Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poradí někdo co se děje, už asi týden nejde naladit programy ČT a Prima na pozemním vysílání . Díky
1x
Zrovna dneska jsem to řešil, najednou mi přestaly chodit všechny primy, jako by odešel digitál v televizi, po konzultaci se servisem, kde mi řekli, že pokud nejde jenom jedna skupina, tak není na 99% chyba v televizi, ale spíš něco na rozbočovači za anténou na půdě.
Při odpojování televize, abych ji penesl do ložnice k jinému kabelu jsem zjistil, že mám do televize už rok daný rozbočovač kvůli zkoušení jiné televize a po jeho vyřazení to najednou zase funguje.
1x
První krok je prověření, jestli neprobíhá nějaká údržba vysílače. Ta je většinou hlášená předem a trvá maximálně jeden den.
Další je ověření situace u sousedů v okolí. Tak většinou zjistíš, že jim vše funguje a tak musíš hledat závadu u sebe doma.
Že by televize tolerovala nebo ignorovala týdenní výpadek signálu je skoro nemožné.
Píšeš žes přijímal 120 kanálů. Tak to si asi někdo doma postavil nějaký vysílač signálu a tys byl připojen k němu. Jinak nevím jak bys dokázal přijímat takové množství kanálů. Tolik programů se u nás ani nevysílá.
Příjímám pozemně 127 programů, ale do toho jsou započteny i rádia a kódované TV programy.
Místo Ostrava, programy z českých, polských a slovenských TV vysílačů.
Krom závady dokáže příjem ztížit i spuštění blízkého 5G vysílače.
Možné závady: zdroj anténního zesilovače, anténní zesilovač, konektor, kabel, ...
Na podobné dotazy jde odpovědět jen obecně.
Používám širokopásmovou anténu, před zmíňovanou dobou jsem přijímal cca 120 ! kanálů ze všech směrů bez problému.Nyni po přeladění boxu pouze 15 ! kanálů, mimo jiné 2 x nova, seznam, 2 x barrandov,seznam. ČT - 0, Prima x 0. Nerozumím tomu - přijímané kanály jsu ve šičkové kvalitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.