Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponorné čerpadlo popraskaný kabel

Od: gh
Ahoj,mám skoro nepoužité čerpadlo,ale praskl kabel.Může to probít do vody s hadicí a zabít?
Ponorné čerpadlo popraskaný kabel

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Má k tomu nakročeno...

hodnocení

1x
Ne/bezpečnost je jedna věc. Druhá, že tím kabelem, mezi vnější bužírkou a kabliky, asi dřív nebo později proteče voda do vinutí.

riva
hodnocení

1x

Jestli to napájíte přes funkční chránič, tak ten v případě problému zareaguje. Já bych to takto nenechal a poškozený kabel opravil. Uvnitř to bude vypadat nějak takto:

Ponorné čerpadlo popraskaný kabel #2
Ponorné čerpadlo popraskaný kabel #3

gh
hodnocení

Zeptám se jinak.Když dám do studny do vody vodič s napětím 220V ze zásuvky,může to probít do vody v hadici,která vede ven ze studny a zalévám s ní záhony a zabít?
olin

Nechte to opravit v servisu čerpadel do studní, tam kde je prodávají budou vědět o servisu, případně nějaká instalatérská firma většinou spolupracuje s těmito prodejnami i servisy. Osobně bych to do studny nedával, ta vrstva izolace na drátech nebývá kvalitní tak jako ta vrchní. Spolu tvoří relativně kvalitní ochranu před úrazem "od elektriky". Revizí by to neprošlo

thetruth

Zeptám se jinak, chcete ve vodě používat očividně poškozené elektrické zařízení a riskovat, že se někomu stane úraz? Fakt to za to stojí? Jedna věc je šetrnost, ale i ta má mít meze. Buď nechat opravit, nebo vyměnit za nepoškozené. U elektriky nikdy nechávám nic náhodě. Hlavně v kombinaci s vodou. Tam se ta zrádnost ještě násobí.

asd1
hodnocení

0x
Směřuje to k tomu.. Pokud je zapojeno přes funkční chránič tak nezabije (btw tyhle věci zapojí bez chrániče jen tydýt..)
olin

asd: spoustu lidí nemá na čerpadle chránič, ale jen motorovou spoušť nebo "tvrdší" jistič. Ten chránič občas dělá paseku, když není vhodně zvolen nebo když to tam dá někdo s neznalostí o rozdělení typů. Stejně pak volá elektrikáře, prostě to tak chodí

obc
hodnocení

0x

Na čerpadle nevidím žádný špagát, že to visíte za ten elektrický kabel? Tak to se teda fakt nesmí!

Oprava bude stát pravděpodobně víc než nový čerpadlo

Koukal jsem jednou v Obi na čerpadla vystavený na denním světle a podobně zpuchřelej kabel jsem viděl i u kusu, kde určitě ještě k zavěšení nesloužil:)

hodnocení

0x

Musite to dat opravit. Inak okolo jednotlivych vodicov prejde tlakova voda do vnutra cerpadla a znici ho.Uraz cez vodny stlpec a plastovu hadicu nehrozi, taka voda ma velky odpor na tej dlzke. Uraz hrozi len pri dotyku cerpadla samotneho.

uraz ces vodný stlpec a plastovu hadicu nehrozi ...

,no myslím ,že ti tři mrtví z jedné rodiny by s Vámi nesouhlasili ...

idnes.cz/...

pp

Utonutí tří osob ve Lhotě u Příbramě - Policie České republiky
policie.gov.cz/... Vysvětlení..

fázové vodič se dotkl kostry a jištění nebylo funkční... ale jistič by podle mě stejně nevybavil to by tam musel být RCD

každopádně je otázkou jestli se dotkly čerpadla nebo to dostali přes vodu, případně nohou se dotkly nebo rukou něčeho jako zábradlí

hodnocení

0x

"...skoro nepoužité čerpadlo..."

To myslíte vážně? Podle té fotky bylo pod vodou minimálně 1/2 roku.

Nevím, jak dnes, ale v návodu k ponorným čerpadlům bývalo před pár lety výrazně uvedeno, že při poškození kabelu je čerpadlo nepoužitelné a neopravitelné. Já bych to teda do vody nedal.

pp

Jestliže to zavěšuje za napájecí kabel tak se nemůže divit že se to urve v nejslabším místě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]