Nejste přihlášen/a.
U automatického kávovaru KRUPS EA80 začaly, z ničeho nic, po zapnutí hlavního spinače, blikat všechny kontrolky (čištění příslušenství, naplnění nádržky, Cleqan a Calc). Na stisk jakéhokoliv tlačítka to nereaguje (ani hlavního spínače) a vypne se pouze odpojením od sítě. Kávovar je takto absolutně nefunkční. Stalo se mi to už jednou a tehdy pomohlo odpojení od sítě. Nyní ale ani toto nepomůže a stav je stále stejný. V návodou je pouze uvedeno "Neustálé blikání: funkční anomálie". Ovšem jak ji odstranit zde není a není uvedeno ani v závadách. Pokud se nezapne hlavní spínač a stisknou se tlačítka pro nastavování (pára a hrnek pro vaření silné kávy), tak nastavování funguje. Ale po ukončení a sepnutí tlačítka hlavního spínače se opět rozblikají všechny kontrolky a kávovar nejde spustit. Nemáte s tím někdo zkušenost a neporadíte jak tento problém odstranit? Dík za "konstruktivní" rady.
doplněno 15.05.26 22:01:
Vyřešeno! Tak na základě návodu na YT jsem demontoval celý kryt a dostal se "do střev" kávovaru. Provedena kompletní vizuelní prohlídka a vyčištění vnitřku od zbytků rozemleté kávy. Pak malé protočení mlecí hlavičky mlýnku kleštičkami a "pošolichání" zásuveček a spojů. No a po zapnutí na síť a stisku hlavního spínače (bez zakrytování a osazení nádob) už neblikaly všechny, ale pouze ty co měly, od nádoby odpadu a vody. Takže závada "odstraněna". Po montáži krytí a zkompletování provedeno odzkoušení a kávovar funguje. Tak jsem zvědav, jak to dlouho vydrží. ![]()
0x
Přítelkyně měla nedávno podobný problém u automatické pračky. Nikdo to nechtěl opravit, že prý je třeba výměna elektroniky, což je nerentabilní. Nebylo co zkazit, tak jsem vyndal desku, vyměnil 3 elektrolitické kondenzátory v celkové ceně 11,30 Kč (jedenáct korun třicet haléřů) a pračka pere jako nová.
No ona ta pračka je z pozůstalosti a byla prakticky nepoužitá. Jen stála cca 10 let nepřipojená na půdě. Takže by mohla vydržet docela dlouho.
Mám vrchem plněnou whirlpoolku už 16 let a jediné, co jsem řešil, bylo 2x ložiska v domku bubnu (mimochodem díky plnění z hora se ložiska velice hezky a snadno mění) a 1x jsem preventivně vytunil desku taky kondíky v novém s nízkým ESR a na vyžší napětí. Jo a zámek dvířek novej. Jinak nic. Vše původní.
Peru jednou za 3 dny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.