Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV ČT a Prima bez signálu

Od: kvak®

Zdravím, poradí někdo co se děje, už asi týden nejde naladit programy ČT a Prima na pozemním vysílání . Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kde, odkud, na jakém kanále, jaká anténa, jaký přijímač?

pecenkav
hodnocení

1x

Zrovna dneska jsem to řešil, najednou mi přestaly chodit všechny primy, jako by odešel digitál v televizi, po konzultaci se servisem, kde mi řekli, že pokud nejde jenom jedna skupina, tak není na 99% chyba v televizi, ale spíš něco na rozbočovači za anténou na půdě.

Při odpojování televize, abych ji penesl do ložnice k jinému kabelu jsem zjistil, že mám do televize už rok daný rozbočovač kvůli zkoušení jiné televize a po jeho vyřazení to najednou zase funguje.

hodnocení

1x

Dneska je plánovaná (a ohlášená) odstávka vysílače "Cukrák". Tak jestli přijímáte signál z něj, je jasné, proč Vám to nejde.

hodnocení

1x

První krok je prověření, jestli neprobíhá nějaká údržba vysílače. Ta je většinou hlášená předem a trvá maximálně jeden den.

Další je ověření situace u sousedů v okolí. Tak většinou zjistíš, že jim vše funguje a tak musíš hledat závadu u sebe doma.

Že by televize tolerovala nebo ignorovala týdenní výpadek signálu je skoro nemožné.

Píšeš žes přijímal 120 kanálů. Tak to si asi někdo doma postavil nějaký vysílač signálu a tys byl připojen k němu. Jinak nevím jak bys dokázal přijímat takové množství kanálů. Tolik programů se u nás ani nevysílá.

111®

no když jsi u hranic chytneš toho daleko více..on nepíše že Českých...

halamus

Příjímám pozemně 127 programů, ale do toho jsou započteny i rádia a kódované TV programy.
Místo Ostrava, programy z českých, polských a slovenských TV vysílačů.

Krom závady dokáže příjem ztížit i spuštění blízkého 5G vysílače.
Možné závady: zdroj anténního zesilovače, anténní zesilovač, konektor, kabel, ...

Na podobné dotazy jde odpovědět jen obecně.

stano
hodnocení

1x

moýe to byt kludne aj setoboxom odporučam si požičat od suseda.Ak mate aktivnu antenu tak odporučam skusit vymenit jej zdroj 12v lebo vnom mohol vyschnut kondenzator a preto to robi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, při těchto technických problémech se nejdříve podívejte viz odkaz a až potom případně řešte a hledejte závadu. Zdravím!

digistranky.cz/...

halamus

Ještě jsem neslyšel o tom, že by někde údržba vysílače trvala týden.

ben®
halamus - jen jsem napsal první (jako i jiní zde), kde začít s řešením závady, což se může hodit i jiným (tazatel na to zatím nereagoval, jenom Vy).

hodnocení

Používám širokopásmovou anténu, před zmíňovanou dobou jsem přijímal cca 120 ! kanálů ze všech směrů bez problému.Nyni po přeladění boxu pouze 15 ! kanálů, mimo jiné 2 x nova, seznam, 2 x barrandov,seznam. ČT - 0, Prima x 0. Nerozumím tomu - přijímané kanály jsu ve šičkové kvalitě.

bear

A jaké používáš vysílače?

To je domluva jak s malým dítětem.

111®
hodnocení

0x

A proč se přelaďoval?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]