Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holicí strojek vlasy+vousy poradna

Od: smack
Čau řeším koupi holicí strojek jednou za čas oholit plnovous protože po měsíci možná dýl, mi vousy strašně tvrdou a jsou suchý a nechce se mi o to starat... Koupil jsem si v Datart tenhle strojek a přišel mi použity ... A to sem kupoval jako nový zboží ... datart.cz/...
Předtím jsem si půjčoval od bráchy což je teď pase xD viz fotky a byl jsem spokojený zvládl i vlasy sice to trvalo dlouho no před tím sem klasický holicí strojek na vlasy a ten na fotkách trošku slabší už ... Ale super na vousy i lehce tělo a hlavně že při nejhorším zvládl všechno. Což ten co jsem dnes reklamovali teď zpětné si říkám že vlasy by nezvládl... A klidně budu mít strojky 2 jeden na vousy a tělo a jeden na vlasy .. máte nějaké zkušenosti? Mám rád poměr cena výkon .. strojek za 4 k a v celku za 8 k je nesmysl, ale zase úplně levný věci nebo cetky o to taky nestojím. Budu rád za vaše zkušenosti, vypsat se, doporučit mi a proč doporučujeme. Moc děkuji. Myslím že se bude hodit více chlapům tohle veřejné doporučování a popisy.

Holicí strojek vlasy+vousy poradna
Holicí strojek vlasy+vousy poradna #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Úplně obyčejný z Kauflandu za cca...350kc
A pokud chcete lepší tak strojek na stříhání psů.
Doporučila jedna moc hodná paní holička.

bear
hodnocení

2x

Mám wahl do sítě na 230V a funguje perfektně. Žádný složitý čištění, jen vyfoukat.

Z vousů udělá milimetrové strniště a vlasy vezme dle hřebenu.

Prostě ideál na několik let bez starostí.

Je to ovšem primárně strojek na vlasy.

maty
hodnocení

2x
Taky to teď řeším, mám Philips HC5450/15 philips.cz/...
Mám ho aspoň 8 let ne-li víc tak už se asi neprodává, stal kolem tisícovky, má titanové samoostrici břity což nevím jestli funguje ale vydržel stříhat celou tu dobu, jediný problém akumulátor ten vydržel nabitý čím dál kratší dobu a asi půlku té doby už musím stříhat se zastrčeným kabelem, což je opruz, pořád vypadává-asi kvůli bezpečnosti, zavazí, proto bych na vlasy nechtěl síťový, ten komfort je neporovnatelný. Tak řeším jestli na vousy jeden zvlášť, klidně nějakou plecku za 300 s kabelem tam tolik nevadí a stříhám asi po 3 dnech (vlasy asi po měsíci) možná proto aku odešel,nebo jestli by ten provoz nějaký akumulátor tolik let vydržel.
smack
hodnocení

Díky za koment a doporučení koukal jsem na tuhle náhražku protože vás už se neprodává

thetruth
hodnocení

2x

Měl jsem levný kus od Sencoru - stříhal mizerně, tak jsem ho nahradil Etou. Ta stříhala skvěle, po pár letech ale odešel akumulátor a nechtělo se mi kupovat nový, tak jsem si řekl, že levnější strojek z Lidlu to nahradí. Ani ne do roka jsem ho vyhodil, strašné, stříhání trvalo 3x tolik, protože vůbec nebral. Koupil jsem opět Etu, model Tyler, který se stále prodává. Stříhá skvěle. Stříhám se s ním já, stříháme kluka. Doporučil jsem ho kolegovi, taky je maximálně spokojený, stříhá sebe a své dva kluky. Já už bych do "levnýho" nešel. A levný píšu do uvozovek, protože za strojek, který slouží roky, tak řešit jestli dám 500,- nebo 1200,-, tak dám radši těch patnáct stovek a ostříhám se v klidu a rychle. Hlavně tedy ty "levné" mne vyšly pěkně draho, protože jsem je brzy vyhodil, neboť byly k vzteku.

smack
hodnocení

Díky za doporučení vypadá dobře. Lze s tím i vousy řešit?
thetruth

Já si tím zastřihuju i vousy, myslím že bez nástavce je minimum 0,8 do 2mm? Tím si ale teď nejsem jistý. Do hladka to samozřejmě neoholí, není to holicí strojek.

hodnocení

1x

Funguje všechno bez výběru. Protože ale u bateriových není zřejmá rozebíratelnost a vyměnitelnost akumulátorů, dávám přednost síťovému.

hodnocení

1x
Čau. Používám z Lidlu za pár stovek. Mám ho už několik let a pořád slouží. Jen aku už nevydrží tolik co dřív ale když je potřeba, funguje i při nabíjení.
Mám ho primárně na zastřihování a tam není co pokazit. Z dotazu beru, že ty taky. Když vybereš i základní strojek, udělá stejnou službu jako strojek za x tis.
Pokud by jsi řešil holení do hladka, tak by to bylo asi jiné ale zde je to fakt jedno.

hodnocení

0x

Tak na moje fousy stačí opravdu nějaký (lídlácký) za 300,ale na vlasy bohužel ne.Mám asi 8 let nějaký babyliss a stříhá stále pervektně ale baterie už nevydržela na celou hlavu tak mě žena koupila prý lepší remington.No ostřihal pěkně asi 5x pak začel škubat,tak jsem kuchnul ten původní vyměnil baterii ...

bear

Jestli škube při stříhání, tak je dobré ho opět namazat na stříhacích břitech hřebínků.

Já mám přímo olej na to. Stačí kapička.

svetkadernictvi.cz/...

mm
hodnocení

0x

Už téměř 10 let mám předchůdce tohoto Brauna: alza.cz/...

Funguje skvěle na vousy i vlasy (max. délka 35 mm), pouze poslední rok má už horší kapacitu akumulátoru, takže ho raději používám s kabelem (nevypadává). Z tohoto důvodu bych nevolil strojek, který se dá nabíjet výhradně ze stojánku.

smack
hodnocení

Díky za doporučení, píší na vlas, ale s fotky mi přijde lišta velmi úzká. Právě když je to moc úzké pak stříhání vlasů zabere dost času.. kolik má na šířku jsem nezjistil
mm

Lišta je široká 40 mm. Na první pohled mi přijde stejná jako u obou strojků, které jsem během života měl předtím.

Mám pocit, že je to u této kategorie standardní rozměr, který je kompromisem mezi šířkou záběru a obratností. Vlasy si s tím ostříhám (cca jednou za měsíc) za pár minut.

Když jsem si ho tehdy kupoval, rozhodovala hlavně ta délka 35 mm. Všechny ostatní strojky ve výběru měly délku kratší a já chtěl vypadat co nejméně jako trestanec.
A stejně se mi to jedno stalo, když jsem si omylem zajel do vlasů bez nástavce, takže jsem to musel vylepat celé. Sice to bylo na homeofficu za covidu, ale stejně jsem druhý den na videokonferenci vyvolal veselý poprask.

Mimochodem, jak koukám, ten můj je Braun HC5030.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]