Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se poradit jak vybrat materiál pro LED pásek pod kuchyňskou linku?
Koupím Al lištu , Led pásek a zdroj podle výkonu a délky Led pásku a tu lištu a Led pásek zkrátím podle toho jak potřebuju? Jak připojím zdroj k pásku? Pájením nebo jsou nějaké konektory?
Děkuji
4x
3x
Můžeš mít i LED pásek přímo na 230V je samolepící. Používám pod kuchyňskou linkou asi 2 roky a naprostá spokojenost.
230V LED pásek bych doporučil jen někomu, kdo elektrice trochu rozumí, instalace musí být provedena precizně. A jak píše peter, z Číny je to trochu risk.
Proč obavy?
Vždyť i pásky, ke kterým je potřeba zdroj, a i ten zdroj, jsou také z čínských komponentů, nebo celé z číny. Led pásek na 230V je celý zalitý v plastu, nezahřívá se a když jim svítím, tak jsem doma (pokud by se něco stalo). A zkratovat nebo vyhořet může i LED čip na nízké napětí.
Jinak ve šňůrovém vypínači není žádný rezistr nebo něco, co by napětí měnilo. U vypínače jsem kabel odatřihl a světlo připojil na zabudovaný vypínač na stěně.
@led : tym horsie, cize sietove napatie je pritomne po celej dlzke a izolacna pevnost plastu na pasiku je otazna.
Samostatny zdroj 230 na 12 alebo 24 voltov je bezpecnejsi, aj ked je z Ciny.
Já teda bych zůstal u malého napětí, 12 nebo 24 voltů, nejčastějc 12.
Přecejenom si představte, jak si to někdo doma kutí a jak dobře by odizoloval těch 230, které by vedl až k pásku. Ale obecně bych si síťové napětí takto pod nos nezaváděl. Krabička, ze které koukají 2 dráty s bezpečným malým napětím (snad i dobře odděleným - tohle bych nekupoval u temu ale v nějakém českém obchodě, ty pásky klidně kdekoliv) a na druhém konci je síťová šňůra je přecejen lepší řešení.
Protože LED pásky používám hodně dlouho, už mi jich pár i odešlo. A nedá se to svést na chlzení - ten pásek vůbec nehřál a stejně odešlý byl zbytek, co byl smotaný v šuplíku. Prostě uhnily. To byly nějaké z těch prvních, co prodávali číňani, tehdy jsem si to dovezl z Itálie, u nás se to objevilo až pozdějc (teda když nepočítám takové ty neodolatelné nabídky typu 30 (nebo i 50) korun za 3 centimetrový segment se 3 ledkama v GES nebo GME, jo ti to prodávali ještě dřív, myslím prodej po metrech za pár korun (euro)).
Problém je jinde. Je na síťové napětí, musí se dodržet instalační zóny, tj nesmí být v umývacím prostoru, ve varném prostoru atd.
2x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.