Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Titulky po skončení filmu - utečou do rohu

Od: jeka

Zdravím a ptám se: když si pouštím film z nějaké streamovací platformy (např. Netflix nebo HBO MAX), tak po skončení filmu je jejich bohulibým zvykem po několika okamžicích titulky odsunout do rohu vlevo nahoře (k nepřečtení) a na celou plochu zase dát nějaké upoutávky na další filmy. Dá se to nějak vrátit zpátky, nebo nejlépe celé preventivně zrušit (to asi ne, já vím). Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to tak nastaveno tím, kdo film vysílá, protože titulky většinou nikdo nesleduje, ale odvysílat je musí.

aha®

No asi nemusí. Třeba Nova Cinema je seká hned že vlastně ani nezačnou.. Ale když mají 15 minut tak co mají dělat. Blbý je, že tak pak není potitulková scéna co některé filmy mají.

mll

Dělají to právě systémem padni komu padni. Právě některé filmy mají titulkové a potitulkové scény a oni je takto odstřihnou. Místo toho dají na obrazovku reklamu a titulky odsunou do rohu nebo je nahradí dokonce vlastním textem. Dělá to Nova i Prima. A dělaji to i zahraniční televize. ČT snad ještě ne, ale je asi otázkou času, kdy na to taky najedou.

Říkáme tomu "znovené" titulky. Naposledy jsem koukal, že už i MASH a Simpsnovi, úplně mě to odradilo, když jsem si chtěl simpsnovi pustit.

Podle mě to je dost velký zásah do toho díla, zvlášť tam, kde to neni jen formalita, ale jsou tam i nějaké ty scény.

aha®

No dobře, ale nutit někoho koukat 20 minut na titulky? A dvacet minut v tv je sakra ztráta peněz když neběží reklama. I kino je hned prázdný když to není marvelovka kde je potitulková scéna.

hodnocení

0x

Většinou je tam chvíli možnost na něco kliknout a titulky zachovat. Případně i potom na ně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]