén
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohu%C4%8Dovick%C3%BD_fenom%C3%A9n

vibe2 - Až něco takového uvidím na vlastní oči, možná tomu i uvěřím. Do té doby dám před pochybnými články z bulváru přednost zdravému rozumu a hlavně fyzikálním zákonům. *zed*

Jen abyste těchto svých slov ještě nelitoval ... podívejte se na zmiňovaný film.

Sám jsem se po jeho zhlédnutí bál nechat zapnutou zrnící televizi bez signálu ... ještěže tam teď dávají monoskop.

---

Rodina Smolkova byla skutečná.

Hmmm... Podobných hovadin (hlavně amerických) běží v kinech a televizích v posledních letech stovky. Nevím, proč bych je měl brát vážně, jsou to vymyšlené a velmi naivní příběhy. Nezajímají mě. Chodím po tomhle světě bez mála 3/4 století, známých mám hafo, ale neznám nikoho, kdo by se s tím osobně setkal.

hodnocení

1x

Někteří laici by na kabel namontovali kabelový spínač. ,kterým by to na noc vypnuli.

Mebo jiné světlo, ale když je člověk již zvyklý na toto, a nechce rozšiřovat elektroodpad, zvolí si to, co je mu bližší.

To je také jedno z mých oblíbených řešení. Druhé je vypínaná zásuvka.

hodnocení

0x

U nekterych podobnych jsem si vsiml, ze se sami zapnou po zasrceni do elektriky. Takze i po vypadku. Sebekratsim. Mozna ty kondiky. Nemusi byt primo spatne. Staci nedostatecne aby vykryli vykyv napeti.

bear

Přesně, nebo výkyvům napětí v síti. Tohle mi dělal dotykový stmívač na světlo do místnosti na lustru.

macvac
hodnocení

0x

Není na klasický páčkový vypínač. Kfyž takovou obyčejnou lampu otevře, tak jsou tam i tři čipy, které mají neskutečně vývodů. Mohla by to způsobovat i vlkost uvnitř lampy. Lampu napřed vytáhněte ze zásuvky ! Určitě ji odpojte od sítě ! Ať nedojdete k ůtazu! A potom pokud jde lampa otevřít, tak ji vysušte fénem ale pomalu a opatrně, ať nevysušíte elyty.

macvac

Nebo ji otevřenou nechte delší dobu na sluníčku

kimir
hodnocení

Rozdělat to nepůjde. Nejsou tam žádné šroubky. Pouze plast zaklapaný.

Nejhorší je na tom, že to dělá pouze v noci.

ahamatma

Jestli je to jen noční problém, může jít o entity. Přehrávejte tuhle mantru, dokud to nepřestane. Pokud nejde o entity, nic se nezmění.

Komu má tu mantru přehrávat? Sobě a nebo těm duchům?

No přece těm ententíkům dvoum špalíkům.

Jo a vyletí čert z elektriky...
chlochydesss
@ahamatma Jako smutnou oběť ezomafie, ne-li přímo jako prašivého ezomafiána vás důrazně vyzývám, abyste přestal zamořovat veřejný prostor svými projevy zmanipulovanosti, ne-li přímo svou snahou někoho manipulovat. Na ezomafiány se už vaří voda.
ahamatma

Jistě, soudruhu inkvizitore, už mlčim, už mlčim.*smich*

hodnocení

0x
Mě se takhle rozveceli světla v ložnici léta je mam na dotyk a dělala mi to stará plazmová televize od panasoniku a bylo jedno jestli je zaplá či vyplá
To byly občas šoky když se to v noci rozsvítilo *smich*
Dal sem jinou televizi a bylo po problému

nox®
hodnocení

0x

Také jsem měl v ložnici dotykovky a po několika letech se začaly samy zapínat. Pravděpodobně vlhkost, protože to dělalo nejčastěji při otevřeném okně? Vypínač je jistota, za ty šoky to nestálo.

hodnocení

0x
U nás v práci máme umyvadla s bezdotykovými kohoutky. Občas (spíš o noční, když klimbáme na židlích daleko od umyvadel) se sama pouští voda, a tohle vysvětlení - duch si chce umýt pacičky - teda nikoho nenapadlo. Asi to způsobuje noční kolísání napětí v el. síti, nebo zkrátka čidla a bezdotykové ovladače nejsou nesmrtelné a blbnou.
ahamatma

Jestli jde o entity nebo ne, by vám ukázal cs.wikipedia.org/...
Další jejich častý projev je rozsvěcení světel s pohybovými čidly.

Opravdu světla s bezdotykovými čidly rozsvěcí nadpřirozené bytosti?
ahamatma

To není jen mé pozorování.

Tohle je spektakulární:

jenyk - Samozřejmě. Mám zkušenost, že světlo s pohybovým čidlem dokáže rozsvítit nadpřirozená bytost jménem "mobilní telefon", zapomenutý v kapse kalhot, pověšených blízko čidla. Další taková bytost je studený průvan v chodbě při otevření dveří na dvůr (světlo s infračidlem). ;)

U mě u venkovního světla ten duch má čtyři nohy, ocas a chytá myši.
Jenyk: to znám, 2 kočky, po zahradě mám mraky solárních lampiček s čidlem a občas máme dům nasvícenej jak Prazskej hrad:)
Přesně, nebo když na podzim vítr honí spadané listí po zahradě, taky se zapíná světlo u vchodu. Naprosto normální jev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]