Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítkový telefon misto smart

Od: slavista®
Ahoj všem...
Bude mi 50,podnikam a jsem uz otráven svetem virtuálním a sam sebe pristihnu cim dal casteji,ze klikam ve smartphonu a pritom je to úplně k ničemu... ač potřebuji telefon k práci (je fajn si z WhatsAppu , mailu stáhnout fotky),hned vyřešit poštu atd... urychlí to proces s neříkám, že mi to nepomůže,ale v globále už mám toho "chytrého" mobilu plné zuby...chci se vrátit do starých dobrých časů,kdy člověk řešil a myslel na normální a důležitější věci...moje představa je, že bych si tento svůj telefon večer vždy zapnul, podíval se co přišlo na různých aplikacích a případně vyřešil... přes den bych nechtěl být už tímto otrokem...
Máte to někdo podobně? Vážně metto uz vadí, potřeboval bych ráno cvičit než hdu do práce,misto toho se pristijnut, že u snídaně scrolluju...
Štve mě to, nesnáším to.
Jak říkám,je to skvělý,ale špatný pomocník zároveň.
Jaký mobil by jste mi doporučili?
Potřebuji dlouhou výdrž a dual sim...jinak noc extra nepotřebují... potřebuji k práci foťák,ale hold se vrátím k foťáku sebou...
Nevím zda na nějaký takovýto telefon tlačítkový jsem schopen něco nafotit... foťák sebou mi nevadí,zvyknu si.
Je na tom někdo podobně, že ho to taky štve?
Samozřejmě vím,ze narazím hlavně ze začátku na strašně moc věcí, které si teď člověk neumí představit... známky detitce škole co chodi průběžně, vyhledávání spoje okamžitě,koukne se člověk na sport co se aktuálně hraje,jake ma být počasí,zda bude pršet, věci,co si člověk na e-shopu okamžitě objedna,spoustu věcí co člověk bere automaticky s hned řekne:pockej, já se podívám...
Nejvíc mě to bude štvát v autě... rád používám mapy.cz,bude toho hodně.
Napište zda někdo řešíte něco podobného,jak jste vyřešili?
Já fakt už toto nechci...
Dík a hezký den.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vas problem je psychicky, cize zavislost. Rovnako, ako alkoholika nevylieci, ked okolo seba nebude mat alkohol, tak vam nepomoze iny mobil.

To nemáte úplně pravdu. Pokud tu flašku nebude mít neustále po ruce, snadněji odolá a myšlenky bude věnovat něčemu jinému. To už je pak další level, že už dokáže odolat i té flašce na očích, že v něm nevyvolá neodolatelnou touhu.

vernon
hodnocení

1x
Ty jsi případ pro psychologa...

hodnocení

0x

Návštěva psychiatra.

bear
hodnocení

0x

O internet banking a platby QR taky příjdete.

Přístup na internetové website jako sociální sítě nebo další můžete řešit aplikací, která Vám je zablokuje.

Ale ty si je sám odblokuješ, takže by bylo záhodno, aby ti to někdo bloknul pod heslem z rodiny.

doplněno 16.04.26 11:52:

Fakt jste takto nemocnej a nebo jste koukal na ČT Máte slovo na M.Jílkovou?

hodnocení

Zdravim,nekoukal jsem na nic,ja televizi nesleduji,ale musim se smat,ze vlastne tech par odpovedi co je tak vůbec nepochopilo oč mi jde... mě nejde,ze to tam musim za každou cenu nebo,ze bez toho nemůžu být,ale o to, že mě to přestalo bavit a nechci,ne že musim... já jsem na mobilu max.dve hodiny za den,ale i ty neustale notifikace atd.me zkratka přestaly bavit a nechci to tak mit,jen premyslim jak to udelat s zda to vubec pujde uplne se odstřihnout...neco jineho je to u ditete nebo u duchodce...dite to ma na nesmysly a duchodce to nevyhledává.Byl bych rad kdyby to nekdo pochopil tak jak jsem to myslel a verim tomu,ze takovych je hodne...vsechny aplikace na vsechno maji svuj smysl,ale proste me to uz nebavi a potřeboval bych jen to co jsem rikal,mapy... samozřejmě potrebuji i banku jak pisete,ale hold nemusi byt platby hned...zase...je to pohodlné...prijde fa.,tuk,je to vyrizene a nemusite ba to myslet...ale...je ruku na srdce vam vsem co pisete o psychiatrovi,leceni atd...zamyslete se nad tim kolikrat při jakékoli příležitosti vezmete mobil uplne nesmyslne...o mladych se nebudu vyjadřovat ale drtiva většina neumi ani přečíst cely článek,prectou max dve vety a pak se jen ptají...misto toho,aby si ho přečetli celý...atd...maji radi bezvýznamný bizar.na sitich, který je úplně k nicemu,sleduji individua, fetky a bohužel psychicky nemocné lidi, kteří maji mnoho sledujících... normální člověk je nesleduje...
PS:co bylo u Jilkove?

Psychicky nemocný člověk to většinou nedokáže přiznat. Sám to nevyřeší.

hodnocení

Vůbec jste to nepochopil...
bear

U Jílkové byla právě ta závislost a regulace státem.

Zákaz sociálních síti do 15 let

Díl 5.března na ivysilani

ceskatelevize.cz/...

...

Jinak nechytré telefony nefungují dost dobře a zamrzají. pak se třeba stane, že se nedovoláte. Měl jsem Nokii Tough a byl to strašnej šmejd na systému KaiOS. Jen vyhodíte prachy...

mll
hodnocení

0x

No tak si prostě pořiďte tlačítkový telefon. Výběr je pořád docela slušný. A dual sim jsou skoro všechny (je potřeba si ohlídat, aby byly na fyzickou SIM někdy je kombinace sim+esim).

S foťákem to bude horší, ty na tlačítkových telefonech nestojí za nic (téměř výhradně 640x480=0,3Mpix) to už dostanete lepší fotky z dětského foťáku. A foťáky taky nejsou "protože každý ho má ve šmatlafounu" takže je na trhu tak 5 modelů, jeden horší než druhý (možná ještě Kodak FZ55 a myslím FZ54 (nebo tak nějak) stojí za to).

Ale ono pak budete na socky lézt z kompu a budete na tom stejně. Akorát to nebude já se hned podívám, ale podívám se, až se dostanu ke kompu. (Teda pokud nemáte u sebe notebook a mobilní internet.)

Já mám léta klasický telefon a necítím se nějak méněcenný. Když se v obchodě ptají na aplikaci, tak občas řeknu, že si to aplikuju sám. Pokud jde o mapy, svého času jsem měl raspberry s gps a mapovou aplikací (svojí vlastní; ale kdybych si řekl, že napíšu mapovou aplikaci, já chtěl udělat něco jiného a k těm mapám jsem se dostal spíš omylem), využívala OSM což seznam taky využívá (akorát on si mapu vykresluje sám, já používám hotové dlaždice od osm). Vloni nebo to bude už předloni mi v tom zdechly baterky a od té doby jsem to nezprovoznil (ani na powerbanku, jak jsem to dělal před tím). Prostě nebyl na to čas a ani potřeba navíc ony ty baterky nejsou úplně levné.

hodnocení

Dík za rozumnou odpověď... víte, vše je chytré a tak je ke spoustě věcem donucene ..skrz pohodlnost, rychlost,efektiviz... uznávám, že v mnoho věcech a situacích je to super...ale nechci to a vim,ze to rozhodně nebude návrat do minulosti...jen jak vše chytré atd... mám chytré auto kde se mi zrcadlí mapy ...to je jedine co bych chtel aby fungovalo ale s tim tlačítkovým toho asi nedocílím..
Obdivuji Vás za ten tlačítkový...je to přeci jen trochu svoboda v te totální nesvobodě.. vím, že spousta lidí si to neuvědomuje, já ano,ale je to jen můj názor.
Mám rád vědu atd...ale toto nás přejelo...
Vzpomínám na svoji krásnou 6310...mit ji tak dnes...
Vím, že to bude boj, protože narazím na hodně věcí... platím třeba výhradně bezkontaktně...

pecenkav
hodnocení

0x

Nebudu to číst celý, ale začátek mi stačí.

Úplně tě chápu, mám to podobně, jak já říkám, telefon je na telefonování, na psaní je česká pošta a na internet mám doma počítač.

Mám chytrej telefon, ale jenom z něj volám, občas si pošleme pracovní fotky přes whatsapp a internet z něj používám jenom na navigaci waze.

Jiný sociální sítě nemám, sms nečtu a ani neposílám, pokud mě někdo potřebuje, tak ať mi zavolá.

Jde to. ale musíš se umět ovládnout.

hodnocení

0x

Chce to jen a pouze pevnou vůli. Ten mobil za Vaše problémy nemůže. Já jsem dlouho chytrému telefonu odolával, ale ono to dneska bez něj už nějak nejde, takže jsem si tu vymoženost také pořídil. První co jsem udělal bylo, že jsem odinstaloval všechno, co nepotřebuju. Bohužel i něco, bez čeho ta potvora přestala správnjě fungovat (dalo dost práce to tam dostat zpátky *smich*). Furt je tam ale hafo aplikací, o kterých ani netuším, k čemu jsou a zbytečně překážejí (jenže cokoliv dalšího odinstalovávat už se bojím :(). Telefon používám v podstatě stejně, jako ten původní, úplně pitomý, tlačítkový. Takže k telefonování, SMS a někdy jako budík, či časovač. Naprosto výjimečně s ním fotím (když zrovna nemám po ruce foťák a děje se něco důležitého). Přes Internet akorát občas juknu na počasí, pro navigaci používám jiné zařízení. Mobilní bankovnictví nemám, všemožné vocapy a jiné ptákoviny také ne. Do mailů přes něj nechodím. Naprosto mi to stačí.

doplněno 16.04.26 16:51:

Pokud Vám jde o to, jaký a kde sehnat, zadejte do vyhledávače "tlačítkový telefon". Vypadne na Vás nepřeberné množství nabídek. Pravda, většinou jsou to bazarové kusy, ale i pár nových se tam nejde.

bear

Nemá moc smysl hledat bazarové kusy, když do roka až dvou dojde k plánovanému vypnutí 2G sítě.

smartfoun
hodnocení

0x
Je to blbost, uz jen kvuli tem mapam, nakupum, vyzvedavani zasilek treba.. Ale ja zase nepodnikam a jezdim prevazne mhd nebo vlakem, takze ten cas straveny jizdou vyuzivam prave na ty veci jako email, neco zaplatit, objednat, zjistit, poresit a doma zpravidla mobil uz odkladam a mohu se venovat napr. rodine

mudrsova
hodnocení

0x
Taky mam občas podobné pocity, pomohlo se odhlásit z facebooku, linkedinu,vypnout notifikace na chytrých hodinkách, zrušit nepotřebné aplikace...
Ale úplně opustit smartphone asi uz dneska nejde, aspon u me ne, uz kvůli práci ho potřebuji.
Někdo doporučoval si na mobilu zapnout černobílý režim, ze to taky pro mozek neni tak atraktivní...
hodnocení

Dik za odpověď...premyslim nad tim cely den a mate pravdu, opravdu to nejde z mnoha duvodu...ale základ je zrusit jak rikate notifikace,fb,ig,noc vic nemam,ale jsou bohužel aplikace bez kterých nejde byt...treba jen brana od domu,banka atd...
Dik,ze to vnimate podobne...chci s tim zatocit co nejvíce...fakt ne to nebavi ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]