Nejste přihlášen/a.
3x
Adaptér může být náchylnější na chyby kvůli kontaktům, ale principiálně by problém být neměl, když to tam strčíš, tak se tomu nic zlého nestane (maximálnš karta nebude fungovat, stejně jako nějaká opotřebovaná).
Velikost karty by taky neměla hrát roli, magická hranice pro technologie je 32GB.
UHS-I je pomalejší standard, ale to by ničemu vadit nemělo.
1x
0x
0x
Já mám úspěšnost že micro SD bude korektné fungovat na 50%. Mám napárované redukce ke konrétní kartě kde to jde spolehlivě. Alr múžese stát že po opakovaném vložení karty do redukce začne kravit.
Rada, kup si lepší v rychlejší kartu až u současná. Zaznnamenáš že je pomalá pro tvé užití.
0x
V prodejnách, až na výjimky, vymizeli prodavači, jsou tam podavači, co o zboží skoro nic neví, nejdůležitější je pro ně prodat co nejvíce drahého zboží.
cam.start.canon/...
Záznamové médium
Paměťové karty SD/SDHC/SDXC
Takže všechny současné SD a SDněco karty, pro micro potřebujete adaptér, můžete narazit na problám s kontakty a pokud se to stane při focení, které nemůžete zopakovat, jste namydlený. Stává se to zřídka, ale... Vlsstní zkušenost s adaptéry nemám, koupil jsem levně čtečku, co umí číst obojí.
0x
Od doby, co se mi totálně rozpadla SD s heslem "less plastic mo’ live" používám zásadně mikro SD s adaptérem a nikdy nebyl problém. Občas teda nějakej adaptér nefungoval úplně správně, ale to se dost rychle eliminuje.
Nemusím pak řešit do čeho patří velká SD a do čeho mikro (na mini jsem snad nikdy nic neměl).
Ten adaptér je jen propojka. Jasně že vřazení dalších kontaktů do cesty přináší potenciální problém, ale to je spíš teorie.
Mohlo by taky hrát roli horší chlazení karty v adaptéru, ale zase to je jen teorie.
Odborník v Datartu je něco jako oxymoron (nesmysl). Prostě se potřeboval jen zbavit SD, protože všichni radši berou mikro (což kdyby to bylo levnější, asi to nebude vadit, ale ono to levnější nebývá).
SD jsou teď dost drahé, takže je zbytečné jít na větší velikosti. 32 giga musí bohatě stačit. 128 je momentálně zbytečně moc drahé (něco se stalo s cenama pamětí, ještě předloni ani 512 giga nestála nijak nepřiměřeně). Jinak akceptovanou velikost prostě vyzkoušíte, pokud to neni omezené návodem, což je divné (v návodu většinou bývá největší dostupná pokud ji umí, to by dneska byly 2 tb, tam je myslím i nějaký limit komunikačního protokolu). Moje zkušenost je, že čím větší karta, tím déle foťák nabíhá (ne každý). A dospěl jsem k tomu, že 32 giga je takový kompromis (menší už moc nejsou). Větší tak leda do videokamery, no ale vzhledem k tomu, že na 512 giga se vejde 40 hodin záznamu, tak jsem to tehdy asi dost přehnal (už ji máme doma v kameře třetím rokem).
Spíš je důležitější ta rychlost, zvlášť jestli budete chtít fotit rychle - abyste nemusel čekat až se fotky zapíšou (takže UHS-1 je základ a pokud foťák podporuje rychlejší protokoly tak klidně brát UHS-3). A až karta dojde tak se prostě vymění. Myslím, že fotím docela dost a poslední roky se mi nestalo, že bych kartu zaplnil za den (jo to se stávávalo, když karty mívaly 512 mega až 2 giga, na 512 mega se tehdy vešlo asi 170 fotek (to je jak nic) na 2 giga asi 700, což bylo lepší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.