Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární lampa a déšť

Od: aja1946®
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Menší foto už nemáte? Jestli je to ta co myslím, tak ano, ale z tohodle poznám kulové.

hodnocení

Jaké foto, žádné jsem k dotaz nedala.

Spletl jsem si váš avatar s fotem, ale i tak by to chtělo nějaké foto, solárních lam je spousty.

nov
hodnocení

1x

To je dotaz - rébus.

google.com/...

hodnocení

1x
Záleží na provedení. Některé jsou velmi ošizené, solární článek je tam vlepený jen na dvou flecích tavky a voda teče kolem článku dovnitř. Z některých "lepších" kousků pak dokonce ani neodtéká a po pár deštích je box s elektronikou pod vodou (pomůže aspoň dole vyvtrat dírku). Existují ale i pěkně těsnící kousky, dobrou zkušenost mám třeba s Ikea, ty vydrží i několik let. Ty horší vydrží jednu sezónu a ty nejhorší často třeba jen 2..3 měsíce.
Vím i čem mluvím, máme s manželkou světýlkovou posedlost a na dvoře máme už roky desítky solárních světýlek.
veronica

Je to tak, úpravy (zatěsnění případně odvodnění) jsou nutné. Také je dobré vyměnit aku-článek, výrobce dává do světýlek ošizenou kapacitu, lze to zjistit zvážením článku. Fejkový jsou lehoučký oproti normálním.

Taky jich mám desítky, různých s čidlem. Výrobci postupem času nalézají další místa, kde ušetřit.
Takže každou otevřu, dle potřeby vyměním článek nebo rovnou i přidám druhý. Pokud na desce není, přidám nějakou ochranu článku (některé dokážou natvrdo přebíjet). Kolem solárního i cob panylku případně objedu pur lepidlem, jinak do roka odpadnou od tavného lepidla. A uvnitř desku i kontakty článku omastím hustým silikonovým olejem proti vodě.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je-li zahradní/venkovní/určena do exteriéru, tak ano. Je-li bytová/vnitřní/určena do interiéru, tak ne. Zdravím!

doplněno 24.03.26 16:05:

google.com/...

google.com/...

hodnocení

Díky ale mě se líbí jedno zvířátko a tam to neuvádí.Ale snad domů by si ho nikdo nedal.

ben®

aja1946 - to byste zde musela vložit konkrétní odkaz, aby to šlo posoudit nebo si přečíst návod k tomu "zvířátku".

hodnocení

Jenomže prodejce na netu většínou píše je solární lampa

km
24.03.26 22:29
hodnocení

0x

ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]