Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprava ledničky

Od: dutch88
Zdarec pánové má někdo zkušenosti jak přepravovat ledničku v privesnem vozíku a nějaký tipy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korinek
hodnocení

3x
Je to tu už asi milionkrát... Normálně ji položte na bok, vyndat police aby se nerozflákaly a pořádně přikurtovat...
Vezl jsem pár ledniček, vždy na boku a nikdy se jim nic nestalo*nevi*

hodnocení

2x

Pokud to jde tak na stojato. Pokud ne, tak normálně položit na bok. Po donesení na místo nechat odstát ideálně 24hodin.. :)

olin

24 hodin je zbytečné, to chladivo za hodinu steče tam kam má

Píšu ideálně. Záleží taky na výrobci každej si to píše jinak do návodu. My v práci všem říkáme že 3hodiny stačí. ale čím dýl tím líp.

Tak pozor, jen upřesním. Nejedná se o chladivo ale o olej v kompresoru a doporučeno je 12 hodin minimálně. Chladivo problém neni, ale hustý olej ano. Tomu to fakt trvá hodiny a pro kompresor to pak není nic příjemného.
olin
metaxa: rozebral jsem už několik lednic+soustavu chlazení a viděl jsem co v tom je za tekutinu a kam a kudy to stéká, za tu hodinu je to dostatečné. Přiznám se, že dvoupístový motor v lednici jsem už viděl, ale ne zevnitř
re4zon
Aby ta hodina nestacila, muselo by tam byt tak chladno, ze je lednice zbytecna. Je v tom olej, ne maslo..

hodnocení

0x

Na vozíku jí dávám většinou na stojato, do auta na ležato. Nikdy jsem neměl problém s tím, dojet na místo a hned lednici zapnout.

Pokud je lednice vysoká dva metry, tak na vozíku na ležato.

Kompresor to nějak překousne - ne každý a vždy a určitě vám nepoděkuje.

Zatím všechny to přežily.

Co se jim mělo stát? Komu se o stalo?

Tak záleží jak se otočí a kam se ten olej dostane. Pokud se dostane do sání kompresoru a pak se hned zapne, tak si kompresor ten olej nasaje. Ten kompresor který stlačuje plynné chladivo a žádná kapalina se do něj nesmí dostat. Olej není stlačitelný, takže hrozí poškození kompresoru.

cfc
hodnocení

0x

Na stojato. Ti, co tvrdí, že ji vezli na ležato a "nic se nestalo" nevědí, že v motoru / kompresoru chyběl olej, běžel na sucho, měl sníženou účinnost, spínal se častěji na delší dobu a tedy chladnička spotřebovala 2x i 3x víc elektřiny, než by musela. Bohužel spotřeba není vidět a pro mnoho lidí co není vidět, neexistuje. Pohodlí vyhrává.

cfc,

ve všech co jsem převážel chyběl olej? Ale ony (některé) stále fungují.

O některých již nemám informace.

dutch88
hodnocení

Lednička je už na místě a bez zadrželi počkám den a pak ji pustím a uvidíme

"...a uvidíme..."

hlavně připravte, co do ledničky. (maso na řízky)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]